Ο Φουρνιέ ελπίζει πως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μετακομίσει στο Σαν Αντόνιο (vids)

Εβάν Φουρνιέ

i

© photo by Picture Alliance / Getty Images / Ideal Images

Ο Φουρνιέ ελπίζει πως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μετακομίσει στο Σαν Αντόνιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:22 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 20.07.2023

Ο 30χρονος Γάλλος σκόρερ προετοιμάζεται για μία φιλόδοξη πορεία με τους «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά περιμένει με αγωνία και την ανταλλαγή του από τους Νιου Γιορκ Νικς. Σε συνέντευξή του στην "Equipe" δήλωσε πως «θέλω να παίξω με τον Ουεμπανιαμά στους Σαν Αντόνιο Σπερς».

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις μέρες που ο Εβάν Φουρνιέ πρωταγωνιστούσε στο ΝΒΑ. Στην πραγματικότητα μόνο τη σεζόν που μας πέρασε έχασε τον ρόλο του και ένα μέρος της λάμψης του στον «μαγικό πλανήτη». 

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ στα 30 του χρόνια κι ενώ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά στις 25 Αυγούστου, προσπαθεί να αναζωογονήσει την επί Αμερικάνικου εδάφους καριέρα του. 

Κι αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που γίνει ανταλλαγή. Οι Νικς Γιορκ Νικς έχουν εξηγήσει και στον ίδιο, αλλά και σε όποιον έχει αμφιβολίες, πως δεν υπολογίζεται πλέον στο αγωνιστικό πλάνο του κόουτς Τομ Τιμποντό. Βέβαια, δεν έχουν σκοπό να τον τοποθετήσουν στην άκρη του πάγκου, όπως έκαναν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2022-23. 

Θέλουν να τον κάνουν ανταλλαγή και ήδη συζητούν με διάφορους οργανισμούς που ενδιαφέρονται να προσθέσουν τον Φουρνιέ στην ομάδα τους και φυσικά να πληρώσουν 18,8 εκατομμύρια δολάρια του τελευταίου έτους του συμβολαίου του. Αυτό είναι το ποσό που προβλέπεται να εισπράξει ο Γάλλος τη νέα σεζόν και ελπίζει πως αυτή θα τον βρει στο Σαν Αντόνιο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εquipe, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα και στους στόχους της εν όψει του μεγάλου τουρνουά, τον πόθο για ένα μετάλλιο και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, εξήγησε πως περιμένει πως και πως τη μέρα που οι Νιου Γιορκ Νικς θα τον ανταλλάξουν. Μόνο που δήλωσε και τον επιθυμητό του προορισμό. 

«Οι Σπερς δεν είναι πλέον η ομάδα που διεκδικούσε τα πρωταθλήματα, αλλά το να παίζεις για τον κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς είναι μεγάλη ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή», είπε. Επίσης, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που επιλέγει τα Σπυρούνια του Τέξας και αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία του rookie και συμπατριώτη του Βικτόρ Ουεμπανιαμά. «Θα μπορούσα να τον βοηθήσω πολύ με την εμπειρία μου, επίσης θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία χημεία που θα βοηθούσε τη Γαλλία εν όψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι», κατέληξε. 

Οι Μπουλς ετοιμάζουν την... κλοπή του Κρίστιαν Γουντ (vids)
NBA

08:44 - 20.07.2023

Οι Μπουλς ετοιμάζουν την... κλοπή του Κρίστιαν Γουντ (vids)

Οι Λέικερς ασχολούνται εδώ και μέρες τον Κρίστιαν Γουντ, ο οποίος είναι ένας από τους τελευταίους λαμπερούς free agents, αλλά καθυστερούν να ολοκληρώσουν την απόκτησή του και εκτός των Μαϊάμι Χιτ, εμφανίζονται δυναμικά οι Σικάγο Μπουλς. Οι Ταύροι του προσφέρουν πάνω από 10 εκατομμύρια για έναν χρόνο.

Εν τω μεταξύ, οι Νικς προσπαθούν να βρουν την καλύτερη επιλογή για την ανταλλαγή του Φουρνιέ. Ο πρώτος στόχος είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ντιτρόιτ Πίστονς, αλλά ευχαρίστως θα τον έδιναν στους Σαν Αντόνιο Σπερς για τον Νταγκ ΜακΝτέρμοντ, ένα... σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.