Ο Κουζμίνσκας απέρριψε την Καρσίγιακα για την ΑΕΚ!

Κουζμίνσκας

Ο Κουζμίνσκας απέρριψε την Καρσίγιακα για την ΑΕΚ!

Χρήστος Τσάλτας 21:20 - 21.07.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αναμένεται να ενισχύσει την ΑΕΚ την σεζόν 2023-24, με την Ένωση να ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα σημαντικό deal και το Sportal παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης. Οι τρεις προτάσεις της Ένωσης, οι επαφές του Πλάθα και η Καρσίγιακα που βγήκε νωρίς από το κάδρο.

Η μεταγραφή του Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν απλώς η αρχή για την ΑΕΚ, όσον αφορά τις θέσεις των ξένων. Η Ένωση κινείται μεθοδικά και με σχέδιο ώστε να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην αγορά. Και μια τέτοια ήταν και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που έφτασε σε συμφωνία με την Ένωση.

Ο Λιθουανός φόργουορντ γνωρίζει άριστα και την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και την ελληνική πραγματικότητα. Προ τετραετίας άλλωστε φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για χάρη του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν έμεινε για πολύ στον Πειραιά.

Την περασμένη σεζόν αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Καρσίγιακα, στην πορεία ως τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα της Σμύρνης «λύγισε» από την ανώτερη Αναντολού Εφές, του Εργκίν Αταμάν.

Η ΑΕΚ ωστόσο είχε ξεχωρίσει από νωρίς τον 33χρονο φόργουορντ κυρίως χάρη στην παρουσία του Ζοάν Πλάθα στην άκρη του πάγκου της. Ο Ισπανός προπονητής είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Λιθουανό και τον ήξερε καλά. Άρα ήξερε και τι μπορούσε να του προσφέρει. Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ «πρέσαρε» την πλευρά του παίκτη.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν όχι μία, αλλά 3 προτάσεις στον Λιθουανό άσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal. Η πρώτη αφορούσε σε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν συζήτησε καν ο παίκτης. Η δεύτερη ήρθε λίγες μέρες μετά και η τρίτη, που ήταν και το «ταβάνι» της ΑΕΚ ήρθε ως κίνηση να δείξει στον παίκτη πως ήθελε να τον κάνει δικό της με κάθε τρόπο.

Κουζμίνσκας-Πλάθα

Σε αυτό βέβαια ανέλαβε δράση και ο Πλάθα. Η πολύ καλή σχέση που έχει με τον Κουζμίνσκας έστρωσε το έδαφος. Αυτό γιατί ο Ισπανός είχε δύο απευθείας συζητήσεις με τον παίκτη, εξηγώντας του αναλυτικά το πλάνο του αλλά και τι ήθελε από εκείνον στη νέα προσπάθεια. Για τον 33χρονο όσα άκουσε ήταν αρκετά οικεία, λόγω της συνεργασίας στην Ανδαλουσία.

Η παρουσία του κόουτς Πλάθα, αλλά και η επιμονή της ΑΕΚ για να τον κάνει δικό της ουσιαστικά έβγαλαν από το κάδρο την Καρσίγιακα. Η ομάδα της Σμύρνης είχε καταθέσει πρόταση διάρκειας 2 ετών στον παίκτη, με τις πληροφορίες του Sportal να αναφέρουν πως ο Κουζμίνσκας απέρριψε την πρόταση και άρχισε να σκέφτεται ακόμα πιο έντονα την προοπτική της Ένωσης για τη νέα σεζόν.

Πλέον απομένει η οριστικοποίηση του deal που είναι θέμα ωρών. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας θα είναι παίκτης της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα του σε όλα τα επίπεδα, με την Ένωση να ανεβαίνει επίπεδο αγωνιστικά, με έναν παίκτη από το πάνω ράφι της Ευρώπης.