O Μπούκερ έβαλε 62 πόντους, αλλά οι Σανς έχασαν από τον... Τόπιν - Τα συνολικά αποτελέσματα της ημέρας και η κατάταξη

O Μπούκερ έβαλε 62 πόντους, αλλά οι Σανς έχασαν από τον... Τόπιν - Τα συνολικά αποτελέσματα της ημέρας και η κατάταξη

Γιώργος Γαβριλάκης 09:35 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 27.01.2024

Οι Φοίνιξ Σανς ηττήθηκαν στην Ιντιάνα παρά το γεγονός ότι ο Ντέβιν Μπούκερ προσέφερε στην ομάδα του 62 πόντους. Οι Πέισερς με καλάθι του Όμπι Τόπιν πήραν τη νίκη με 133-131 - Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ συνεχίζουν ακάθεκτοι, διέλυσαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν στην κορυφή της Δύσης.

Τη μέρα που ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε... πάταγο στην Ατλάντα και με τους 73 πόντους δημιούργησε νέα ρεκόρ, ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία σκόρερ, ο Ντέβιν Μπούκερ των Φοίνιξ Σανς με κορυφαία προσωπική επίδοση στην καριέρα του τους 70 πόντους που έβαλε το 2017, αυτή τη φορά κατάφερε να σημειώσει 62. Νούμερο τρομερό, που μετριάστηκε για δύο λόγους: Κατ' αρχάς λόγω του Σλοβένου, αλλά και επειδή η ομάδα του -παρά την εξωφρενική συνεισφορά του- έχασε την αναμέτρηση με τους Ιντιάνα Πέισερς

Διότι, με το σκορ στο 131-131, ο Όμπι Τόπιν είδε τον συμπαίκτη του Πασκάλ Σιάκαμ να αστοχεί εξ επαφής στην τελευταία κρίσιμη επίθεση των Πέισερς, γι' αυτό και πήρε φόρα, όρμησε προς το καλάθι, άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και με λέι απ έδωσε τη νίκη στην Ιντιανα με 133-131. 

Στα 3,4'' που άφησε περιθώρια στους Σανς, ο... καυτός Ντέβιν Μπούκερ με δυσκολία βρήκε τον τρόπο να σουτάρει, αλλά ήταν άστοχος και απογοητευμένος που σε μία βραδιά σαν και αυτή η ομάδα του και αυτός έφυγαν από το γήπεδο ηττημένοι! 

Στο μεταξύ, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ήδη πρωταγωνιστούν στη δυτική περιφέρεια, μετέτρεψαν στην θεωρητικά δύσκολη... έξοδό τους στη Νέα Ορλεάνη, σε ένα... παιδικό πάρτι. Επικράτησαν με 107-83 των Πέλικανς και πρώτος σκόρερ τους για μία ακόμα φορά ήταν ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ

Ο Καναδός γκαρντ είχε 31 πόντους, ο Τσετ Χόλμγκρεν έκανε ένα εντυπωσιακό double double (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ) κι έτσι κατακτήθηκε η 32η νίκη τους σε 45 αγώνες. 

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Κόμπι και μετά ο Λούκα Ντόντσιτς - Ο Σλοβένος είναι ο απόλυτος εν ζωή ρέκορντμαν (vids)
NBA

08:50 - 27.01.2024

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Κόμπι και μετά ο Λούκα Ντόντσιτς - Ο Σλοβένος είναι ο απόλυτος εν ζωή ρέκορντμαν (vids)

Κανένας ζωντανός σταρ του ΝΒΑ (νυν ή πρώην) δεν έχει βάλει περισσότερους από τους 73 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς σε ένα παιχνίδι. Μόνο οι αείμνηστοι Κόμπι Μπράιαντ (81) και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με την... στοιχειωμένη 100άρα του τα έχουν καταφέρει καλύτερα. Ο Σλοβένος πάντως, με την επίδοσή του κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, έγραψε ιστορία!

Με αυτή τη συνολική επίδοση (32-13) κατέχουν μαζί με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς την καλύτερη επίδοση της Δύσης, ενώ στην Ανατολή, μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς μόνο οι Μπόστον Σέλτικς (35-10) έχουν καλύτερο ρεκόρ από τους Θάντερ. 

H κατάταξη στην regular season του ΝΒΑ