Πέρασαν από το Λος Άντζελες οι Νάγκετς, «διπλά» για Μάβερικς και Μπουλς

Νίκολα Γιόκιτς

i

@Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Πέρασαν από το Λος Άντζελες οι Νάγκετς, «διπλά» για Μάβερικς και Μπουλς

Χρήστος Τσάλτας 08:14 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 09.02.2024

Οι Ντένβερ Νάγκετς πέρασαν σαν πρωταθλητές από το Λος Άντζελες, επικρατώντας των Λέικερς, την ώρα που οι Ντάλας Μάβερικς πήραν το «διπλό» στην έδρα των Νιου Γιορκς Νικς, ενώ με νίκες συνέχισαν Ουόριορς και Μπουλς.

Γεμάτη ήταν η βραδιά στα παρκέ του ΝΒΑ, με το πέρας της trade deadline στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της βραδιάς οι Ντένβερ Νάγκετς επιβεβαίωσαν την στόφα πρωταθλητή που έχουν. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν πέρασε από το Λος Άντζελες, απέναντι στους Λέικερς, με τον Τζαμάλ Μάρεϊ να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 12/25 σουτ, την ώρα που ο Νίκολα Γιόκιτς άγγιξε ένα ακόμα triple double με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Για τους Λέικερς, οι 32 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του Άντονι Ντέιβις, αλλά και οι 25 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αρκούσαν για να έρθει η νίκη.

Οι Νικς παρατάχθηκαν με σύνθεση... ανάγκης, ο Τζος Χαρτ έκανε τα πάντα στο παρκέ καταγράφοντας μοναδικό triple double με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά η μαγική εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς, που έκανε τα πάντα με 39 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Μάβερικς στη νίκη, με την ομάδα του Τέξας να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη έδρα της Ανατολής.

Οι Σικάγο Μπουλς επιβεβαίωσαν την ανοδική πορεία τους και αφού πέρασαν μια ήρεμη trade deadline χωρίς κινήσεις και... καρδιοχτύπια, πέρασαν από το Μέμφις, κόντρα στους Γκρίζλις, με 118-110, με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να μετράει 30 πόντους και 8 ριμπάουντ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην 25η νίκη της στη σεζόν. Στην αντίπερα όχθη, οι 27 πόντοι του Τζι Τζι Τζάκσον δεν αρκούσαν στις αρκούδες.

Στην Ιντιάνα ο Στεφ Κάρι πήρε... φωτιά και η άμυνα των Πέισερς δεν είχε απαντήσεις. Οι Ουόριορς κατάφεραν να περάσουν από την Ιντιανάπολις, χάρη στους 42 πόντους του χαρισματικού γκαρντ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ομάδας του Ρικ Καρλάιλ, με τους «πολεμιστές» να επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία τους το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας πίσω τα σκαμπανεβάσματα των προηγούμενων εβδομάδων.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η σαρωτική επικράτηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς μέσα στο Μπρούκλιν απέναντι στους Νετς, την ώρα που οι Ορλάντο Μάτζικ συνέχισαν νικηφόρα, χάρη στους 34 πόντους του Φραντς Βάγκνερ, απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Νίκη και για τους Φοίνιξ Σανς, απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, ενώ δεύτερη σερί νίκη για τους Ντιτρόιτ Πίστονς, στην παράταση κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, στο Όρεγκον.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Ορλάντο Μάτζικ - Σαν Αντόνιο Σπερς 127-111

Ιντιάνα Πέισερς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 109-131

Νιου Γιορκ Νικς - Ντάλας Μάβερικς 108-122

Μπρούκλιν Νετς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 95-118

Μιλγουόκι Μπακς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς 105-129

Μέμφις Γκρίζλις - Σικάγο Μπουλς 110-118

Φοίνιξ Σανς - Γιούτα Τζαζ 129-115

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Ντιτρόιτ Πίστονς 122-129

Λος Άντζελες Λέικερς - Ντένβερ Νάγκετς 106-114