Ρόστερ που τρομάζει: Η Μονακό έκανε δήλωση... τίτλου στην φετινή Euroleague

Ρόστερ που τρομάζει: Η Μονακό έκανε δήλωση... τίτλου στην φετινή Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 08:05 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 22.07.2023

Η Μονακό πυροδώτησε τη βόμβα του καλοκαιριού με την απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ, δείχνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις της για τη φετινή σεζόν, δημιουργώντας μια από τις καλύτερες περιφέρειες στην ιστορία της Euroleague.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ιστορικό για την Euroleague. Διότι η διοργάνωση, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα υπποδεχτούν τους επόμενους μήνες τον Κέμπα Ουόκερ. Έναν από τους πιο σημαντικούς γκαρντ της περασμένης δεκαετίας στο ΝΒΑ, που έγραψε τη δική του ιστορία και πολλές χρυσές σελίδες στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Πρόκειται για έναν παίκτη με σπουδαίο βιογραφικό, εμπειρία 750 αγώνων στο ΝΒΑ, αλλά και πολλές ιστορικές στιγμές. Όπως η ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία των Σάρλοτ Χόρνετς, τους οποίους υπηρέτησε από το 2011 έως το 2019, καταθέτοντας το είναι του στο παρκέ σε κάθε αγώνα.

Από το 2020 έως και σήμερα η καριέρα του στο ΝΒΑ πήρε καθοδική πορεία, λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν στα γόνατα και την μέση. Αυτοί οι τραυματισμοί, σε συνδυασμό με τις δεύτερες σκέψεις του Τομ Θίμποντο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Νικς, όταν και αγωνιζόταν στην ομάδα της Νέας Υόρκης, έβαλαν την πορεία του σε κάθοδο. Τα 9 παιχνίδια με τους Μάβερικς έμοιαζαν με επίλογο της λαμπρής πορείας.

Το restart ήρθε μέσα από την παρουσία του στην Ευρώπη. Η Μονακό δίνει στον 33χρονο γκαρντ το βήμα για να «αναστήσει» τον σπουδαίο Κέμπα Ουόκερ που κρύβει μέσα του. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια πανίσχυση και πληρέστατη περιφέρεια που όμοιά της η Ευρωλίγκα είχε να δει πάρα πολλά χρόνια.

Κέμπα Ουόκερ, Μάικ Τζέιμς Έλι Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ. Οι τέσσερις παίκτες αναμένεται να είναι οι ηγέτες του ρόστερ, σε μια ομάδα γεμάτη λάμψη και «δίψα» για επιτυχία. Αυτοί οι 4 αναμένεται να «κουβαλήσουν» το ροστερ του Σάσα Ομπράντοβιτς τη νέα σεζόν. Ο Σέρβος προπονητής αναμένεται να έχει ένα ρόστερ πανίσχυρο, γεμάτο και άκρως ποιοτικό. Από τα πιο ποιοτικά στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια.

Οι τέσσερις παίκτες αναμένεται να έχουν στο πλευρό τους ένα supporting cast αξιοζήλευτο, με παίκτες όπως ο Άλφα Μτιαλό, ο Ντόντα Χολ, ο Τζον Μπράουν, ο Τζάρεντ Μπλόσομγκεϊμ, ο Μαμ Τζαϊτέ. Ένα ρόστερ ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα που «φλερτάρει» όχι μόνο με την παρουσία στο Final 4, αλλά με σκοπό να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και την κατάκτηση του τίτλου. Η παρουσία του υγιούς Ουόκερ μπορεί να αλλάξει όλο το τοπίο και να κάνει την Μονακό βασική διεκδικήτρια του τίτλου.