Ο Λεμπρόν Τζέιμς έπιασε ακόμα μία κορυφή: Πρώτος στην ιστορία του NBA σε λεπτά συμμετοχής!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έπιασε ακόμα μία κορυφή: Πρώτος στην ιστορία του NBA σε λεπτά συμμετοχής!

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 19:02 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 28.11.2023

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στην ιστορία του NBA στην αναμέτρηση απέναντι στους Σίξερς.

Τι κι’αν έφτασε στα 38! Aκούραστος και πιο διψασμένος από ποτέ δείχνει να είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς. Στην 21η σεζόν του στο NBA, ο «βασιλιάς» κατέκτησε στην αναμέτρηση της Δευτέρας με αντίπαλο τους Σίξερς άλλη μία κορυφή. Έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ιστορία του NBA, φτάνοντας τα 66.319, ξεπερνώντας τον θρύλο των Λέικερς Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, όπως ακριβώς συνέβη την προηγούμενη σεζόν, τότε για τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο σουπερστάρ από το Άκρον του Οχάιο που κατάφερε να ενταχθεί στη συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, δε δείχνει να επαναπαύεται στη δόξα που έχει κατακτήσει έως τώρα, δίνοντάς τα πάντα σε κάθε αγώνα και αποδεικνύοντας πως δεν τον αποκαλούν τυχαία «βασιλιά».

Η κορυφή που κατέκτησε τα ξημερώματα της Τρίτης (28/11), δεν συνδυάστηκε ωστόσο από νίκη, αντιθέτως. Απέναντι στους Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ, υπέστη την 5η πιο βαριά ήττα των Λέικερς στην ιστορία τους, χάνοντας με 44 πόντους (138-94). Ο ίδιος δήλωσε πως το ρεκόρ που έσπασε δεν έχει τόση μεγάλη σημασία για εκείνον, τονίζοντας πως είναι πολλά που πρέπει να αλλάξει μαζί με τους συμπαίκτες του για να βελτιωθεί αγωνιστικά η ομάδα, με αφορμή τη χθεσινή βαριά ήττα.

«Δεν σημαίνει πολλά για μένα. Τι χρειάζεται να αλλάξουμε για να μη συμβεί ξανά; Χμμμ, πολλά»...

Παράσταση MVP: Ο «τριπλός» Εμπίντ έκανε... σκόνη τους Λέικερς (vid)
NBA

09:38 - 28.11.2023

Παράσταση MVP: Ο «τριπλός» Εμπίντ έκανε... σκόνη τους Λέικερς (vid)

Την υπογραφή του Τζοέλ Εμπίντ είχε η μεγάλη νίκη των Φιλαδέλφεια 76ερς απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς, στην Πενσιλβάνια, με τον MVP της περσινής σεζόν στο ΝΒΑ να αποδεικνύει πως δεν πήρε τυχαία το βραβείο αυτό.

Οι «λιμνάνθρωποι» έχουν έως τώρα ρεκόρ 10-8 και βρίσκονται στην 8η θέση της βαθμολογίας στην δυτική περιφέρεια, γεγονός που σίγουρα προβληματίζει άπαντες δεδομένης της καλοκαιρινής ενίσχυσης που στόχο είχε να αποκτήσει βάθος το ρόστερ της ομάδας του Ντάρβιν Χαμ.