Οι Χιτ θύμισαν στους Νετς ποιοι κυριάρχησαν πέρσι στην Ανατολή - Τέταρτη διαδοχική ήττα των Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Οι Χιτ θύμισαν στους Νετς ποιοι κυριάρχησαν πέρσι στην Ανατολή - Τέταρτη διαδοχική ήττα των Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 17.11.2023

Στο Μαϊάμι, ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε πάταγο και οι Χιτ νίκησαν (122-115) τους Μπρούκλιν Νετς. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική τους επιτυχία, την ίδια ώρα που οι Ουόριορς χωρίς τον Στέφεν Κάρι και τον τιμωρημένο Ντρέιμοντ ηττήθηκαν στο Γκόλντεν Στέιτ (128-109) από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Και αυτή ήταν η τέταρτη σερί εντός έδρας αποτυχία τους και η έβδομη σε σύνολο 13 αγώνων.

Μετά από ένα... προβληματικό ξεκίνημα, οι Μαϊάμι Χιτ σιγά σιγά θυμίζουν στον πλανήτη του ΝΒΑ ποια ήταν η ομάδα της ανατολικής περιφέρειας που την περασμένη σεζόν έφθασε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Εκεί βέβαια, έχασε από τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά η διαδρομή της ομάδας από την Φλόριντα ήταν εξαιρετική. 

Και τώρα που συμπληρώνεται (οσονούπω) ο πρώτος μήνας αγωνιστικής δράσης για την regular season 2023-24 οι Χιτ δείχνουν τις δυνατότητές τους. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/11) συνάντησαν στο γήπεδό τους τους Μπρούκλιν Νετς και δεν τους άφησαν πολλά περιθώρια. Νίκησαν με 122-115 και ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν καταπληκτικός.  

Ο ηγέτης των Χιτ, που παραδοσιακά ξεκινάει υποτονικά τη δράση του στα πρώτα ματς της σεζόν, το ίδιο κάνει και φέτος. Μόνο που ήδη έχει ανεβάσει στροφές και μετά τους 32 πόντους του (με 71,4% ποσοστό ευστοχίας) στη Σάρλοτ, αυτή τη φορά είχε 36 πόντους με 12/19 σουτ (63,2%). Συνολικά το Μαϊάμι, που ξεκίνησε με μία νίκη στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν, τώρα μετράει ήδη επτά συνεχόμενες επιτυχίες. 

Οι Χιτ, όπως άλλωστε ορίζει και το όνομά τους, είναι η πιο... καυτή ομάδα αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη λίγκα και δίπλα στον Μπάτλερ βρίσκεται ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες που υπάρχουν, ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ενώ ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έχει αποκτήσει και πάλι κομβικό ρόλο στο παιχνίδι. 

Ο πρώτος στους 36 πόντους του Μπάτλερ, πρόσθεσε τους δικούς του 20, ενώ ο σουτέρ είχε 26 πόντους με 6/10 τρίποντα και στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει 14/27. 

Για τους Μπρούκλιν Νετς, ο Μάικαλ Μπρίτζες είχε 23 πόντους, όσους και ο Λόνι Ουόκερ, ενώ από 16 σημείωσαν ο Κάμερον Τζόνσον και ο Νικ Κλάξτον. 

Χωρίς τον Κάρι οι Ουόριορς υποφέρουν και οι Θάντερ το εκμεταλλεύτηκαν

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Στέφεν Κάρι απουσίαζε. Ο τραυματισμό τους δεν είναι σοβαρός και σύντομα θα επιστρέψει στη δράση, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό οι Ουόριορς δεν μπορούν να ανταποκριθούν όταν το παιχνίδι έχει υψηλό δίκη απαιτήσεων. Σαν αυτόν δηλαδή, που έθεσαν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και η παρέα του πήγαν στο Γκόλντεν Στέιτ και έφυγαν από εκεί νικητές. Το 128-109 δείχνει ακριβώς την άνετη επικράτηση και πέραν από τους 24 πόντους του Καναδού All-Star των Θάντερ, αίσθηση προκάλεσε και η απόδοση του Αϊζέια Τζο

Ο 24χρονος αναπληρωματικός γκαρντ της Οκλαχόμα είναι γνωστός για το αποτελεσματικό του μακρινό σουτ. Μόνο που αυτή τη φορά το... παράκανε. Είχε 7/7 τρίποντα και συνολικά 23 πόντους και έκανε τη μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι. Επίσης, ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε πολύ καλό παιχνίδι, το καλύτερό του στο ΝΒΑ και κατέγραψε στη στατιστική του 5 πόντους και 7 ασίστ

Ακούστηκε η... καμπάνα: Ο Ντρειμοντ Γκριν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων για τη βία που άσκησε στον Γκομπέρ (vid)
NBA

11:15 - 16.11.2023

Ακούστηκε η... καμπάνα: Ο Ντρειμοντ Γκριν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων για τη βία που άσκησε στον Γκομπέρ (vid)

Λίγες ώρες μετά την ανεκδιήγητη απόφαση του Ντρέιμοντ Γκριν να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ και να τον σέρνει στο παρκέ του Chase Center, ο βετεράνος φόργουορντ ενημερώθηκε για την ποινή του. Δεν θα αγωνιστεί στα επόμενα πέντε ματς των Ουόριορς κάτι που θα του στοιχίσει σχεδόν 800.000 δολάρια. Στο σύνολο της καριέρα του ο Γκριν λόγω της συμπεριφοράς του έχει «χρεωθεί» με σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δολάρια!

Για τους Πολεμιστές, ο Κρις Πολ ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ (λόγω της απουσίας του Στέφεν Κάρι) και είχε 15 πόντους με 4/6 τρίποντα και 8 ασιστ. Ο Κλέι Τόμπσον όμως, ήταν πολύ άστοχος. Έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του και τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/10 σουτ), ενώ ο Τζόναθαν Κουμίνγκα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο λόγω της τιμωρία του Ντρέιμοντ Γκριν είχε 21 πόντους σε 27 λεπτά.