Συντριβή των Κινγκς στο Κλίβελαντ από τους «καυτούς» Καβαλίερς - Δεν έπαιξε ο Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Συντριβή των Κινγκς στο Κλίβελαντ από τους «καυτούς» Καβαλίερς - Δεν έπαιξε ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 06.02.2024

Οι Καβαλίερς στα τελευταία 15 ματς έχουν 14 νίκες και η πιο πρόσφατή ήταν εξόχως εντυπωσιακή. Τα ξημερώματα της Τρίτης (6/2) διέλυσαν στο Κλίβελαντ (136-110) τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έπαιξε για έβδομο σερί ματς λόγω του τραυματισμού του και αναμένεται η επιστροφή του στη δράση από μέρα σε μέρα...

Στο Κλίβελαντ, οι Σακραμέντο Κινγκς πήγαν με... ρυθμό, καθώς είχαν νικήσει στην Ιντιάνα και στο Σικάγο, αλλά έφυγαν από την πόλη του Οχάιο με προβληματισμό και με μία δόση απογοήτευσης. Διότι, ηττήθηκαν και μάλιστα με το βαρύ (και ασήκωτο) 136-110.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ, με 29 πόντους, ήταν για μία ακόμα φορά πρώτος σκόρερ των Καβαλίερς, που πλέον έχουν 14 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια και αποτελούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα σε ολόκληρη την λίγκα. Μάλιστα, με ρεκόρ 32-16 πλέον προσπέρασαν τους Μιλγουόκι Μπακς (33-17) του Γιάννη Αντετοκούνμπο και βρίσκονται στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας -πίσω μόνο από τους Μπόστον Σέλτικς (38-12).

Πέραν του Μίτσελ, οι Καβς δημιούργησαν πολλές... αιχμές στο επιθετικό τους παιχνίδι. Ο Μαξ Στρους με 6/10 τρίποντα και συνολικά 22 πόντους έκανε τη διαφορά, ενώ ο Τζάρετ Άλεν και ο Καρίς ΛαBέρτ συμπλήρωσαν την δυναμική τετράδα των Ιπποτών, που με τις επιδόσεις τους οι Κινγκς υπέφεραν. 

Για το Σακραμέντο, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα ακόμα triple double (το 15ο στη σεζόν) με 12 πόντους, 19 ριμπάουντ, 15 ασίστ και ισοφάρισε τις αντίστοιχες «τριπλές» επιδόσεις του μετρ του είδους, Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς). Εκτός από τον Λιθουανό, σημαντική προσπάθεια έκανε και ο Χάρισον Μπαρνς (22 πόντοι), αλλά οι δυο τους δεν μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι. Η αποθεραπεία του πάντως, στον τραυματισμένο του αστράγαλο, έχει ολοκληρωθεί και από μέρα σε μέρα αναμένεται η επανενεργοποίησή του. 

Οι Κινγκς πλέον, επιστρέφουν στη βάση τους για δύο ματς, ένα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς (ξημερώματα Πέμπτης 8/2) και ένα με τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς (ξημερώματα 10/2). Σε ένα από αυτά, ο 28χρονος rookie των Καλιφορνέζων, αναμένεται να επανεμφανιστεί!