Οι Μπουλς αρχίζουν να προετoιμάζουν το έδαφος για την μετά-ΛαΒίν εποχή

Ζακ ΛαΒίν

Οι Μπουλς αρχίζουν να προετoιμάζουν το έδαφος για την μετά-ΛαΒίν εποχή

Χρήστος Τσάλτας 17:48 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 30.11.2023

Η υπόθεση του Ζακ ΛαΒίν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους Σικάγο Μπουλς, με το front office της ομάδας από το Ιλινόις να ξεκινάει ήδη να σκέφτεται την επόμενη μέρα χωρίς τον σταρ της ομάδας.

Η εκκίνηση των Σικάγο Μπουλς στη φετινή σεζόν είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της σεζόν. Οι «ταύροι» μετρούν 5 νίκες και 14 ήττες, έχοντας μάλιστα σερί 5 διαδοχικών αγώνων χωρίς να έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης.

Για τρίτη σεζόν το πρότζεκτ που έχτισε ο Αρτούρας Καρνισόβας δείχνει να μην έχει αποτέλεσμα, καθώς οι σταρ της ομάδας, Ζακ ΛαΒίν, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Νίκολα Βούτσεβιτς δεν έχουν καταφέρει να βρεούν στην ίδια σελίδα, κάτι που δημιουργεί τεράστια ανισορροπία στο παιχνίδι των «ταύρων», που φιγουράρουν στην 13η θέση της Ανατολής, μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Την ίδια ώρα που η απογοήτευση είναι διάχυτη στο στρατόπεδο τω εξάκις πρωταθλητών του ΝΒΑ, τα δημοσιεύματα για το μέλλον αρκετών εκ των παικτών της ομάδας όσο περνάει ο καιρός φουντώνουν. Ο Ζακ ΛαΒίν βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς εσχάτως η δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται η ομάδα είναι έκδηλος και φαίνεται σε κάθε του κίνηση. Κάτι που επηρεάζει και την απόδοσή του, η οποία είναι πολύ μακριά από τα στάνταρ του, από αγωνιστικής πλευράς.

Με τον ΛαΒίν να μην έχει εκφράσει -ακόμα- ανοιχτά τάσεις φυγής, στο Σικάγο είναι αποφασισμένοι να πάρουν τα μέτρα τους, ώστε να μην χάσουν το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο τους έναντι πινακίου φακής. Για το λόγο αυτό ο Καρνισόβας και οι συνεργάτες του έχουν θέσει σε πρώτο πλάνο ενδεχόμενη ανταλλαγή του ΛαΒίν σε κάποιο άλλο οργανισμό του ΝΒΑ, ώστε να πάρουν την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Στην παρούσα φάση η ομάδα που δείχνει να βλέπει πιο... ζεστά την περίπτωση ΛαΒίν είναι οι Λος Άντζελες Λέικερς, που δίπλα στους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις θέλουν να προσθέσουν έναν ακόμα σούπερ σταρ, για να κάνουν την ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο. Την ίδια στιγμή που στην «πόλη των ανέμων» βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την προοπτική των Όστιν Ριβς και Ρούι Χατσιμούρα, ως ενδεχόμενο μελλοντικό trade.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι Λέικερς είναι η μοναδική ομάδα που θα μπει στο... κόλπο της απόκτησης του απόφοιτου του UCLA, με τους Μαϊάμι Χιτ να είναι μια από τις ομάδες που είναι έτοιμες να κινηθούν για την απόκτηση του χαρισματικού γκαρντ.