Ο Τσίμα Μονέκε είπε το «ναι» στη Μπασκόνια (vid)

Τσίμα Μονέκε

i

© photo by Alfonso Cannavacciuolo / Getty Images / Ideal Images

Ο Τσίμα Μονέκε είπε το «ναι» στη Μπασκόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:23 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 16.07.2023

Μετά από... μισή σεζόν με τη Μονακό και την εμπειρία του Final Four της Euroleague, ο 27χρονος δυναμικός φόργουρντ, Τσίμα Μονέκε, επέλεξε την Ισπανία και συγκεκριμένα τη Μπασκόνια για τον επόμενο σταθμό της ευρωπαϊκής του καριέρας.

Μετά την συμμετοχή του στην πορεία της Μονακό μέχρι το Final Four της Euroleague -για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου- ο Τσίμα Μονέκε συνεχίζει στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της ηπείρου, αλλά με διαφορετική φανέλα. 

O Νιγηριανοαυστραλός φόργουορντ, μεγαλωμένος στη Γαλλία και με το ΝΒΑ στο βιογραφικό του, συμφώνησε με τη Μπασκόνια και οι Βάσκοι ήδη ανακοίνωσαν την απόκτησή του. 

Αυτός θα είναι ο δεύτερος σταθμός του από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ευρώπη. Το έκανε στα μέσα της προηγούμενης σεζόν για την ομάδα του Πριγκιπάτου, αφού πρώτα οι Σακραμέντο Κινγκς τον είχαν αφήσει ελεύθερο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Με τη Μονακό είχε 3,9 πόντους και 3,1 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Euroleague. Δεν ενθουσίασε θα και κανέναν με την παρουσία του, αλλά η Μπασκόνια είδε την προοπτική, ενώ επίσπευσε λίγο την διαδικασία για να καλύψει μέρος των αρκετών κενών που υπάρχουν στην ομάδα. 

Ελεύθερος από τη Μακάμπι ο Νταρούν Χίλιαρντ (vid)
EUROLEAGUE

10:28 - 16.07.2023

Ελεύθερος από τη Μακάμπι ο Νταρούν Χίλιαρντ (vid)

Μετά από μία... κακή σεζόν στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι, ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ Νταρούν Χίλιαρντ αποδεσμεύτηκε και πλέον ψάχνει την επόμενη ομάδα του ελπίζοντας πως θα επιστρέψει στο επίπεδο της Euroleague - Η Βαλένθια είναι μία από τις επιλογές του.

Έτσι, μία μέρα μετά την αποδέσμευση του Ρόκας Γκιεντράιτις, ο οποίος υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα (και αυτός!) ο Μονέκε έρχεται να προστεθεί στις θέσεις των φόργουορντ εκεί όπου υπάρχει βέβαια και ο Νίκος Ρογκαβόλουπος. Μία από τις πρώτες... κινήσεις των Βάσκων στη φετινή μεταγραφική αγορά.