Ο ουρανοκατέβατος Ντόντσιτς: Έβαλε 73 πόντους στους Χοκς και έσπασε τα ρεκόρ! (vids)

Ο ουρανοκατέβατος Ντόντσιτς: Έβαλε 73 πόντους στους Χοκς και έσπασε τα ρεκόρ! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:17 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 27.01.2024

Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/1) στην Ατλάντα, ήταν η επιβεβαίωση ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Διότι, ο Λούκα Ντόντσιτς σε 44'43'' έβαλε 73 πόντους και κατέρριψε διαδοχικές ιστορικές επιδόσεις. Οι Μάβερικς -προφανώς- νίκησαν τους Χοκς, αλλά το... θέμα ήταν ο Σλοβένος.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τέσσερα εικοσιτετράωρα από την τρομερή επίδοση του Τζοέλ Εμπίντ και ο Λούκα Ντόντσιτς ήρθε για να ανατρέψει διαδοχικές ιστορικές επιδόσεις. Διότι ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς τα ξημερώματα της Τρίτης, είχε βάλει 70 πόντους στη νίκη των Σίξερς επί των Σπερς και τώρα, ξημερώματα Σαββάτου 27 Ιανουαρίου, ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς σημείωσε τρεις παραπάνω! 

Στην αναμέτρηση στην Ατλάντα, ο Luka Magic οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 148-143 και στην πορεία αυτής, πραγματοποίησε μία εμφάνιση που κάποιοι την θεώρησαν ως μία επιβεβαίωση ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Με τους 73 του πόντους, έκανε προσωπικό ρεκόρ καριέρας, ρεκόρ σεζόν συνολικά στο πρωτάθλημα -καταρρίπτοντας την επίδοση του Εμπίντ-, ενώ κανείς ευρωπαίος στην ιστορία δεν έχει βάλει περισσότερους πόντους από αυτόν, μιας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες καταγράψει την κορυφαία επίδοση με τους 64 πόντους κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς.

Βέβαια, ο Ντόντσιτς πήγε την ιστορία ακόμα παραπέρα. Έγινε ο πρώτος εν ζωή σκόρερ, μιας και μόνο οι αείμνηστοι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Κόμπι Μπράιαντ έχουν βάλει περισσότερους από αυτόν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Διότι, από τα νυν «αστέρια» πέραν του Εμπίντ που έβαλε 70, τόσους έχει σημειώσει και ο Ντέβιν Μπούκερ με τους Φοίνιξ Σανς (24 Μαρτίου 2017) και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει σκοράρει 71 πόντους (κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν) με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Άρα, ο Ντόντσιτς είναι το... αφεντικό. 

Επίσης, ποτέ ξανά και κανείς δεν έχει βάλει περισσότερους πόντους από τον Σλοβένο στην τελευταία περίοδο μιας αναμέτρησης. Συνολικα, οι συμπαίκτες του, οι αντίπαλοί του, οι προπονητές, οι φίλαθλοι των είδαν να σταματάει στους 73 πόντους με 25/33 σουτ, εκ των οποίων τα 8/13 ήταν τρίποντα. Είχε επίσης 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ και με όλα αυτά συγκεντρωμένα στον αγώνα οδήγησε τν ομάδα του στη νίκη, παρά την απουσία του Κάιρι Ίρβινγκ

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Κόμπι και μετά ο Λούκα Ντόντσιτς - Ο Σλοβένος είναι ο απόλυτος εν ζωή ρέκορντμαν (vids)
NBA

08:50 - 27.01.2024

Ο Τσάμπερλεϊν, ο Κόμπι και μετά ο Λούκα Ντόντσιτς - Ο Σλοβένος είναι ο απόλυτος εν ζωή ρέκορντμαν (vids)

Κανένας ζωντανός σταρ του ΝΒΑ (νυν ή πρώην) δεν έχει βάλει περισσότερους από τους 73 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς σε ένα παιχνίδι. Μόνο οι αείμνηστοι Κόμπι Μπράιαντ (81) και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με την... στοιχειωμένη 100άρα του τα έχουν καταφέρει καλύτερα. Ο Σλοβένος πάντως, με την επίδοσή του κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, έγραψε ιστορία!

Για τους Ατλάντα Χοκς που απλώς πήραν μέρος σε μία ιστορική στιγμή, ο Τρέι Γιανγκ είχε 30 πόντους, αλλά φάνηκαν ελάχιστοι. Άλλωστε, δεν ανταποκρίνονται ούτε πλησίον των μισών του Λούκα Ντόντσιτς.