Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)
i

© Intime

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:43 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 22.07.2023

Δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης το Σάββατο (22/7) θα συναντηθεί με όλους τους συνεργάτες του για μία πρώτη συζήτηση. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά θέματα ανοιχτά, οι απουσίες και φυσικά τα ερωτηματικά στις περιπτώσεις των Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου.

Η Δευτέρα (24/7) είναι η μέρα που θα συναντηθούν στο ΟΑΚΑ όλα τα μέλη της Εθνικης Ομάδας για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας θα είναι εκεί, οι προπονητές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επίσης, αλλά και οι παίκτες, φυσικά. Δηλαδή, οι 22 που έχει ήδη προεπιλέξει ο Δημήτρης Ιτούδης και οι δώδεκα εξ αυτών θα ταξιδέψουν τον Αύγουστο στη Μανίλα των Φιλιππίνων για το μεγάλο τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 25 του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη. 

Μερικές ώρες νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο (22/7) ο κόουτς Ιτούδης και οι συνεργάτες του ξεκινούν επίσημα τις εργασίες... ανοικοδόμησης της ομάδας. Γι' αυτό και έχει κανονίσει μία πρώτη συνάντηση με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Στέφανο Τριαντάφυλλο και το Μάριο Μπατή. Δηλαδή, με τους ανθρώπουw που θα κληθεί να πάρει όλες τις αγωνιστικές αποφάσεις σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια. 

Και μάλιστα, σε μία στιγμή που η σύνθεση της «γαλανόλευκης» έχει απουσίες και αρκετά ερωτηματικά. Υπενθυμίζουμε πως ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης δεν θα πάνε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις το πρωί της Δευτέρας. Έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο τουρνουά της Ασίας και θα συνεχίσουν τις διακοπές τους και τις ατομικές τους προπονήσεις προετοιμαζόμενοι για τη νέα σεζόν που θα βρει τον πρώτο στον Παναθηναϊκό και τον δεύτερο κάπου στην Euroleague, αφού κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά πως θα συνεχίσει στη Φενέρμπαχτσε

Ξεπερνώντας αυτή την κατάσταση η εθνική μας ομάδα, βάζει στη... μηχανή τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος επίσης δεν είχε σκοπό και διάθεση να αγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι και πλέον το μεγάλο ερωτηματικό είναι ένα και καθοριστικό: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Μιλγουόκι Μπακς είναι στη αρχική σύνθεση της ομάδας και άπαντες εύχονται να είναι και σε αυτούς που θα μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Μανίλα. Προς το παρόν, όμως, ούτε ο Δημήτρης Ιτούδης, ούτε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη συμμετοχή. Μηδέ ο ίδιος ο Greek Freak

Διότι, η κατάσταση του ταλαιπωρημένου γονάτου του θα κρίνεται μέρα με τη μέρα και η οριστική απόφαση θα παρθεί κατόπιν συλλογικής σκέψης και σύσκεψης. Η Μπακς προφανώς και θα ήθελαν να ξεκουραστεί, ο παίκτης θέλει να βοηθήσει και δείχνει πως θα κάνει τα πάντα για να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η θέληση δεν είναι ο μόνος συντελεστής που οδηγεί στην απόφαση. 

Οπότε στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για να δούμε και να μάθουμε τι θα γίνει. Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του αδελφού του, Κώστα. Ο μεγάλος της οικογένειας, Θανάσης, είναι υγιής και έτοιμος να βοηθήσει, αλλά ο νεοαποκτηθείς σέντερ του Παναθηναϊκού, έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον Γιάννη στο γόνατο. Και οι δύο προέρχονται από έναν μικροεπαμβατικό καθαρισμό που έκαναν τον Ιούλιο και μέσα από την προπόνηση θα διαπιστώσουν πόσες δυνάμεις και πόσες πιθανότητες έχουν να βρεθούν στο 100% μέσα στον επόμενο μήνα.  

Λιόλιος: «Κάνει υπέρβαση για να παίξει στο Παγκόσμιο ο Γιάννης, σεβαστή η απόφαση Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ»
FIBA WORLD CUP

13:33 - 21.07.2023

Λιόλιος: «Κάνει υπέρβαση για να παίξει στο Παγκόσμιο ο Γιάννης, σεβαστή η απόφαση Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως ο Greek Freak κάνει προσπάθεια για να βρίσκεται στο Παγκόσμιο, ενώ πήρε θέση για τις απουσίες των Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Επίσης, υπάρχει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος επίσης προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ακόμα στον ώμο. Η κατάσταση του είναι βελτιωμένοι και ο 29χρονος φόργουορντ αναμένεται άμεσα να ανεβάσει ρυθμούς και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες (ίσως περισσότερες από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) ώστε να τεθεί στη διάθεση της ομάδας. 

Tags: