Oι Μπακς έκαναν... πλάκα στη Σάρλοτ - Πρώτος σκόρερ ο Λίλαρντ, «άγγιξε» το triple double ο Αντετοκούνμπο (vid)

Oι Μπακς έκαναν... πλάκα στη Σάρλοτ - Πρώτος σκόρερ ο Λίλαρντ, «άγγιξε» το triple double ο Αντετοκούνμπο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 18.11.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δράση και οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν εκτός έδρας τους Σάρλοτ Χόρνετς με 130-99. Ο Greek Freak είχε μόλις 16 πόντους, αλλά 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, δίνοντας χώρο και ενέργεια στον Ντέιμιαν Λίλαρντ για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αυτή τη φορά ο Dame είχε 27 πόντους, ενώ τον ακολούθησε πιστά και... εύστοχα ο Μάικ Μπίσλεϊ, ο οποίος πρόσθεσε 20 πόντους με 6/10 τρίποντα.

Στο Τορόντο, οι Μιλγουόκι Μπακς τα κατάφεραν χωρίς τις υπηρεσίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ξεκουράστηκε για ένα ματς και τώρα που επέστρεψε η αποστολή ήταν μία: Να νικήσουν και στην έδρα τους Χόρνετς. Τελικά, δεν νίκησαν απλώς, αλλά τους... διέλυσαν κιόλας, με σκορ 130-99 και ουσιαστικά τα Ελάφια απλώς πέρασαν μία διασκεδαστική μέρα στη Σάρλοτ. Έτσι, έβαλαν στη συλλογή τους την όγδοη νίκη τους σε 12 παίχνίδια, ενώ αυτή η κόντρα αφορούσε στο παράλληλο in-season tournament, εκεί όπου οι Μπακς συνεχίζουν αήττητοι και παρέ με τους Μαϊάμι Χιτ στην κορυφή του ομίλου τους. 

Ο Greek Freak ήταν στο παρκέ χωρίς ενοχλήσεις και με μεγάλη διάθεση, αλλά και με «γεμάτη» στατιστική. Μάλιστα, έχασε το triple double για μερικές λεπτομέρειες: Είχε 16 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε στους συμπαίκτες του 9 ασίστ. Στην επίθεση προσέφερε στην ευχέρεια στον Ντέιμιαν Λίλαντ να διακριθεί και να πάρει περισσότερες προσπάθειες από τον ίδιο. 

Άλλωστε θεωρητικά (και πρακτικά απ' ότι εν τέλει φάνηκε) ήταν πιο... ζεστός μιας και στο Τορόντο ήταν ασταμάτητος (37 πόντους). Αυτή τη φορά έβαλε 27 και είχε 5/10 τρίποντα, ενώ ο Μαλίκ Μπίσλεϊ στην επίθεση παραμένει υπερπαραγωγικός. Πρόσθεσε 20 πόντους με 6/10 τρίποντα, λίγες ώρες μετά τους 30 επί των Ράπτορς και με αυτή την τριάδα να λειτουργεί σε αυτά τα επίπεδα, οι Μπακς δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο ματς, μετά την πρώτη περίοδο βέβαια. 

Διότι, στο τέλος του εναρκτήριου δωδεκάλεπτου οι Σάρλοτ Χόρνετς προηγούνταν με 37-28. Αμέσως μετά άλλαξαν όλα και οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε κάθε αγωνιστικό επίπεδο και σε κάθε κατηγορία ή στοιχείο που κρίνει ένα ματς. 

Για τους Χόρνετς, το παιχνίδι ορίζει αποκλειστικά και μόνο ο ΛαΜέλο Μπολ, αλλά συνήθως κάνει ένα προσωπικό show χωρίς οι επιδόσεις του να οδηγούν την ομάδα ως σύνολο σε κάποιο αποτέλεσμα. Είτε θετικό, είτε έστω με θετικό πρόσημο. Ο νεαρός All-Star αυτή τη φορά σταμάτησε στους 37 πόντους με 12/28 σουτ, ενώ είχε 5 ασίστ και 6 λάθη. 

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ
NBA

16:03 - 17.11.2023

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ

Η περιπλάνηση του Φιλίπ Πετρούσεφ στο ΝΒΑ ξεκίνησε από τη Φιλαδέλφεια, έκανε ένα πέρασμα από το Λος Άντζελες, εγκαταστάθηκε στο Σακραμέντο και τώρα οι Κινγκς αναμένεται να τον αποδεσμεύσουν. Όλα αυτά από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα! Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο δύο ετών και τριών εκατομμυρίων δολαρίων, όπου από τη στιγμή που θα «κοπεί» από το ρόστερ θα τα εισπράξει (όλα ή μεγάλο μέρος αυτών) και η λογική λέει πως θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ολυμπιακός...

Το άξιο λόγου για της Σφήκες, έχει να κάνει με την επιστροφή του Μάιλς Μπρίτζες. Ο ταλαντούχος φόργουορντ, ήταν και πάλι διαθέσιμος για μπάσκετ, μετά από τιμωρία 30 αγώνων και μάλιστα μονομιάς πήρε ρόλο, όπως η Σάρλοτ πως θα συμβεί. Αγωνίστηκε για 33' ερχόμενος από τον πάγκο και τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αν δεν επιστρέψει και στα προβλήματα με το νόμο, την ενδοοικογενειακή βία και όλα όσα αμαύρωσαν την εικόνα του τους τελευταίους μήνες, τότε είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τον ΛαΜέλο να φαίνεται απειλητικός.