Για οπλοκατοχή και ναρκωτικά συνελήφθη ο πρώην πρωταθλητής του NBA Ρόντο
i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Για οπλοκατοχή και ναρκωτικά συνελήφθη ο πρώην πρωταθλητής του NBA Ρόντο

Γιάννης Λιβανός • 08:55 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 30.01.2024

Ο Ρέιτζον Ρόντο που μεταξύ άλλων είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του NBA με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Μπόστον Σέλτικς συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου αλλά και ναρκωτικών.

 Σύμφωνα με το WDRB-TV, ο πρώην καλαθοσφαιριστής του NBA, Ρείτζον Ρόντο συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, μαριχουάνας και συνέργων ναρκωτικών. Ο παίκτης κατέθεσε εγγύηση.

Πλέον ο Ρόντο αντιμετωπίζει τις παραπάνω κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και την υπόθεση του αναμένεται πια να επιληφθεί ο νόμος, χωρίς να είναι σαφές πότε θα πρέπει ο Αμερικανός να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Ο γεννημένος το 1986 Ρόντο ως παίκτης είχε μακρά θητεία στον μαγικό κόσμο του NBA, ξεκινώντας την καριέρα του το 2006 στους Μπόστον Σέλτικς, με τους οποίους δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA

Επιτυχημένο ήταν το πέρασμα του και από τους Λος Άντζερες Λέικερς από το 2018 έως το 2020, χρονιά στην οποία ξανακέρδισε το πρωτάθλημα, όντας συμπαίκτης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η μπασκετική του σταδιοδρομία τελείωσε το 2022 στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. 

Ο Ρόντο όσο ήταν παίκτης κατά την 16ετή του πορεία στα παρκέ είχε κατά μέσο όρο 9.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 7.9 ασίστ.

Ο Ρόντο αναδείχθηκε τέσσερις φορές All-Star του ΝΒΑ (2010-2013), τέσσερις φορές μέλος της All-Defensive Team του ΝΒΑ και ήταν μέλος της τρίτης ομάδας All-NBA το 2012. Επίσης ήταν τρεις φορές (2011-12, 2012-13 και 2015-16) πρώτος σε ασίστ στο ΝΒΑ, ένας από τους μόλις 10 παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος που βρέθηκαν τρεις ή περισσότερες φορές στην κορυφή της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου σε αυτή την κατηγορία. 

Ανάμεσα σε αυτή την επιφανή ομάδα βρίσκονται έξι Hall of Famers (Μπομπ Κούζι, Μάτζικ Τζόνσον, Τζέισον Κιντ, Στιβ Νας, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Τζον Στόκτον), δύο ακόμη μελλοντικοί Hall of Famers ( Κρις Πολ και Ράσελ Ουέστμπρουκ) και ο Κέβιν Πόρτερ, ο οποίος είναι 14ος στην ιστορία του NBA σε ασίστ καριέρας ανά αγώνα με 8,06, δύο θέσεις μπροστά από τον Ρόντο (7,92). 

Σάλος με τις δηλώσεις του Τζον Σάλεϊ για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Μόνο κακό κάνει στο πρωτάθλημα αυτή την στιγμή»
NBA

09:47 - 29.01.2024

Σάλος με τις δηλώσεις του Τζον Σάλεϊ για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Μόνο κακό κάνει στο πρωτάθλημα αυτή την στιγμή»

Ο Τζον Σάλεϊ, τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ που κέρδισε το τελευταίο του δαχτυλίδι με τους Λος Άντζελες Λέικερς, πιστεύει ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μόνο κακό κάνει στο πρωτάθλημα παίζοντας για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ εξακολουθεί να είναι σούπερ σταρ.

Για τον Ρόντο δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για κατοχή όπλου, αφού το 2022 η πρώην γυναίκα του τον είχε καταγγείλει πως είχε σηκώσει όπλο μπροστά στην οικογένεια του στο σπίτι τους με τον ίδιο εν τέλει να μην συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ απ΄ την άλλη άκρη του κόσμου μάλιστα απαγορευόταν δια νόμου στον Ρόντο να κατέχει  όπλο αφού εκδόθηκαν επείγουσες προστατευτικές διαταγές εναντίον του μετά από το παραπάνω περιστατικό του 2022.