Ο Μπούκερ «εκτέλεσε» τους Νικς - Ο Γιόκιτς επέβαλε το στυλ του, νίκες για Μάτζικ και Σέλτικς (vids)

Ο Μπούκερ «εκτέλεσε» τους Νικς - Ο Γιόκιτς επέβαλε το στυλ του, νίκες για Μάτζικ και Σέλτικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 27.11.2023

Στο Madison της Νέας Υόρκης οι Σανς εμφανίστηκαν χωρίς την αγωνιστική παρουσία του Κέβιν Ντουράντ, αλλά ο Ντέβιν Μπούκερ με τρίποντο 1,7'' πριν από τη λήξη έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Φοίνιξ με 116-113 και η προσπάθεια του Τζέιλεν Μπράνσον δεν ευδοκίμησε - Στο Ντένβερ ο Νίκολς Γιόκιτς φιλοξένησε τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, η «μονομαχία» τους είχε ένταση, αλλά ο Σέρβος βρήκε τον τρόπο να λάμψει ξανά. Οι Μάτζικ και οι Σέλτικς συνεχίζουν την υψηλής ταχύτητας πορεία τους στην Ανατολή...

Δεν είχε για υποστήριξη ούτε τον Κέβιν Ντουράντ, ούτε φυσικά τον Μπράντλεϊ Μπιλ, ο οποίος έχει πρόβλημα στη μέση. Μόνος του όμως, ο Ντέβιν Μπούκερ πήρε την ευθύνη, έβαλε 28 πόντους και το νικητήριο καλάθι (116-113) για τους Φοίνιξ Σανς, που έφυγαν πανηγυρίζοντας από το Madison Square Garden. 

Οι Νιου Γιορκ Νικς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις απουσίες των φιλοξενουμένων, ο Τζέιλεν Μπράνσον πίεσε σε σημείο που έβαλε 35 πόντους, αλλά ο Μπούκερ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Με δύο παίκτες μπροστά του και με το χρονόμετρο να φθάνει στο... μηδέν, σούταρε για τρεις πόντους και ήταν εύστοχος. Με αυτό τον τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς απέμεναν 1,7'' στη διάθεση των γηπεδούχων που εν τέλει έμειναν ανεκμετάλλευτα γι' αυτούς.  

Ο Γιόκιτς... δίδαξε τον Ουεμπανιαμά στο Ντένβερ, τραυματίστηκε ο ΛαΜέλο Μπολ στη Σάρλοτ

Η πορεία εξέλιξης του Βικτόρ Ουεμπανιαμά συνεχίζεται και στο Ντένβερ πήρε μερικά ακόμα μαθήματα, που στο μέλλον θα τα χρησιμοποιήσει για το καλό του. Ο 19χρονος Γάλλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Σέρβο πρωταθλητή του ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς και υπήρξαν στιγμές που τον έκανε να δυσκολευτεί. 

Οι δυο τους εκπροσωπούν την ίδια ήπειρο, αλλά τελείως διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Ο παραδοσιακός Joker όμως, βρήκε τον τρόπο για να επιβάλει τον δικό του τρόπο και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 132-120. Και για να συμβεί αυτό έβαλε 39 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ στους συμπαίκτες του. Τις περισσότερες στον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ που τον συντρόφευσε στην επίθεση και πρόσθεσε για τους Σβόλους 25 πόντους. 

Ο Ουεμπανιαμά από την άλλη μεριά, ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Σαν Αντόνιο Σπερς και κατέγραψε στη στατιστική του 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, αλλά και 6 κλεψίματα και 4 μπλοκ! Από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ο μόνος που ήταν συνεπής ήταν ο Ντέβιν Βέισελ, ο οποίος μάλιστα ήρθε από τον πάγκο για να σημειώσει 19 πόντους σε 26 λεπτά.

Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία (12 νίκες σε 17 ματς), αυτή τη φορά νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς με 130-117, έχοντας δύο παίκτες με 30 πόντους. Ο βασικός Φρανζ Βάγκνερ, αλλά και ο Κόουλ Άντονι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πέραν της παραγωγής του σε πόντους, είχε 7 ριμπάουντ και άλλες τόσες τελικές πάσες. 

Για τις Σφήκες το πρόβλημα δεν ήταν η ήττα. Αυτό το αποτέλεσμα το έχουν συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο τραυματισμός του ΛαΜέλο Μπολ. Ο νεαρός σούπερ σταρ, με τους... ευαίσθητους αστραγάλους, που τον έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά στην καριέρα του, εγκατέλειψε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Και όλοι στη Σάρλοτ περιμένουν ένα ευοίωνο νέο από τους γιατρούς. 

Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 13-4 και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στην Ανατολή, έχοντας μία αποτυχία λιγότερη από τους Μάτζικ, τους Μπακς του Γιάννης Αντετοκούνμπο που νίκησαν τους Μπλέιζερς και τους Σίξερς. Οι Κέλτες τα κατάφεραν απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, χωρίς τον τραυματία Κρίσταπς Πορζίνγκις (αναμένεται να μείνει εκτός για μία εβδομάδα), αλλά με τους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια στα Γεράκια. 

Για τους Χοκς ο Τρέι Γιανγκ είχε 33 πόντους, αλλά ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ μόλις 6, ενώ η ομάδα ενημερώθηκε πως ο ταλαντούχος νεαρός φόργουορντ Τζέιλεν Τζόνσον θα χρειαστεί να μείνει ίσως και δύο μήνες εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του.