Το... μέλλον είναι εδώ! Το ΝΒΑ παρουσίασε το τρισδιάστατο LED παρκέ του All-Star Weekend (vid)

Το... μέλλον είναι εδώ! Το ΝΒΑ παρουσίασε το τρισδιάστατο LED παρκέ του All-Star Weekend (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:19 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 06.02.2024

Το show στο φετινό All-Star Weekend του ΝΒΑ (17-19 Φεβρουαρίου) δεν θα προκύψει μόνο από το υπερφυσικό ταλέντο των σούπερ σταρς που θα λάβουν μέρος, αλλά και από το νέας τεχνολογίας παρκέ που θα εγκατασταθεί στο Fieldhoust της Ιντιανάπολις.

Συνήθως οι ιδέες για την εξέλιξη του μπάσκετ (σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως σε οργανωτικό επίπεδο) πηγάζουν από τον «μαγικό πλανήτη» του ΝΒΑ. Εκεί έχουν δημιουργηθεί οι μεγαλύτερες καινοτομίες και τα εντυπωσιακότερα projects, που μεταφέρθηκαν αργότερα στην Ευρώπη για να προστεθεί λάμψη και το παιχνίδι που παίζεται στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού. 

Μόνο που η αμερικάνικη λίγκα έχει ανοικτούς τους ορίζοντές της και αυτή τη φορά η... αντιγραφή έγινε από το ΝΒΑ και είχε να κάνει με μία ιδέα τεχνολογικής φύσεως και εγκατάστασης που πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Ευρώπη. Και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (U19), όταν οι αθλήτριες αγωνίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο πάνω σε ένα διαδραστικό γυάλινο δάπεδο με led οθόνες που δημιούργησε μία τρομερή αίσθηση.  

Το ίδιο συνέβη και τον Σεπτέμβρη, στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, όταν το BMW Park της Μπάγερν Μονάχου εγκατέστησε και αυτό το πρωτοποριακό ASB γυάλινο δάπεδο, που η FIBA πρώτη είχε παρουσιάσει στο κοινό και φαίνεται πως στο άμεσο μέλλον αναμένεται να καθιερωθεί σε όλα τα κορυφαία γήπεδα και στις μεγάλες διοργανώσεις. 

Τώρα, είναι η σειρά του ΝΒΑ, που ξέρει καλά πως να στήνει και να οργανώνει θεάματα που αφήνουν τα στόματα των φιλάθλων... ανοικτά. Στο All-Star Weekend που θα διεξαχθεί στην Ιντιανάπολις το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου, η δράση και τα events των διαγωνιστικών προγραμμάτων, τα τρίποντα και τα καρφώματα, αλλά και ο αγώνας των διασημοτήτων (Celebrity Game), θα γίνουν πάνω στο εντυπωσιακό νέο παρκέ. Που δεν είναι ξύλινο όπως τα παραδοσιακά, αλλά καλύπτονται από μία ενιαία Led οθόνη, πάνω στην οποία θα παιχτεί το παιχνίδι με τους ίδιους αγωνιστικούς όρους, αλλά με μοναδικά effect που δεν έχουν ξαναδεί οι φίλαθλοι. 

H Σαμπρίνα Ιονέσκου θα αντιμετωπίσει τον Στέφεν Κάρι στον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Weekend (vids)
NBA

11:14 - 26.01.2024

H Σαμπρίνα Ιονέσκου θα αντιμετωπίσει τον Στέφεν Κάρι στον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Weekend (vids)

Στον διαγωνισμό τριπόντων του φετινού All-Star Weekend, ο μετρ του είδους Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, θα έχει τεράστιο ανταγωνισμό. Διότι, θα κλειθεί να αντιμετωπίσει την απίστευτη σουτέρ των Νιου Γιορκ Λίμπερτι, Σαμπρίνα Ιονέσκου!

Σε ένα επίτευγμα της τεχνολογίας που επιτρέπει κατά τη διάρκεια του αγώνα να σχηματίζει εντυπωσιακά effect και να δίνει πληροφορίες για στατιστικά στοιχεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, όχι από τις κλασσικές οθόνες του γηπέδου, αλλά από το ίδιο το παρκέ που «μεταμορφώνεται» σε ένα τρισδιάστατο show. 

Και επειδή τα λόγια και οι λέξεις σε αυτές τις περιπτώσεις δεν καλύπτουν το εύρος της εντυπωσιακής εικόνας, ακολουθεί ένα video που θα σας βάλει στο κλίμα...