Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 28.01.2024

Δεν ήταν ένας αγώνας, ήταν μία μεγάλη παράσταση. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με μία τριπλή επίδοση και ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ (20!), οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Ουόριορς με 145-144 και η κόντρα κρίθηκε στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 46 πόντους και μαζί με τον King James θύμισαν σε συντομία τι είδαμε τα τελευταία 20 χρόνια στο ΝΒΑ.

Οι δυο τους όριζαν τις περισσότερες λαμπερές στιγμές στον μαγικό πλανήτη του 21ου αιώνα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε στο NBA το 2003 και στην πορεία συνάντησε πολλά αστέρια, μα ο Στέφεν Κάρι, τα ακαταμάχητα και αμέτρητα τρίποντά του, η Δυναστεία που εγκαθίδρυσε στο Γκόλντεν Στέιτ, ήταν εκείνα τα στοιχεία που έμπαινε συχνά πυκνά εμπόδιο στην συλλογή των ομαδικών διακρίσεων. 

Συνολικά οι δυο τους έχουν παίξει σχεδόν τα 2/3 των τελικών τα τελευταία 20 χρόνια και μαζί έχουν κατακτήσει οκτώ δακτυλίδια πρωταθλητής. Τέσσερα ο ένας και άλλα τέσσερα ο άλλος. Όλα από το το 2012 μέχρι το 2022!

Οπότε, μία συνάντησή τους ακόμα κι αν αγωνιστική ή βαθμολογικά δεν είναι κρίσιμη αποτελεί μία εξόχως ενδιαφέρουσα διαδικασία. Μιας και o ΛεΜπρόν Τζέιμς παρέα με τον Στέφεν Κάρι έχουν στιγματίσει μία ολόκληρη γενιά! 

Στο Λ.Α. λοιπόν -για να επιστρέψουμε στο παρόν- τα ξημερώματα της Κυριακής (28/1) ο ΛεΜπρόν φιλοξένησε τον Κάρι και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και κάποια... (υπεράνω) δύναμη δεν άφηνε το παιχνίδι να τελειώσει. Ήταν τόσο σπουδαία η στιγμή και τόσο δυναμικές οι δύο ομάδες που τελικά ο νικητής προέκυψε στην δεύτερη παράταση. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο μεγάλος νικητής και μάλιστα έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 ριμπάουντ! Μία επίδοση που έρχεται στην 21η του σεζόν στο ΝΒΑ και σε ηλικία 39 ετών. Βέβαια, στη στατιστική του είχε επίσης 36 πόντους και 12 ασίστ. Έκανε δηλαδή ένα απίστευτο triple double, όμοιό του (με 30+ πόντους και 20+ ριμπάουντ) έχουν κάνει μόνο ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και ο Έλτζιν Μπέιλορ στην ιστορία των Λέικερς

Την ίδια ώρα, ο Στέφεν Κάρι ήταν η μόνιμη απειλή στο παρκέ της Crypto Arena του Λος Άντζελες. Τελείωσε το παιχνίδι ηττημένος, αλλά περήφανος. Έκανε ό,τι μπορούσε. Έβαλε 46 πόντους και δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη στους Πολεμιστές. Ήταν ομως, αρκετοί για να... ανανεώσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο σούπερ σταρ των Λιμνανθρώπων παραδέχθηκε πως «Ο Στεφ (Κάρι) με κάνει να νιώθω ακόμα νέος».