Λάρκιν και MακΚόλουμ για Σλούκα: «Με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δεν αρκούν 10 πόντοι και 4 ασίστ» (vids)

Κώστας Σλούκας και Σέιν Λάρκιν

i

© Intime

Λάρκιν και MακΚόλουμ για Σλούκα: «Με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δεν αρκούν 10 πόντοι και 4 ασίστ» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 22.07.2023

Μετά την παραδοχή του σοκ που προκάλεσε η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, ο Έρικ ΜακΚόλουμ εξηγεί σε όλους, αλλά και στον Έλληνα γκαρντ ποια είναι η πίεση που ασκείται σε έναν παίκτη που εισπράττει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Και ο Σέιν Λάρκιν που ξέρει καλά... συμφωνεί!

Τη στιγμή που ξημέρωσε η μέρα που λίγο αργότερα ο Κώστας Σλούκας υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, κανείς εκτός από τον ίδιο τον παίκτη, τους οικείους του και τη διοίκηση των «πρασίνων» δεν περίμεναν ότι θα... έρθει η συμφωνία αυτή. 

Κι όταν η βόμβα έσκασε το οστικό κύμα κάλυψε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήταν από αυτές τις μεταγραφές που γίνονται μία φορά τη δεκαετία -kαι άμα! Ο Σέιν Λάρκιν και ο Έρικ ΜακΚόλουμ εξήγησαν στο Basketnews προ ημερών, το αίσθημα που τους δημιουργήθηκε όταν ενημερώθηκαν για την απόφαση του Έλληνα γκαρντ. Κανείς από τους δύο δεν το περίμενε. 

Κατ' αρχάς ο Λάρκιν ήταν σχεδόν βέβαιoς «πως θα επιστρέψει στη Φενέρμπαχτσε» κι αφού οι δυο τους του ευχήθηκαν καλή τύχη και καλό κατευόδιο στο ταξίδι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να κάνει, ο ΜακΚόλουμ εξήγησε κάπως πιο αναλυτικά, περισσότερο σαν τζένεραλ μάνατζερ παρά ως αθλητής, την κατάσταση. 

«Είμαι 35 χρονών και ξέρω πως νοιώθει ο Κώστας Σλούκας και πως θα νοιώθει σωματικά σε δύο-τρία χρόνια», είπε. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί το κορμί στο υψηλό επίπεδο σε αυτή την ηλικία. Ξέρω, πως η κάψα παραμένει, αλλά συνήθως κανένας δεν σε εμπιστεύεται με κλειστά τριετή συμβόλαια μετά τα 32-33 σου. Προσωπικά κάνω μονοετή συνεργασίες εδώ και χρόνια και δεν με πειράζει. Είμαι εντάξει με αυτό. Το καταλαβαίνω και είναι λογικό». 

Ο Σλούκας πλέον είναι 33 ετών και «θα παίρνει 3 εκατομμύρια μέχρι τα 36 του. Ήταν σπουδαία συμφωνία γι' αυτόν». Θα πρέπει να ξέρει όμως, «ότι όταν παίρνεις τόσα λεφτά, οφείλεις να ηγηθείς. Είναι το πρόσωπο της ομάδας, ο πιο ακριβός παίκτης και σε κάθε αγώνα οφείλει να κάνει τη διαφορά. Όταν παίρνεις 3 εκατομμύρια δεν είναι αρκετοί 10 πόντοι και 4 ασίστ»

Από την άλλη, ο Σλούκας ανήκει στο γκρουπ των αθλητών που τα χαρίσματά του μπορούν να τον κάνουν πρωταγωνιστεί κάθε ώρα και στιγμή, αλλά πλέον και λόγω μισθολογίου, «οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο ΜακΚόλουμ, o οποίος αγωνίζεται στην Καρσίγιακα, ήταν ο MVP στην κατάκτηση του EuroCup το 2016 με τη Γαλατασαράι και ο αδελφός του, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Δηλαδή, του ηγέτη των Νιου Ορλίνς Πέλικανς του ΝΒΑ. 

Ρόστερ που τρομάζει: Η Μονακό έκανε δήλωση... τίτλου στην φετινή Euroleague
EUROLEAGUE

08:05 - 22.07.2023

Ρόστερ που τρομάζει: Η Μονακό έκανε δήλωση... τίτλου στην φετινή Euroleague

Η Μονακό πυροδώτησε τη βόμβα του καλοκαιριού με την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ, δείχνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις της για τη φετινή σεζόν, δημιουργώντας μια από τις καλύτερες περιφέρειες στην ιστορία της Euroleague.

Ο Σέιν Λάρκινς από την πλευρά του, είναι 30 ετών και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτης της Euroleague. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο ήδη δύο φορές με την Αναντολού Εφές και συνεχίζει στην Κωνσταντινούπολη. Ξέρει καλά ποια είναι η πίεση για έναν παίκτη που παίρνει τόσα λεφτά και το μόνο που έκανε επί του θέματος ήταν να συμφωνήσει με τον ΜακΚόλουμ.