Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του in-season tournament - Οι προκρίσεις και τα... σταυρώματα μέχρι τον τελικό του Λας Βέγκας (vids)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του in-season tournament - Οι προκρίσεις και τα... σταυρώματα μέχρι τον τελικό του Λας Βέγκας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 29.11.2023

Οι Νιου Γιορκ Νικς νίκησαν με άνεση τους Σάρλοτ Μπομπκατς, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (NBA in-season tournament) εκεί όπου θα συναντήσουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Σέλτικς με τη σειρά τους διέλυσαν τους Σικάγο Μπουλς και θα συναντηθούν με τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ τα ζευγάρια της Δύσης είναι αυτά των Κινγκς-Πέλικανς και Λέικερς-Σανς.

Το πρώτο μέρος του in-season tournament ολοκληρώθηκε. Οι έξι πρώτες ομάδες των έξι γκρουπ που δημιούργησε το ΝΒΑ στην πρώτη χρονιά εγκαθίδρυσης του Κυπέλλου πήραν την πρόκριση. Μαζί τους και οι δύο καλύτεροι... δεύτεροι, που όλοι μαζί θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με το Final Four του Λας Βέγκας που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου

Μέχρι όμως, να φθάσουμε στην πόλη της νυχτερινής κραιπάλης υπάρχει το μεσοδιάστημα των προημιτελικών. Εκεί που βρίσκονται και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έπειτα από τη νίκη τους στο Μαϊάμι, αλλά και οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ, που επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για τον επόμενο γύρο. Εκεί, όπου το Μιλγουόκι θα συναντήσει τους Νιου Γιορκ Νικς σε knock out αγώνα και την ίδια περιπέτεια θα περάσουν και οι Κινγκς κόντρα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς

Για να βρεθούν οι Νικς σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να νικήσουν τους Σάρλοτ Χόρνετς (115-91) και δεν δυσκολεύτηκαν να το κάνουν ειδικά από τη στιγμή που οι Σφήκες αγωνίζονται πλέον (και για άγνωστο ακόμα διάστημα) χωρίς τον τραυματία ΛαΜέλο Μπολ. Οι Σέλτικς, που επίσης ανήκουν στην οκτάδα που συνεχίζει τη δράση της στο τουρνουά, νίκησαν -επίσης με μεγάλη άνεση- τους Σικάγο Μπουλς (124-97) και επόμενος αντίπαλός τους είναι οι Ιντιάνα Πέισερς. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/11) δεν δημιουργήθηκαν κόντρες σε επίπεδο πρόκρισης, αλλά οι Ντάλας Μάβερικς πήραν μία ακόμα νίκη, την ενδέκατή τους σε 17 αγώνες και τα κατάφεραν απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς κυρίως λόγο της σπουδαίας εμφάνισης του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος έβαλε 41 πόντους και οι Ρουκέτες που την τρέχουσα περίοδο είναι αναβαθμισμένες και κάνουν... ζημιές, δεν άντεξαν μέχρι το τέλος.