Ο Αντετοκούνμπο με το πρώτο triple double της σεζόν, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Χοκς (vids)

Ο Αντετοκούνμπο με το πρώτο triple double της σεζόν, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Χοκς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 03.12.2023

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν την έβδομη διαδοχική νίκη στην έδρα του και για να συμβεί αυτό κόντρα στους Χοκς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέγραψε στη στατιστική του 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Στο πλευρό του όμως, όρθωσαν ανάστημα και τα υπόλοιπα Ελάφια, την ίδια στιγμή που η Ατλάντα πήρε 62 πόντους από τους Τρέι Γιανγκ και ΝτεΖούντε Μάρεϊ.

Προέρχονταν από μία... επιβαρυντική ήττα στο Σικάγο και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήθελε καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο οι Μιλγουόκι Μπακς να επηρεαστούν από αυτήν και να χάσουν έδαφος. Έτσι, με την παρουσία του κόντρα στους Ατλάντα Χοκς φρόντισε όλοι να την ξεχάσουν και η ομάδα συνολικά να κοιτάξει... μπροστά! 

Έκανε το πρώτο του triple double για την τρέχουσα σεζόν και το 36ο στην καριέρα του. Με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ οδήγησε τα Ελάφια μέχρι τη νίκη με τελικό σκορ 132-121

Οι Χοκς ήταν σε καλό... φεγγάρι και η επίθεσή τους ανέβασε τον πήχη της δυσκολίας για τους γηπεδούχους. Είναι  χαρακτηριστικό πως ο Τρέι Γιανγκ μαζί με τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ έβαλαν 62 πόντους, αλλά ο Greek Freak είχε τη δική του συντροφιά για να «απαντήσει» και να ξεπεράσει τα εμπόδια. 

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πρόσθεσε 25 πόντους, ενώ μοίρασε και 9 ασίστ, αλλά ο άνθρωπος που έκανε αισθητή την παρουσία του και έδωσε σπουδαίες επιλογές στους Μπακς, ήταν ο αναπληρωματικός του Dame, Κάμερον Πέιν. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη ομάδα του Μιλγουόκι, στην οποία υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και με 18 πόντους σε 20 λεπτά βοήθησε ώστε η ομάδα του να πάρει την έβδομη σερί εντός έδρας νίκη της. 

Για να συμβεί αυτό στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης οι Μπακς πάτησαν το γκάζι στην επίθεση (επιμέρους σκορ 18-7) και όταν αμύνονταν «αυτό που κάναμε ήταν να κρατήσουμε τη μπάλα μακριά από τον Τρέι Γιανγκ που ήταν ζεστός», είπε ο Αντετοκούνμπο και ναι μεν μέχρι εκείνη τη στιγμή ο σούπερ σταρ των Ατλάντα Χοκς ήταν (σχεδόν) ασταμάτητος, αλλά... σταμάτησε. 

Σιγά σιγά λοιπόν, «μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίζουμε τα παιχνίδια», είπε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και πως πρέπει να ανταποκρίνονται τις μέρες που οι νίκη κρίνεται στα τελευταία λεπτά και σε μερικές λεπτομέρειες. 

Για το Μιλγουόκι ήταν η 14η επιτυχία του στα πρώτα 20 παιχνίδια της σεζόν και τώρα κάνει ένα μικρό... διάλλειμα και τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό του in-season tournament τους Νιου Γιορκ Νικς. Το ματς είναι Knock-out και αυτός που θα τα καταφέρει θα προκριθεί στο Final Four του Λας Βέγκας που ακολουθεί.