Η FIBA παρουσίασε το εντυπωσιακό δάπεδο-οθόνη στη Μαδρίτη, αθλήτριες και προπονητές ξετρελάθηκαν (vids)

Η FIBA παρουσίασε το εντυπωσιακό δάπεδο-οθόνη στη Μαδρίτη, αθλήτριες και προπονητές ξετρελάθηκαν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:48 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 22.07.2023

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών(U19) η FIBA παρουσίασε το νέο επίτευγμα της τεχνολογίας: Ένα γυάλινο διαδραστικό παρκέ με Led οθόνες, πάνω στο οποίο διαδραματίστηκαν οι προημιτελικοί της διοργάνωσης.

Από την οπτική του θεατή, είτε στην κερκίδα, αλλά ακόμα και από την τηλεόραση, το θέμα είναι -ομολογουμένως- εντυπωσιακό. Ένα γυάλινο «ζωντανό» παρκέ με υπερσύγχρονες λειτουργίες ίσως να είναι το μέλλον. Προς το παρόν, η δράση τοποθετείτε πάνω στην κλασική ξύλινη επιφάνεια, αλλά η FIBA έκανε μία παρουσίαση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στις ηλικίες κάτω των 19 ετών και έδειξε που... πηγαίνει το παιχνίδι! 

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι προημιτελικοί του μεγάλου τουρνουά που γίνεται στην Ισπανία, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Ζαγκλής, πάτησε πάνω στο πρωτοποριακό ASB γυάλινο δάπεδο και το παρουσίασε στο κοινό. Πρόκειται για ένα πρόσφατο επίτευγμα της τεχνολογίας, όπου όλη η επιφάνεια του είναι μία οθόνη με δυνατότητες προβολής και διάδρασης. 

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τη FIBA και για τις παίκτριες που βρίσκονται εδώ στη Μαδρίτη και στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτή την εκπληκτική και καινοτόμο επιφάνεια», είπε ο Ζαγκλής και εξήγησε πως «υπήρξε πολλή προσμονή μέχρι αυτή τη στιγμή και το γεγονός ότι μπορέσαμε επιτέλους να αποκαλύψουμε αυτό το γήπεδο με γυάλινο δάπεδο είναι πραγματικά συναρπαστικό». 

Επίσης, «είναι σημαντικό ότι οι πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν πάνω σε αυτό θα είναι τέσσερις άκρως ανταγωνιστικοί προημιτελικοί Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών FIBA U19. Με αυτήν την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του γυάλινου δαπέδου LED, έχουμε ακόμα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο ενώνουμε δύο στρατηγικές προτεραιότητες που είναι η διεύρυνση της οικογένεια της FIBA, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την καινοτομία στο μπάσκετ και το "Γυναίκες στο μπάσκετ" εισάγοντας το γυάλινο πάτωμα LED σε μια διοργάνωση γυναικών».

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)
FIBA WORLD CUP

10:43 - 22.07.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)

Δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης το Σάββατο (22/7) θα συναντηθεί με όλους τους συνεργάτες του για μία πρώτη συζήτηση. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά θέματα ανοιχτά, οι απουσίες και φυσικά τα ερωτηματικά στις περιπτώσεις των Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου.

Το δάπεδο, που ταυτόχρονα είναι και οθόνη διαθέτει τη δυνατότητα παρακολούθησης παικτών, καθιστώντας δυνατή την προβολή ζωντανών στατιστικών και άλλων επιτευγμάτων στο παρκέ, παρέχοντας στους θεατές μεγάλη αλληλεπίδραση και καλύτερη αφοσίωση.

Στο μεταξύ, πέραν από το εντυπωσιασμένο κοινό με τη δράση πάνω στο ABS δάπεδο, το ίδιο και ακόμα περισσότερο το ευχαριστήθηκαν και οι αθλήτριες, αλλά και οι προπονητές που βίωσαν την εμπειρία. «Είναι πολύ ξεχωριστό το γεγονός ότι η FIBA αποφάσισε να εγκαινιάσει αυτό το δάπεδο σε μία διοργάνωση γυναικών και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Στην αρχή νόμιζα ότι η μπάλα θα γλιστρήσει όταν ντρίμπλαρα, αλλά όλα ήταν μία χαρά», είπε η Ισπανίδα, Έλενα Μπουεναβενίδα. 

«Ήταν μεγάλη μας τιμή. Όπως ακριβώς συμβαίνει ότι λαμβάνεις ένα δώρο. Η αίσθηση της ντρίμπλας και η τριβή είναι όπως κάθε άλλο γήπεδο. Ήταν φανταστικό» πρόσθεσε η Χάρου Ογουάκι από την Ιαπωνία, ενώ η προπονήτρια από το Μάλι, Ντιακιτέ Σορί δήλωσε πως «ήταν επαναστατική εμπειρία. Αυτό το δάπεδο μπορεί να φέρει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, κάνοντας ακόμα καλύτερη την εμπειρία των θεατών».