«Αόρατοι» οι Σίξερς χωρίς τον Εμπίντ - Με show από Λέοναρντ και Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν στην Ατλάντα (vids)
i

© photo by Katelyn Mulcahy / Getty Images / Ideal Images

«Αόρατοι» οι Σίξερς χωρίς τον Εμπίντ - Με show από Λέοναρντ και Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν στην Ατλάντα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:04 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 06.02.2024

Οι Ντάλας Μάβερικς χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα νίκησαν (118-102) στη Φιλαδέλφεια τους Σίξερς, που χωρίς τον τραυματία Τζοέλ Εμπίντ δείχνουν παντελώς αδύναμοι. Στην Ατλάντα οι Κλίπερς επικράτησαν των Χοκς με 149-144 και με τους τους Κουάι Λέοναρντ και Τζέιμς Χάρντεν να βάζουν μαζί 66 πόντους! Οι Λέικερς νίκησαν στη Σάρλοτ, οι Ουόριορς στο Μπρούκλιν και οι Πέλικανς τους Ράπτορς με τους 41 πόντους του Μπράντον Ίνγκραμ.

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι άγνωστο ακόμα αν θα επανεμφανιστεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο MVP της περασμένης σεζόν, έχει πρόβλημα στο γόνατο που θα λυθεί μέσω χειρουργικής επέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι οι Σίξερς θα κληθούν να... επιβιώσουν χωρίς αυτόν για μεγάλο και κομβικό χρονικό διάστημα. Μόνο που δεν δείχνουν ικανοί να τα καταφέρουν! 

Έχασαν στη Φιλαδέλφεια και από τους Ντάλας Μάβερικς (118-102), σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι είδαν το δίδυμο των Λούκα Ντόντσιτς (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Κάιρι Ίρβινγκ (23 πόντοι, 8 ασίστ) να κάνει τη... δουλειά του, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, ο Τζος Γκριν πρόσθεσε 20 πόντους και οι τρεις τους οδήγησαν τους Τεξανούς με ασφάλεια προς την επικράτηση. 

Για τους 76ers πλέον ο ηγέτης είναι ο All-Star, Ταϊρίς Μάξεϊ, ο οποίος βέβαια ήταν εκνευριστικά άστοχος στον αγώνα (6/16) και περιορίστηκε στους 15 πόντους, αν και έχει μέσο όρο πάνω από 24. 

Στην Ατλάντα, οι Κλιπερς βελτίωσαν ακόμα περισσότερο το ρεκόρ τους (34-15) και κατάφεραν να πάρουν μία εντυπωσιακή νίκη επί των Χοκς σκοράροντας 149 πόντους. Ναι μεν δέχθηκαν 144, αλλά ο Κουάι Λέοναρντ (36 πόντοι) και ο Τζέιμς Χάρντεν (30 πόντοι) δημιούργησαν συνεργασίες που επέτρεψαν στους Καλιφορνέζους να ξεφύγουν! 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήραν και οι Ουόριορς στο Μπρούκλιν. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα από το Γκόλντεν Στέιτ με πρωταγωνιστή τον Στέφεν Κάρι (29 πόντοι) πήραν τα... ηνία και τελικά έφθασαν στην επιτυχία με σκορ 109-98.  

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Λέικερς με το triple double του Άντονι Ντέιβις (26 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 11 ασιστ), παρέα με τις αποτελεσματικές εμφανίσεις των ΝτιΆντζελο Ράσελ (28 πόντοι) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (26 πόντοι) επικράτησαν στη Σάρλοτ (124-118) και πλέον έχουν δύο νίκες περισσότερες από ήττες (27-25). 

To εντυπωσιακό πάντως, ήταν πως για τους Χόρνετς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον ΛαΜέλο Μπολ, οι Μάιλς Μπρίτζες και Μπράντον Μίλερ ήταν απίστευτα επικίνδυνη και πραγματοποιήσαν εμφανίσεις καριέρας. Ο πρώτος έβαλε 41 πόντους και ο rookie φόργουορντ 33, αλλά κανένας συμπαίκτης τους δεν ακολούθησε ούτε (έστω) τον... μισό από τον ρυθμό τους. 

Συντριβή των Κινγκς στο Κλίβελαντ από τους «καυτούς» Καβαλίερς - Δεν έπαιξε ο Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:29 - 06.02.2024

Συντριβή των Κινγκς στο Κλίβελαντ από τους «καυτούς» Καβαλίερς - Δεν έπαιξε ο Βεζένκοφ (vids)

Οι Καβαλίερς στα τελευταία 15 ματς έχουν 14 νίκες και η πιο πρόσφατή ήταν εξόχως εντυπωσιακή. Τα ξημερώματα της Τρίτης (6/2) διέλυσαν στο Κλίβελαντ (136-110) τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έπαιξε για έβδομο σερί ματς λόγω του τραυματισμού του και αναμένεται η επιστροφή του στη δράση από μέρα σε μέρα...

Τέλος, οι Πέλικανς «κατασπάραξαν» τους Ράπτορς στη Νέα Ορλεάνη. Το εντυπωσιακό 138-100 δημιουργήθηκε κυρίως από την εντυπωσιακή παρουσία του Μπράντον Ίνγκραμ, ο οποίος σταμάτησε στους 41 πόντους, ενώ είχε και 9 ασίστ. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ πρόσθεσε άλλους 20, την ίδια ώρα που οι Ράπτορς ήταν μη αποτελεσματικοί και μόνο ο Γκρέιντι Ντικ προσπαθούσε φιλότιμα. Ο 21χρονος δευτεροετής στο ΝΒΑ με 22 πόντους έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της επαγγελματικής του καριέρας.