Αρκιντιάκoνο βάλε ένα... γκολ: Ο γκαρντ των Νικς έγινε ο πρώτος στην ιστορία με μηδέν πόντους σε 20 σερί αγώνες (vid)
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Αρκιντιάκoνο βάλε ένα... γκολ: Ο γκαρντ των Νικς έγινε ο πρώτος στην ιστορία με μηδέν πόντους σε 20 σερί αγώνες (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:11 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 06.02.2024

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχουν προσφέρει συμμετοχή στον Ράιαν Αρκιντιάκoνο στα τελευταία 20 ματς τους, αλλά ο 30χρονος γκαρντ έχει καταφέρει (διότι περί κατορθώματος φαίνεται) να μην σκοράρει ούτε έναν πόντο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατομικό αρνητικό σερί στην ιστορία του ΝΒΑ!

Υπήρξε ακόμα και η εποχή που ο Ράιαν Αρκιντιάκoνο έπαιζε βασικός στο ΝΒΑ. Αυτό συνέβη στη μισή δεύτερη σεζόν του (2018-19) στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ως παίκτης των Σικάγο Μπουλς

Στην πραγματικότητα πάντως, είναι αρκετά παράξενο που εδώ και επτά χρόνια, ο απόφοιτος του Βιλανόβα και πρωταθλητής NCAA (2016) βρίσκει συστηματικά συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Είναι κάτι για το οποίο αρκετοί απορούν και εκνευρίζονται οι φιλόδοξοι -κυρίως νεαροί- που δεν τα καταφέρνουν να πείσουν τους οργανισμούς του «μαγικού πλανήτη» για μία ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο. 

Το θέμα είναι ότι οι Νιου Γιορκ Νικς, στους οποίους ανήκει, εσχάτως τον έχουν εντάξει στο rotation. Διότι, στην ανταλλαγή που τους προσέφερε τον Ότζι Ανουνόμπι, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τον Ιμάνιουελ Κουίκλι και έχουν ξεμείνει από αναπληρωματικούς γκαρντ. 

Έτσι, όταν βγαίνει ο All-Star και ηγέτης τους, Τζέιλεν Μπράουν, στο παιχνίδι μπαίνει συνήθως Μάιλς ΜακΜπράιντ και κάποιες στιγμές ο Αρκιντιάκονο. Ο τελευταίος έχει πάρει χρόνο συμμετοχής (ολιγόλεπτο) στα τελευταία 20 ματς της ομάδας από το Μεγάλο Μήλο. Έχει παίξει από 29'' μέχρι και 6'28''. 

Σε αυτό το διάστημα που οι Νικς έχουν πάρει 15 νίκες και έχουν υποστεί 5 ήττες, έχει αγωνιστεί συνολικά σε 42 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Και έχει κάνει ένα τεράστιο ρεκόρ. Αρνητικό βέβαια... 

Έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες διαδοχικές συμμετοχές σε αγώνες χωρίς να έχει σκοράρει ούτε έναν πόντο! Δεν έχει πάρει πολλές προσπάθειες (0/6 σουτ) στην επίθεση και ουσιαστικά το μόνο που κάνει στο παιχνίδι είναι να τρέχει πάνω-κάτω (χωρίς λόγο και δίχως συγκεκριμένο ρόλο). Κανείς άλλος όμως, στην ιστορία δεν τα έχει καταφέρει χειρότερα από αυτόν! 

Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων (vid)
NBA

12:43 - 06.02.2024

Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων (vid)

Επίσημες ανακοινώσεις από το ΝΒΑ για τους τέσσερις παίκτες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Weekend δεν έχουν υπάρξει, αλλά ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς θέλει και ελπίζει πως θα είναι ο ένας εξ αυτών!

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, υπάρχουν άλλοι 15 παίκτες στο ΝΒΑ που δεν έχουν σκοράρει αν και... πάτησαν το παρκέ. Μόνο που κανένας τους δεν έχει αγωνιστεί πάνω από τρία παιχνίδια, ενώ ο χειρότερος σκόρερ με τουλάχιστον 20 συμμετοχές είναι ο Νάθαν Μενσά. Ο σέντερ των Σάρλοτ Χόρνετς σε 23 αγώνες έχει καταγράψει συνολικά 29 πόντους.