Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)

Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:23 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 14.12.2023

Αστόχησε μόλις σε 8 σουτ και ευστόχησε σε άλλα 20. Βρήκε σίδερο σε 8 βολές, αλλά ήταν αποτελεσματικός στις άλλες 24 προσπάθειές του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το ματς με τους Πέισερς, τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/12), θα το θυμάται για μία ζωή ως το παιχνίδι που έβαλε 64 πόντους. Εκτός κι αν σύντομα καταρρίψει το μεγάλο του ρεκόρ, που δεν αποκλείεται να συμβεί...

Η Οδύσσεια του Ομήρου, χωρίζεται -όπως αργότερα οι Αλεξανδρινοί Γραμματικοί επέλεξαν- σε 24 ραψωδίες. Όσα και τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Στο «Έπος του Αντετοκούνμπο» όμως, που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/12) στo Fiserv Center του Μιλγουόκι, «γράφτηκαν» 64 κεφάλαια. Όσα και οι πόντοι του 29χρονου Ελληνονιγηριανού σούπερ σταρ, που αποτελούν ταυτόχρονα προσωπικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ στην ιστορία των Μπακς

Ο Μάικλ Ρεντ ήταν το Ελάφι με τους περισσότερους πόντους σε έναν παιχνίδι, μέχρι τη στιγμή που ο Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε τους Ιντιάνα Πέισερς. Οι 57 πόντοι του Ρεντ ήταν μία ακατάρτιστη επίδοση από το 2006, που πλέον δεν... υπάρχει! 

Ο Greek Freak πήρε πάνω του 28 προσπάθειες και στις 20 από αυτές ήταν εύστοχος από κάθε γωνιά του γηπέδου, εκτός από το τρίποντο: Είχε 0/3. Επίσης, εκτέλεσε 32 ελεύθερες βολές και ήταν αποτελεσματικός στις 24 εξ αυτών. Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους 64 πόντους, ενώ στη στατιστική του κατέγραψε επίσης 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και ένα μπλοκ. Όλα αυτά σε 37'13'' χρόνο συμμετοχής και σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 140-126 υπέρ της ομάδας του. 

O Αντετοκούνμπο φέτος έχει παίξει στα 22 από τα 24 ματς της κανονικής περιόδου μέχρι στιγμής και η ομάδα του έχει συνολικά 17 νίκες. Σε αυτή την πορεία καταγράφει 30,6 πόντους, 10,7 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ ανά αγώνα. 

To ποτήρι… ξεχείλισε - Εκτός NBA ο Ντρέιμοντ Γκριν για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα
NBA

07:34 - 14.12.2023

To ποτήρι… ξεχείλισε - Εκτός NBA ο Ντρέιμοντ Γκριν για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, πήρε την απόφαση να εξηγήσει στον Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πως η συμπεριφορά του πλέον είναι επικίνδυνη. Ανακοινώθηκε η αποβολή του από το ΝΒΑ για διάστημα που ακόμα είναι… ανοιχτό και θα διευκρινιστεί στην πορεία.

Βέβαια, πέρσι είχε ακόμα πιο εντυπωσιακή στατιστική (31,1 πόντοι, 11,8 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, μόνο που τώρα -εκτός του ότι παίζει μαζί με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ- έχει εξηγήσει πως ακόμα δεν έχει φθάσει στο πικ της απόδοσης που μπορεί να... πιάσει. Άλλωστε, ξεκίνησε τη σεζόν απροπόνητος για μεγάλο διάστημα λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο που όρισε το καλοκαίρι του. Μόνο που δείχνει παντοδύναμος ήδη και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το ρεκόρ καριέρας του. Από το ξεκίνημα του Δεκέμβρη μόνο μία φορά έχει βάλει κάτω από 32 πόντους, ενώ μετράει 8 διαδοχικά double double, ανάμεσά τους κι ένα εντυπωσιακό triple double.