Πάταγος: Η Μονακό έκανε δικό της τον Κέμπα Ουόκερ!

Κέμπα Ουόκερ

i

@Photo by David Berding/Getty Images

Πάταγος: Η Μονακό έκανε δικό της τον Κέμπα Ουόκερ!

Χρήστος Τσάλτας 15:33 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 21.07.2023

Μεταγραφή επιπέδου ΝΒΑ από την Μονακό, η οποία έκανε δικό της τον Κέμπα Ουόκερ και φέρνει στην Ευρώπη τον 4κις All Star του ΝΒΑ.

Η μεγάλη μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού ανήκει στην Μονακό! Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε ένα deal κατ' ευθείαν από το ΝΒΑ, φέρνοντας στην Ευρώπη τον σπουδαίο Κέμπα Ουόκερ, που έπειτα από μακρά πορεία στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη με τους Μονεγάσκους, σε μια κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες ενόψει της νέας σεζόν!

Έπειτα από 12 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ και αφού στο πρόσφατο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, στα 33 του χρόνια ο Ουόκερ αποφάσισε να κάνει νέο ξεκίνημα, αυτή τη φορά στην Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ, που κατέκτησε πρωτάθλημα με το Κονέκτικατ στο NCAA και έχει γράψει την δική του ιστορία, ως κορυφαίος σκόρερ των Σάρλοτ Χόρνετς, πλέον θα φοράει την κόκκινη φανέλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας, συνθέτοντας μια άκρως εντυπωσιακή τετράδα περιφερεαικών με Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ.

Αναμφίβολα, η κίνηση αυτή ανεβάζει το επίπεδο του ρόστερ της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς και θέτει ξεκάθαρα τον πήχη προς την επιτυχία, δείχνοντας πως η περσινή παρουσία στο Final 4 της Euroleague ήταν απλώς η αρχή για τους Μονεγάσκους.

Ο πολύπειρος άσος έχει αγωνιστεί σε 750 παιχνίδια ΝΒΑ στην καριέρα του, γράφοντας άπειρα χιλιόμετρα και κόντρες με τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη. Τελευταίος σταθμός της τεράστιας καριέρας του στη λίγκα ήταν οι Ντάλας Μάβερικς, με τους οποίους έπαιξε 9 αγώνες, μετρώντας 8 πόντους, 2,1 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ και 42,1% στα σουτ εντός πεδιάς. Το πέρασμά του ήταν σύντομο μεν, αλλά ιδιαιτέρως έντονο και δυνατό.

Η προσθήκη του Ουόκερ είναι μια κίνηση που αλλάζει όλες τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα, καθιστά αυτόματα τους Μονεγάσκους ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει πως η ομάδα του Μόντε Κάρλο δεν συμβιβάζεται με τίποτε άλλο πέρα από τίτλους και επιτυχίες.