Οι Λέικερς Νο 1 στις πωλήσεις και η φανέλα του Στέφεν Κάρι η πιο πολυπόθητη - Η θέση του Αντετοκούνμπο και οι εκπλήξεις
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς Νο 1 στις πωλήσεις και η φανέλα του Στέφεν Κάρι η πιο πολυπόθητη - Η θέση του Αντετοκούνμπο και οι εκπλήξεις

Γιώργος Γαβριλάκης 12:20 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 31.01.2024

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των εμφανίσεων για το πρώτο μισό της σεζόν και οι Λέικερς παραμένουν η πιο εμπορική ομάδα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πάντως, δεν είναι ο σούπερ σταρ που ανήκει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Διότι, εκεί βρίσκεται ο Στέφεν Κάρι!

To NBA, ως οργανισμός συγκέντρωσε τα εμπορικά στοιχεία που αφορούν στις πωλήσεις των εμφανίσεων για το πρώτο μισό της σεζόν 2023-24. Και επειδή ο «μαγικό πλανήτης» είναι μία λίγκα με παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά κυρίως ένα προσωποκεντρικό πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι έκαναν τις επιλογές τους, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και οι περισσότεροι επέλεξαν να αγοράσουν την φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς

Παρά το γεγονός ότι οι Λιμνάνθρωποι δεν πρωταγωνιστούν αγωνιστικά ως σύνολο και θα υποφέρουν μέχρι να εξασφαλίσουν την θέση τους στα Play Offs (αν τελικά τα καταφέρουν), η επίδραση και η επιρροή που τους ασκεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα.

Πάντως, ο King James, ο μεγαλύτερος σούπερ σταρ της εποχής και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της καταμέτρησης των εμφανίσεων των παικτών που πωλήθηκαν μέσα από τα επίσημα καταστήματα του ΝΒΑ (ηλεκτρονικά και φυσικά). Δεν είναι καν δεύτερος, διότι στην κορυφή βρίσκεται ο Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αν και η ομάδα του εντάσσεται συνολικά στην τρίτη θέση, πίσω (από τους Λέικερς) και από τους Μπόστον Σέλτικς

Οι Κέλτες πάντως με ένα αστέρι τους, κατέχουν και την δεύτερη θέση στα πρόσωπα. Ο Τζέισον Τέιτουμ ακολουθεί τον Στέφεν Κάρι και προπορεύεται του ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι τέταρτη ομάδα με τις περισσότερες πωλήσεις, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... υποχώρησε στην πέμπτη θέση. Διότι, ο Γάλλος rookie των Σαν Αντόνιο και Νο 1 του Draft, Βικτόρ Ουεμπανιαμά βρίσκεται πλέον μπροστά του. 

Ο Greek Freak όμως, κρατήθηκε μία θέση πιο ψηλά από τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς, ενώ την δεκάδα με τους πιο... εμπορικούς παίκτες συμπλρώσουν ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Κέβιν Ντουράντ των Φοίνιξ Σανς, με τους Ταϊρίς Μάξεϊ (Φιλαδέλφεια Σίξερς) και Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μιλγουόκι Μπακς) να βρίσκονται στο Νο 9 και στο Νο 10 αντίστοιχα.  

Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)
NBA

08:51 - 28.01.2024

Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)

Δεν ήταν ένας αγώνας, ήταν μία μεγάλη παράσταση. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με μία τριπλή επίδοση και ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ (20!), οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Ουόριορς με 145-144 και η κόντρα κρίθηκε στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 46 πόντους και μαζί με τον King James θύμισαν σε συντομία τι είδαμε τα τελευταία 20 χρόνια στο ΝΒΑ.

Είναι εξόχως εντυπωσιακό πως ο MVP Τζοέλ Εμπίντ των 76ers, ο οποίος παρεμπιπτόντως τραυματίστηκε στον αγώνα κόντρα στους Ουόριορς, βρίσκεται στην δωδέκατη θέση, πίσω και από τον Τζα Μοράντ των Μέμφις Γκίζλις, ενώ ο πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς κατατάσσεται στο Νο 14, μία θέση πίσω από τον ΛαΜέλο Μπολ των Σάρλοτ Χόρνετς και μία θέση πάνω από τον ΝτιΆρον Φοξ των Σακραμέντο Κινγκς