Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ του All-Star Game σε Ανατολή και Δύση
i

© photo by Lampson Yip - Clicks Images / Getty Images / Ideal Images

Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ του All-Star Game σε Ανατολή και Δύση

Γιώργος Γαβριλάκης 14:33 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 02.02.2024

Μετά την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως αρχηγού της Ανατολής και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει τον αντίστοιχο ρόλο στη Δύση, πλέον έγιναν γνωστές οι δύο δωδεκάδες των δύο αντίπαλων ομάδων που θα εμφανιστούν στο NBA All-Star Game του 2024.

Οι πρώτες πεντάδες ήταν γνωστές εδώ και μέρες. Όπως γνωστό ήταν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η Νο 1 επιλογή στο σύνολο του κοινού, των ΝΒΑers και όσων είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των επιλέκτων -που θα εμφανιστούν στο All-Star Game που θα διεξαχθεί στo Fieldhouse της Ιντιάνα τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου.   

Μόνο που τώρα έγιναν γνωστές ολόκληρες οι συνθέσεις, σε ένα σύστημα που εκπροσωπεί την επιστροφή στις ρίζες της διαδικασίας. Τα προηγούμενα χρόνια είχε καθιερωθεί το σύστημα όπου οι δύο αρχηγοί (ο Αντετοκούνμπο και ο ΛεΜπρόν) επέλεγαν μέσω Live Draft τους συμπαίκτες από ένα pool χωρίς γεωγραφικά κρητικά. Τώρα, το ΝΒΑ επιστρέφει στην παραδοσιακή συνταγή των επιλέκτων της Ανατολής κόντρα σε αυτών της Δύσης.

Πέραν του Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν έναν ακόμα εκπρόσωπο, τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ενώ και οι Λέικερς εκτός του ΛεΜπρόν θα δουν έναν ακόμα παίκτη του ανάμεσα στους κορυφαίους: Τον Άντονι Ντέιβις. Συνολικά, πέραν των Ελαφιών και των Λιμνανθρώπων, άλλες έξι ομάδες (από τις 30) θα έχουν διπλή εκπροσώπηση. 

Στην Ανατολή, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς με τους Τζοέλ Εμπίντ (αν είναι υγιείς μέχρι τότε) και Ταϊρίς Μάξεϊ, οι Μπόστον Σέλτικς με τους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν και οι Νιου Γιορκ Νικς με τους Τζούλιους Ραντλ (επίσης αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας) και Τζέιλεν Μπράνσον

Στη Δύση, το ίδιο ισχύει για τους Φοίνιξ Σανς (Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ), τους Λος Άντζελες Κλίπερς (Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ) και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς των Άντονι Έντουαρντς και Καρλ Άντονι-Τάουνς.  

«Πενηντάρα» ο Μάξεϊ, «σαραντάρα» ο Μπράνσον - Νίκες για Σίξερς και Νικς (vids)
NBA

09:06 - 02.02.2024

«Πενηντάρα» ο Μάξεϊ, «σαραντάρα» ο Μπράνσον - Νίκες για Σίξερς και Νικς (vids)

Στη Γιούτα, ο Ταϊρίς Μάξεϊ των Σίξερς διέλυσε τους Τζαζ (127-124) με 51 πόντους, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του πως θα γίνει All-Star για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στη Νέα Υόρκη, οι φίλαθλοι φώναζαν «MVP-MVP» βλέποντας των Τζέιλεν Μπράνσον να βάζει 40 πόντους και να οδηγεί τους Νικς στην επικράτηση επί των Πέισερς. Νίκη για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Μέμφις.

Οι πιο... τρανταχτές απουσίες αφορούν στον Ντομάντας Σαμπόνις και τον ΝτιΆρον Φοξ των Σακραμέντο Κινγκς. Κανένας από τους δύο δεν θα λάβει μέρος στην γιορτή του ΝΒΑ, ενώ παίκτες όπως ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά (Σαν Αντόνιο Σπερς), ο Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς), ο Λάουρι Μάρκανεν (Γιούτα Τζαζ), αλλά και ο Αλπερέν Σενγκούν (Χιούστον Ρόκετς) είχαν τύχη, αλλά τελικά... ατύχησαν.

Το All-Star ρόστερ της Ανατολής

ΠαίκτηςΟμάδα
Γιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι Μπακς
Τζέισον ΤέιτουμΜπόστον Σέλτικς
Τζοέλ ΕμπίντΦιλαδέλφεια Σίξερς
Ταϊρίς ΧαλιμπάρτονΙντιάνα Πέισερς
Ντέιμιαν ΛίλαρντΜιλγουόκι Μπακς
Τζέιλεν ΜπράνσονΝιου Γιορκ Νικς
Τζέιλεν ΜπράουνΜπόστον Σέλτικς
Ντόνοβαν ΜίτσελΚλίβελαντ Καβαλίερς
Μπαμ ΑντεμπάγιοΜαϊάμι Χιτ
Τζούλιους ΡαντλΝιου Γιορκ Νικς
Ταϊρίς ΜάξεϊΦιλαδέλφεια Σίξερς
Πάολο ΜπανκέροΟρλάντο Μάτζικ

Το All-Star ρόστερ της Δύσης

ΠαίκτηςΟμάδα
ΛεΜπρόν ΤζέιμςΛ.Α. Λέικερς
Νίκολα ΓιόκιτςΝτένβερ Νάγκετς
Κέβιν ΝτουράντΦοίνιξ Σανς
Λούκα ΝτόντσιτςΝτάλας Μάβερικς
Σάι Τζίλτζεους-ΑλεξάντερΟκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Στέφεν ΚάριΓκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
Άντονι ΈντουαρντςΜινεσότα Τίμπεργουλβς
Άντονι ΝτέιβιςΛ.Α. Λέικερς
Κουάι ΛέοναρντΛ.Α. Κλίπερς
Ντέβιν ΜπούκερΦοίνιξ Σανς
Πολ ΤζορτζΛ.Α. Κλίπερς
Καρλ Άντονι-ΤάουνςΜινεσότα Τίμπεργουλβς