Υπογράφει στους Λέικερς ο Ντίνγουιντι ως το τέλος της σεζόν
i

@Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Υπογράφει στους Λέικερς ο Ντίνγουιντι ως το τέλος της σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 18:06 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 10.02.2024

Κάτοικος Λος Άντζελες θα γίνει ο Σπένσερ Ντίνγουιντι, με τους Λέικερς να φτάνουν σε συμφωνία με τον 30χρονο γκαρντ, ενισχύοντας σημαντικά την περιφερειακή γραμμή τους.

Η παρουσία του στην Crypto.com Arena, όπου και παρακολούθησε την αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Νιου Όρλινς Πέλικανς, δίπλα στον GM της ομάδας, Ρομπ Πελίνκα, δεν ήταν τυχαία. Ο Σπένσερ Ντίνγουιντι από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος ήταν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην αγορά, με τους Λέικερς να κινούνται αποφασιστικά και να φτάνουν σε deal.

Ο 30χρονος γκαρντ θα ρίξει άγκυρα στην Καλιφόρνια, για χάρη των Λέικερς, οι οποίοι έφτασαν σε συμφωνία μαζί του, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ρόστερ τους με τον πιο ποιοτικό τρόπο σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν. Άλλωστε μετά το All-Star break η regular season θα μπει στην τελική ευθεία της και οι ομάδες θα κάνουν σχέδια για τα πλέι οφ, με τους παίκτες του Ντάρβιν Χαμ να βρίσκονται σε αυτή την εξίσωση.

Για την απόκτηση του Ντίνγουιντι μπήκαν στο κόλπο αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και οι Ντάλας Μάβερικς, που έβλεπαν πολύ ζεστά το ενδεχόμενο επιστροφής του έμπειρου άσου στην ομάδα. Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε, καθώς οι Λέικερς είχαν... στρώσει το έδαφος για το deal, έχοντας κάνει όλες τις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να τον πείσουν να πει το «ναι».

Με την εξέλιξη αυτή οι Λέικερς βάζουν στη μηχανή τους έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, που γνωρίζει από καταστάσεις πρωταθλητισμού και μπορεί να πλαισιώσει τους Ντ'Άντζελο Ράσελ και Όστιν Ριβς στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας από την Καλιφόρνια. Σε μια κίνηση που ήθελαν άπαντες στην ομάδα, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ζητά μια επιπλέον λύση στην περιφέρεια, ώστε να «ανοίξει» το γήπεδο και να κάνει ακόμα πιο απειλητική την επίθεση της ομάδας του.

Την φετινή σεζόν ο 30χρονος γκαρντ αγωνίστηκε για λογαριασμό των Μπρούκλιν Νετς, στο πρώτο μισό και σε 48 αγώνες, στους οποίους ήταν βασικός σε όλους, μέτρησε 12,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 39,1% στα σουτ εντός πεδιάς.