Στον Κήπο της Βοστώνης ο Όστιν Ριβς έκανε πάταγο και οδήγησε τους Λέικερς στη σπουδαιότερη νίκη τους (vid)
i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Στον Κήπο της Βοστώνης ο Όστιν Ριβς έκανε πάταγο και οδήγησε τους Λέικερς στη σπουδαιότερη νίκη τους (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:33 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 02.02.2024

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αγωνίστηκε. Ούτε ο Άντονι Ντέιβις και αυτά τα δύο στοιχεία θεωρητικά ήταν καταδικαστικά για τους Λέικερς που αντιμετώπιζαν τους Σέλτικς στο TD Garden της Βοστώνης. Στην πράξη όμως, ο Όστιν Ριβς ήταν ασταμάτητος (32 πόντοι) και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ (16 πόντοι, 14 ασίστ) έκανε τους Κέλτες να αισθάνονται άβολα, αποχωρώντας από το γήπεδό τους ηττημένοι με 114-105.

Από την ώρα και τη στιγμή που είδε και άκουσε τις φήμες περί ανταλλαγής του να πολλαπλασιάζονται, ο ΝτιΆντζελο Ράσελ... μεταμορφώθηκε στον All-Star που ήταν κάποτε (2019).

Και τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/2), στο TD Garden, παρέα με τον τρομερό Όστιν Ριβς έκαναν ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουν κάνει οι δυο τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: Οδήγησαν τους Καλιφορνέζους στη νίκη με 114-105 επί των Σέλτικς στην Βοστώνη. Σε μία έδρα που αποτελεί φρούριο και κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίο έχουν μεγάλη προϊστορία και... έχθρα. 

Είναι η κόντρα «αιωνίων» του ΝΒΑ και ναι μεν δεν διαθέτει οπαδικά χαρακτηριστικά και πάθη (όπως οι αντίστοιχες στα σπορ της Ευρώπης και την Λατινικής Αμερικής), αλλά πάντα δημιουργεί ατμόσφαιρες: Βαριές για τους ηττημένους και ούριες για τους νικητές. 

Το εντυπωσιακό κατόρθωμα του Ριβς δεν ήταν οι 32 πόντοι του και τα επτά εύστοχα τρίποντά του. Ήταν η ηγετική του παρουσία, την ώρα που απέναντί του βρίσκονταν οι Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν και όλα τα αστέρια των γηπεδούχων (Πορζίνγκις, Χόλιντεϊ) και στο πλευρό του δεν ήταν ούτε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, μηδέ ο Άντονι Ντέιβις. Δεν αγωνίστηκαν, αλλά ο ΝτιΆντζελο Ράσελ ήταν... αρκετός για να γίνει ο συνδετικός του κρίκος και με 16 πόντους, 14 ασιστ και 8 ριμπάουντ έκανε την διαφορά. 

Μάλιστα ο τελευταίος, έχει στη σεζόν 17,1 πόντους και 6,1 ασίστ, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει αυξήσει τον μέσο όρο του στην επίθεση σε 22,7 πόντους. Αυτό πάντως, δεν σημαίνει πως οι Λέικερς έχουν σταματήσει να ψάχνουν μία ομάδα για να συνεργαστούν σε ένα trade που θα τους δώσει ποιότητα και για να συμβεί αυτό έχουν ρίξει τον 28χρονο Ράσελ στην αγορά. 

Για τους Σέλτικς, όλα τα στοιχεία δεν θύμισαν την ομάδα που ακόμα κρατάει με άνεση το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (37-12). Ο Τζέισον Τέιτουμ, έβαλε 5/10 τρίποντα, αλλά συνολικά ήταν άστοχος (23 πόντοι με 8/21 σουτ), ενώ ακόμα πιο άστοχος ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν (8 πόντοι με 4/12). Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έβαλε 17 πόντους, όσους και ο Σαμ Χάουσερ (5/9 τρίποντα) ερχόμενος από τον πάγκο. 

Σαμπόνις: Ένα double-double μακριά από το να σπάσει ένα μυθικό ρεκόρ
NBA

17:19 - 01.02.2024

Σαμπόνις: Ένα double-double μακριά από το να σπάσει ένα μυθικό ρεκόρ

Ο Ντομάντας Σαμπόνις ισοφάρισε το σερί του αείμνηστου Όσκαρ Ρόμπερτσον για συνεχόμενα double-double και στο επόμενος ματς των Κινγκς κόντρα στους Πέισερς έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει και να γράψει ιστορία.

Την ίδια ώρα οι Λέικερς θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αποτέλεσμα που πήραν στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να αντεπιτεθούν. Αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 25-25 βρίσκονται στην ένατη θέση της Ανατολής. Μία θέση που οδηγεί στα Play In, αλλά η ομάδα του Λ.Α. ιδανικά θα ήθελε να ενταχθεί στην πρώτη εξάδα της περιφέρειας και να παίξει απευθείας στα Play Offs. Αυτή η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη γι' αυτούς, καθώς θα πρέπει να προσπεράσουν τρεις ομάδες και αυτές οι τρεις είναι οι Ντάλας Μάβερικς (26-22), οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς (27-21) και οι Φοίνιξ Σανς (28-20)

🔴 Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!