Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο την... πάτησαν στο Σικάγο από τους ελλιπείς Μπουλς (vids)

Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο την... πάτησαν στο Σικάγο από τους ελλιπείς Μπουλς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:06 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:09 - 01.12.2023

Οι Σικάγο Μπουλς, μετά από αρκετές μέρες κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να πάρουν μία νίκη και το έκαναν τη μέρα που δεν αγωνίστηκαν οι Ζακ ΛαΒίν και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ενώ απέναντί τους ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Ντέιμ Λίλαρντ έκανε και εκείνος double double, αλλά οι Ταύροι είχαν απαντήσεις...

Μετά από πέντε διαδοχικές ήττες και οκτώ στα τελευταία δέκα ματς, οι Μπουλς υποδέχθηκαν στο Σικάγο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την... παρέα του από το Μιλγουόκι. Και τα ξημερώματα της Παρασκευής, της πρώτης μέρας του Δεκέμβρη, οι Ταύροι θυμήθηκαν το συναίσθημα της χαράς. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ζακ ΛαΒίν, ο οποίος πιθανότατα σύντομα θα γίνει ανταλλαγή, αλλά και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, βρήκαν τον τρόπο να περιορίσουν τη δράση των Ελαφιών. 

Με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Βούτσεβιτς και τους 29 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ του νίκησαν με 120-113, σε έναν αγώνα που όλα κρίθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο, καθώς η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 106-106. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σχεδόν 39 λεπτά (38'52'' για την ακρίβεια) και κατέγραψε στη στατιστική του 26 πόντους με 11/17 σουτ, πήρε 14 ριμπάουντ και έκανε 5 ασίστ, όσα ήταν και τα λάθη του. 

Στο πλευρό του στάθηκε ο Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος είχε 6/10 τρίποντα και συνολικά 20 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπίσλεϊ πρόσθεσε 19 πόντους. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έπαιξε περισσότερο απ' όλους (42'33'') ήταν λιγότερο εύστοχος απ' ότι συνήθως (7/16 σουτ) και έκανε πολλές... ατασθαλίες. Είχε βέβαια 18 πόντους, 13 ασίστ, αλλά και 7 λάθη σε ένα ματς που οι Μπουλς, πέραν του Βούτσεβιτς είχαν κι άλλες επιλογές. 

Ο Κόμπι Ουάιτ για παράδειγμα, ήταν ουσιαστικός -ειδικά στην παράταση- και με 23 πόντους και 7 ασίστ ήταν αυτός που αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του, που βρισκόταν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 55-49. Επιπλέον, σε αντίθεση με τους Μπακς, ο πάγκος των γηπεδούχων ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του αγώνα. 

Από εκεί... ήρθαν τρεις παίκτες που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και μάλιστα ο ένας την περασμένη σεζόν ήταν παίκτη του Μιλγουόκι. Πρόκειται για τον Τζέιβον Κάρτερ, ο οποίος είχε 11 πόντους, ενώ ο Αντρέ Ντράμοντ έκανε double-double με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 13'29''! Τρίτος «παγκίτης» με σημαντική παραγωγή ήταν ο Τόρεϊ Κρεγκ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Υπάρχει βάση πίσω από τη φήμη για Παναθηναϊκό και Βεζένκοφ;
EUROLEAGUE

12:29 - 30.11.2023

Υπάρχει βάση πίσω από τη φήμη για Παναθηναϊκό και Βεζένκοφ;

Ο ορισμός της «φήμης» έχει μεταφερθεί και μεταλλαχθεί μέσα στους αιώνες, αλλά πλέον είναι το... αφεντικό των κοινωνικών δικτύων. Κάνει κουμάντο στις σκέψεις των φιλάθλων και μία τέτοια δημιουργήθηκε όταν ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποκάλυψε πως το καλοκαίρι θέλει να ντύσει στα «πράσινα» δύο παίκτες με κασέ 3 εκατομμυρίων έκαστος. Και τότε πολλοί σκέφτηκαν τον Σάσα Βεζένκοφ!

Πλέον, οι Μπακς με 13 νίκες και 6 ήττες βρίσκονται στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας, πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς (14-4) και τους Ορλάντο Μάτζικ (13-6), ενώ οι Φιλαδέλφεια Σίξερς θέλουν μία νίκη για να τους φθάσουν. Για τους Μπουλς παρά την σπουδαία επιτυχία τους, τα πράγματα είναι πιο... δυσοίωνα καθώς ήταν μόλις η έκτη επιτυχία του στα πρώτα 21 ματς της σεζόν 2022-23. Κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται ότι μπαίνουν σε κατάσταση αναδόμησης και το πρώτο που σκέφτονται να κάνουν είναι να παραχωρήσουν τον All-Star φόργουορντ, Ζακ ΛαΒίν και να κάνουν μία μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ τους.