Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων (vid)
i

© photo by Maddie Schroeder / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:43 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 06.02.2024

Επίσημες ανακοινώσεις από το ΝΒΑ για τους τέσσερις παίκτες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Weekend δεν έχουν υπάρξει, αλλά ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς θέλει και ελπίζει πως θα είναι ο ένας εξ αυτών!

Τα ρόστερ των ομάδων της Δύσης και της Ανατολής που θα αναμετρηθούν στο All-Star Game 2024 έχουν καταρτιστεί. Και έχουν ανακοινωθεί από το ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος ήταν (με διαφορά) πρώτος στην διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού θα είναι ο αρχηγός των ανατολικών και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς ο αντίστοιχος της δικιάς του περιφέρειας. 

Μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, το τριήμερο της γιορτής στην Ιντιανάπολις (17-19 Φεβρουαρίου) θα γίνει και ο πρώτος σε συμμετοχές σε All-Star, προσπερνώντας και σε αυτό του το επίτευγμα τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Ο αγώνας των επιλέκτων είναι το κεντρικό event του προγράμματος, αλλά όπως κάθε χρόνο -έτσι και φέτος- μεγάλο ενδιαφέρον δημιουργούν και τα διαγωνιστικά projects. Ειδικά αυτό των τριπόντων και των καρφωμάτων

Σε αυτά τα δύο events δεν έχουν κατοχυρωθεί και κατ' επέκταση ανακοινωθεί επίσημα οι συμμετοχές. Στα τρίποντα πάντως, όλες οι πληροφορίες τέμνονται και καταλήγουν σε πέντε πρόσωπα: Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μιλγουόκι Μπακς), Τζέιλεν Μπράνσον (Νιου Γιορκ Νικς), Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Ιντιάνα Πέισερς), Λάουρι Μάρκανεν (Γιούτα Τζαζ) και Μαλίκ Μπίσλεϊ (Μιλγουόκι Μπακς).

Πιο... ανοικτά είναι τα ενδεχόμενα για τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Εκεί, η παρουσία του περσινού νικητή Μακ ΜακKλάνγκ, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην G-League με την θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ (Οσκιόλα Μάτζικ), αναμένεται να επανεμφανιστεί, ενώ ο rookie των Μαϊάμι Χιτ, Χάιμε Χάκεζ θεωρείται φαβορί για τη μία εκ των τεσσάρων συνολικά θέσεων. 

Ο τρίτος της παρέας δεν αποκλείεται να είναι ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος έχει θέση και ρόλο και στο All-Star Game με την ομάδα της Ανατολής, στο πλευρό του Αντετοκούνμπο, αλλά και του συμπαίκτη του, Τζέισον Τέιτουμ. 

Σύμφωνα με τον Σαμ Χαράνια, ο Μπράουν σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στο Slam Dunk Contest εδώ και αρκετές εβδομάδες και στην πραγματικότητα έχει αυτοπροταθεί. Και επειδή στο ΝΒΑ θέλουν λαμπερά ονόματα στους διαγωνισμούς, τότε ο 27χρονος φόργουορντ με τους 22,3 πόντους και τα 5,4 ριμπάουντ στη σεζόν είμαι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. 

Το... μέλλον είναι εδώ! Το ΝΒΑ παρουσίασε το τρισδιάστατο LED παρκέ του All-Star Weekend (vid)
NBA

10:19 - 06.02.2024

Το... μέλλον είναι εδώ! Το ΝΒΑ παρουσίασε το τρισδιάστατο LED παρκέ του All-Star Weekend (vid)

Το show στο φετινό All-Star Weekend του ΝΒΑ (17-19 Φεβρουαρίου) δεν θα προκύψει μόνο από το υπερφυσικό ταλέντο των σούπερ σταρς που θα λάβουν μέρος, αλλά και από το νέας τεχνολογίας παρκέ που θα εγκατασταθεί στο Fieldhoust της Ιντιανάπολις.

Πέραν από τους δύο κλασικούς και παραδοσιακούς διαγωνισμούς, υπάρχει στο πρόγραμμα και το Skill Challenge, στο οποίο επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές, αλλά και ένας... παράλληλος διαγωνισμός τριπόντων ανάμεσα στον μετρ του είδους, Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και την τρομερή σουτέρ των Νιου Γιορκ Λίμπερτι, Σαμπίνα Ιονέσκου