Οι Νικς είναι η νέα απειλή της Ανατολής - Νίκη για τους Σέλτικς, ήττα και άγχος για τους Σίξερς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Οι Νικς είναι η νέα απειλή της Ανατολής - Νίκη για τους Σέλτικς, ήττα και άγχος για τους Σίξερς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 31.01.2024

Παρά τις απουσίες τους οι Νιου Γιορκ Νικς νίκησαν με άνεση και στυλ (118-103) του Γιούτα Τζαζ και πλέον βρίσκονται στο Νο 3 της κατάταξης στην περιφέρειά τους. Προσπέρασαν τους Σίξερς που έχασαν από τους Ουόριορς (119-107) και τα τρίποντα του Στέφεν Κάρι, στο ματς που είδαν τον Τζοέλ Εμπίντ να εγκαταλείπει με πρόβλημα στο γόνατο. Οι Σέλτικς πάντως, συνεχίζουν τον... χαβά τους. Νίκησαν (129-124) και τους Πέισερς και δεν νοιώθουν πίεση στην κορυφή της Ανατολής.

Οι Ιντιάνα Πέισερς έχουν με πράξεις δείξει πως αποτελούν ένα σύνολο που δεν διστάζει να αμφισβητήσει ακόμα και τις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί πως από τις πέντε συναντήσεις τους με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο (σε Regular Season και In-Season Tournament) έχουν πανηγυρίσει στις τέσσερις! 

Τώρα, όμως, δεν αντιμετώπιζαν την ομάδα με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή (Μπακς), αλλά τους Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται στο Νο 1 της περιφέρειας, την ίδια ώρα που και από την Δύση κανείς δεν είναι σε θέση να απειλήσει την επίδοσή τους. 

Οι Κέλτες υποδέχθηκαν στο TD Garden, τους Πέισερς που πλέον αγωνίζονται και με τον ηγέτη τους, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο για να επικρατήσουν και το έκαναν με σκορ 129-124. Και αυτή ήταν η 37η νίκη τους σε σύνολο 48 αγώνων

Η ομάδα της Βοστώνης σχεδόν πάντα βρίσκει τρεις παίκτες της που θα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους. Αυτή τη φορά, συνδυάστηκαν οι επιδόσεις του Τζέισον Τέιτουμ (30 πόντοι), του Τζέιλεν Μπράουν (25) και του Ντέρικ Ουάιτ (24) και αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές. Είχαν βέβαια στο πλευρό τους και τους Κρίσταπς Πορζίνγκις (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Τζρου Χόλιντεϊ (17 πόντοι), γιατί οι Πέισερς χρειάζονται συνολική προσπάθεια για να... παραδοθούν. 

Και παραδόθηκαν τελικά, παρά την σπουδαία παρουσία του Άαρον Νίσμιθ (26 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ), το double double του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (13 πόντοι, 10 ασίστ) και τους 23 πόντους του Πασκάλ Σιάκαμ. Πλέον, η ομάδα της Ιντιάνα έχει ρεκόρ 27-21 και περιμένει την επιστροφή του τραυματία Μάιλς Τέρνερ και την απόκτηση ρυθμου από το Χαλιμπάρτον για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την απευθείας πρόκριση στα Play Offs. Δηλαδή να «καθίσουν» σε μία από πρώτες έξι θέσεις της περιφέρειας. 

Στο μεταξύ, οι Νιου Γιορκ Νικς δεν αστιεύονται καθόλου. Αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς τους παίκτες (Τζούλιους Ραντλ, Ότζι Ανουνόμπι, Μίτσελ Ρόμπισον) παρόλα αυτά νίκησαν εύκολα τους Γιούτα Τζαζ με 118-103. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Ντάντε Ντιβιτσέντζο να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του. Είχε 33 πόντους με 9/15 τρίποντα, ενώ ο Τζος Χαρτ έκανε triple double με 10 πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. 

Έτσι, η ομάδα του Μεγάλου Μήλου πλέον έχει ρεκόρ 31-17 και είναι τρίτη στην Ανατολή. Προσπέρασε στην κατάταξη τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που έχασαν στο Γκόλντεν Στέιτ από τους Ουόριορς: 119-107 από τους 37 πόντους (με 8 τρίποντα) του Στέφεν Κάρι. 

Το χειρότερο για τους 76ers όμως, ήταν πως ο Τζοέλ Εμπίντ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο -έτσι κι αλλιώς- ταλαιπωρημένο του γόνατο και εγκατέλειψε. 

Αν ο Καμερουνέζος σέντερ και MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, που έχει αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του και τις επιδόσεις του (36 πόντοι, 11,4 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ) απουσιάσει για σημαντικό χρονικό διάστημα, τότε η Φιλαδέλφεια ίσως δυσκολευτεί να κρατηθεί ψηλά στην κατάταξη. 

Ο Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος, έπαιξε 37 λεπτά, αλλά οι Μπακς έχασαν στο Ντένβερ (vids)
NBA

08:28 - 30.01.2024

Ο Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος, έπαιξε 37 λεπτά, αλλά οι Μπακς έχασαν στο Ντένβερ (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε το 14ο triple double της σεζόν του, ο Τζαμάλ Μάρεϊ έβαλε 35 πόντους και οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν με 113-107 τους Μιλγουόκι Μπακς στο ντεμπούτο του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο της ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνπο είχε 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ αγωνίστηκε για 37 λεπτά, αν και ήταν άρρωστος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Λέικερς βρέθηκαν στην Ατλάντα και εκεί βίωσαν την 25η ήττα τους. Πλέον έχουν μία νίκη λιγότερο απ' ότι ήττες και παραμένουν σε μία πιεστική συνθήκη. Ο Άντονι Ντέιβις δεν αγωνίστηκε, αλλά αυτό δεν περιορίζει τον προβληματισμό τους κυρίως από το γεγονός ότι οι Χοκς τους έβαλαν 138 πόντους και τους έκαναν να αισθανθούν άβολα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τέλος, οι Ράπτορς νίκησαν τους Μπουλς στο Σικάγο (118-107) και προσπαθούν να μπουν στην απαιτητική τροχιά των Play Offs. Ή έστω των Play In.