Υποκλιθείτε στον Βασιλιά: Στην 21η σεζόν καριέρας ο ΛεΜπρόν Τζέιμς καταργεί τη λογική

Λεμπρόν Τζέιμς

Υποκλιθείτε στον Βασιλιά: Στην 21η σεζόν καριέρας ο ΛεΜπρόν Τζέιμς καταργεί τη λογική

Χρήστος Τσάλτας 10:21 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 20.11.2023

Παρ' ότι βρίσκεται στην 21η σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μόνο σαν... παλαίμαχος δεν παίζει, κάνοντας πράγματα και θαύματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Αν η διάρκεια και η συνέπεια είχαν πρόσωπο, τότε θα ήταν αυτό του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» έχει μπει στην 21η σεζόν της καριέρας του και παρά το γεγονός πως βαδίζει στο 39ο έτος της ηλικίας του, όχι μόνο δεν κατεβάζει ταχύτητες, αλλά όσο προχωράει η σεζόν ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο στο παιχνίδι του.

Ο Τζέιμς ήταν καθοριστικός σε ακόμα ένα κλειστό παιχνίδι για τους Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες υποδέχτηκε τους Χιούστον Ρόκετς και ο LBJ τέθηκε αντιμέτωπος με τον άνθρωπο που προσπαθεί όσο κανένας να μπει στο μυαλό του, τον Ντίλον Μπρουκς. Για ακόμα μια φορά όμως κατάφερε να τον κερδίσει και μάλιστα με τον δικό του τρόπο.

Οι «Λιμνάνθρωποι» ανέβηκαν στο 7-6, χάρη στο τελικό 105-104 στην Crypto.com Arena, με τον Τζέιμς να διαλύει όλα τα κοντέρ και να χαρίζει μια -ακόμα- μεγαλειώδη παράσταση στον κόσμο του μπάσκετ.

Το κοντέρ έγραψε 37 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 14/19 σουτ, καθώς και τη νικητήρια βολή μετά το φάουλ που κέρδισε από τον Μπρουκς λίγο πριν από το τέλος και διαμόρφωσε το τελικό 105-104 στο Λος Άντζελες.

Στα 3 τελευταία παιχνίδια του μάλιστα ο «Βασιλιάς» έχει διαλύσει τα κοντέρ, μετρώντας ένα triple double και δύο παιχνίδια με 35+ πόντους, δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο, που παίζει μπάσκετ σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Φυσικά, η εικόνα που βγάζει στο παρκέ μόνο τυχαία δεν είναι. Διότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, κάτι που είχε τονίσει και ο ασίσταντ κόουτς των Λέικερς, Φιλ Χάντι, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sportal κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Όλοι τον είδαν να αγωνίζεται στην 20η σεζόν της καριέρας του. Έμοιαζε να παίζει 20 χρόνια; Όχι! Η 21η χρονιά του έρχεται και είναι πραγματικά απίθανο να δεις τι κάνει. Η προσπάθεια για το μεγαλείο είναι εκεί για 20 χρόνια, παρουσία στο peak μέσα στο γήπεδο, στο γυμναστήριο, με κατακτήσεις τίτλων. Αυτό είναι ένα παράδειγμα προσπάθειας προς το μεγαλείο», είχε πει μεταξύ άλλων ο Χάντι, που δουλεύει πολύ στενά με τον Λεμπρόν τα τελευταία χρόνια.

Είναι δεδομένο πως ο Τζέιμς δεν θα παίζει για... πάντα. Άλλωστε τον χρόνο δεν μπορεί να τον κερδίσει κανένας. Εκείνος όμως αν και βρίσκεται στην 21η σεζόν του στα παρκέ όχι μόνο δεν σκέφτεται την απόσυρση, αλλά δείχνει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους και να κάνει τη διαφορά. Κάτι που ξεκάθαρα αποτελεί παράδειγμα για κάθε νέο αθλητή.