Ο ασταμάτητος Γιάννης έφερε ξανά τους Μπακς στο δρόμο των επιτυχιών

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

Photo by Stacy Revere/Getty Images/ideal images

Ο ασταμάτητος Γιάννης έφερε ξανά τους Μπακς στο δρόμο των επιτυχιών

Χρήστος Τσάλτας 05:36 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 28.01.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κέφια για ακόμα ένα παιχνίδι και με ένα... μεγαλοπρεπές double double οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Μιλγουόκι Μπακς, κόντρα στους Νιου Όρλινς Πέλικανς (141-117).

Λίγο πριν σηκώσει... μανίκια ο Ντοκ Ρίβερς και αφού ανέλυσε τις σκέψεις του για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, στο Μιλγουόκι φύσηξε άνεμος αλλαγής, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι απέναντι στους Πέλικανς. Εκεί όπου τα «ελάφια» ήταν ασταμάτητα, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η... ημιάγρια κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak έχει μπει στο 2024 με το πόδι στο γκάζι και κάνει τη μία σπουδαία εμφάνιση πίσω από την άλλη, δείχνοντας πως παραμένει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Με την άμυνα των Πέλικανς, που φημίζεται για την σκληράδα της να μην έχει απαντήσεις στο μαρκάρισμά του.

Το κοντέρ έγραψε 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 11/16 σουτ, μαζί με 7/11 βολές σε 28:55 που έμεινε στο παρκέ, κάνοντας τη δουλειά και με το παραπάνω για την ομάδα του απέναντι στο σύνολο του Ουίλι Γκριν. Δεν ήταν μόνος όμως, καθώς ο Ντέιμ Λίλαρντ πρόσθεσε 26 πόντους με 7/14 σουτ, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ 24 πόντους και 8/11 σουτ μέτρησε ο Μπρουκ Λόπεζ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πέρασε στο παρκέ για 3:10, σε ένα παιχνίδι που οι Μπακς κυριάρχησαν και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους. Ο Thanasty στο διάστημα αυτό υπέπεσε σε ένα λάθος.

Από πλευράς Πέλικανς, ο Μπράντον Ίνγκραμ μέτρησε 26 πόντους, 9/16 σουτ και 6 ριμπάουντ, με τον Ζάιον Ουίλιαμσον μα προσθέτει 23 πόντους και 8/14 σουτ, ενώ 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέτρησε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Πέραν των τριών όμως, ουδείς άλλος μπόρεσε να δώσει λύσεις, με τους «πελεκάνους» να χάνουν την επαφή τους με το σκορ από νωρίς στο παιχνίδι και να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάτι στο Fiserv Forum του Ουισκόνσιν.