Η «απάντηση» του Τζέιμς Χάρντεν - Νίκες για Σίξερς και Σέλτικς, οι Πελικανς επικράτησαν των Νάγκετς (vids)

Η «απάντηση» του Τζέιμς Χάρντεν - Νίκες για Σίξερς και Σέλτικς, οι Πελικανς επικράτησαν των Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 18.11.2023

Με ένα τρομερό τρίποντο, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Τζέιμς Χάρντεν έδωσε τη νίκη στους Κλίπερς απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς (106-100) και ήταν η... πρώτη του από τη στιγμή που πήγε στην ομάδα τους Λος Άντζελες. Οι πρωταθλητές Νάγκετς παρά το triple double του Νίκολα Γιόκιτς έχασαν στη Νέα Ορλεάνη, ενώ Σέλτικς και Σίξερς συνέχισαν με εκτός νίκες την πορεία τους, σε Τορόντο και Ατλάντα αντίστοιχα - Τα αποτελέσματα από τους αγώνες του in-season tournament...

Στις πρώτες πέντε εμφανίσεις του με του Κλίπερς, ο Τζέιμς Χάρντεν συνδύασε το ξεκίνημα της πορείας του στο Λ.Α. με διαδοχικές ήττες. Και αυτές δημιούργησαν μονομιάς προβληματισμό για το project των Καλιφορνέζων, που αποφάσισαν να βάλουν τον 34χρονο σούπερ σταρ στο πλευρό των Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και Ράσελ Ουέστμπρουκ. Αυτή τη φορά όμως, ο «Μούσιας» με τον τρόπο του έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με δικό του τρίποντο (και φάουλ) οι Κλίπερς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους απειλητικούς Χιούστον Ρόκετς. 

Ο Χάρντεν πήρε... πάνω του την κρίσιμη επίθεση με το σκορ ισόπαλο (100-100) και έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου ευστόχησε σε τρίποντο και μάλιστα πήρε και το φάουλ. Ακολούθως ευστόχησε στη βολή, έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων και εκείνη τη στιγμή η ομάδα του αισθάνθηκε ανακουφισμένη. 

Συνολικά, ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 24 πόντους, αλλά δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ, καθώς ο Λέοναρντ είχε 26. Μόνο που ο τέως γκαρντ των Σίξερς ήταν αυτός που έκανε συνολικά τη διαφορά και στη στατιστική του είχε επίσης 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Επίσης, πήρε το μεγαλύτερο μέρος του ρόλου που μέχρι τώρα είχε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος όχι μόνο ξεκίνησε τον αγώνα από τον πάγκο, αλλά έπαιξε μόλις για 17'23'' χωρίς να μπορέσει να προσφέρει κάτι παραπάνω από τους 8 πόντους, τα 3 ριμπάουντ και τις 2 ασίστ. Είχε 2/6 τρίποντα και 2 λάθη, και πλέον ο κόουτς Τάιρον Λου θα πρέπει να έχει στο νου του ότι θα πρέπει να κρατήσει ισορροπίες στα αποδυτήρια των Κλίπερς που έχουν τοποθετημένους εκκριτικούς (όχι μηχανισμούς, αλλά...) χαρακτήρες. 

Ο Γιόκιτς έκανε τα... δικά του, αλλά οι Πέλικανς νίκησαν

Οι Ντένβερ Νάγκετς βρέθηκαν στη Νέα Ορλεάνη και παρά την επική εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς (26 πόντοι, 16 ριμπάουντ και 18 ασίστ) δεν κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη. Οι γηπεδούχοι Πέλικανς τους... στρίμωξαν και με αποτελεσματική παρουσία των Ζάιον Ουίλιαμσον, Γιόνας Βαλαντσιούνας και Μπράντον Ίνγκραμ κατάφεραν να φθάσουν στο υπέρ τους 115-110. 

Οι τρεις Πελεκάνοι είχαν μαζί 69 πόντους κι έτσι ο Joker πίεσε τις καταστάσεις όσο μπορούσε, αλλά είδε τους Σβόλους να χάνουν για τρίτη φορά φέτος σε σύνολο 12 αγώνων. Η πορεία τους παραμένει σε τροχιά κορυφής και η απουσία του τραυματία Τζαμάλ Μάρεϊ αυτή τη φορά ήταν ορατή. Ο Καναδός γκαρντ θα επιστρέψει στις αρχές Δεκέμβρη και μέχρι τότε το Ντένβερ θέλει να αποφύγει διαδοχικές ήττες. 

Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει, καθώς κανένας στην περιφέρεια δεν έχει χάσει λιγότερες φορές από αυτούς. Στην Ανατολή όμως, οι Μπόστον Σέλτικς μετά την νίκη τους στον Καναδά έχουν ρεκόρ 10-2 και είναι πρώτη στην κατάταξη, με τους Σίξερς να ακολουθούν με 9-3.