Οι Μπακς με «τριαντάρες» των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ νίκησαν στο Μαϊάμι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (vids)

Οι Μπακς με «τριαντάρες» των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ νίκησαν στο Μαϊάμι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:58 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 29.11.2023

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να βάζουν μαζί 63 πόντους, οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν στο Μαϊάμι τους Χιτ με 131-124 και πέραν του ότι βελτίωσαν το συνολικό ρεκόρ τους στη σεζόν (13-5) προκρίθηκαν και στα προημιτελικά του In-Season tournament. Εκεί όπου θα συναντήσουν τους Νιου Γιορκ Νικς και θα διεκδικήσουν σε μονό αγώνα την πρόκριση για το Final Four του Λας Βέγκας.

Δεν ήταν απλώς ένα ακόμα παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Ταυτόχρονα ήταν και η τελευταία υποχρέωση για την πρώτη φάση του In-season tournament, που καθιέρωσε από φέτος το ΝΒΑ και τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/11) οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν στην έδρα των Μαϊάμι Χιτ με 131-124. Την ίδια στιγμή εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα υποδεχθούν στο Fiserv Forum τους Νιου Γιορκ Νικς σε knock-out αγώνα στις 5 Δεκεμβρίου. 

Για να ολοκληρωθεί αυτή η πρόκριση, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να λειτουργήσουν αρμονικά και παραγωγικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Όπως και συνέβη! Ο Greek Freak είχε 33 πόντους με 11/16 σουτ, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Dame σταμάτησε στους 32 πόντους με 4/9 τρίποντα και μοίρασε 9 ασίστ

Την ίδια ώρα, οι Φλόγες προσπάθησαν να παλέψουν, παρά τις απουσίες των Τζίμι Μπάτλερ και Τάιλερ Χίροου, που ήταν καταδικαστικές. Παρόλα αυτά, οι Μπαμ Αντεμπάγιο και ο Κάιλ Λάουρι κατάφεραν να πιέσουν τους αντιπάλους. Μάλιστα, πέντα λεπτά πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 113-112. Δεν κατάφεραν όμως να αντέξουν μέχρι τέλους. 

Πέραν των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, τα Ελάφια είδαν και τους άλλους τρεις της πρώτης πεντάδας να προσφέρουν πολλές υπηρεσίες. Ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μάικ Μπίσλεϊ σημείωσε 16 πόντους, ενώ είχε και 10 ριμπάουντ. Ο Μπρουκ Λόπεζ πρόσθεσε άλλους 12 πόντους και με αυτό το στυλ ήρθε το θετικό αποτέλεσμα που πέραν της πρόκρισης βελτίωσε το συνολικό ρεκόρ του Μιλγουόκι σε 13-5. 

Όταν μπήκε ο Βεζένκοφ το ματς... γύρισε και οι Κινγκς νίκησαν και απέκλεισαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (vids)
NBA

08:30 - 29.11.2023

Όταν μπήκε ο Βεζένκοφ το ματς... γύρισε και οι Κινγκς νίκησαν και απέκλεισαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (vids)

Με τον Μαλίκ Μονκ να βάζει το νικητήριο καλάθι 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι Σακραμέντο Κινγκς που στα... μισά έχαναν με 72-55 νίκησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 124-123. Όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο και ο Σάσα Βεζένκοφ που δεν έπαιξε ούτε στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν ουσιαστικός και η συνεισφορά του (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 15 λεπτά) έδωσε λύσεις και δυνάμεις στους Βασιλιάδες. Επόμενος αντίπαλος στο In-season tournament θα είναι οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

H επόμενη στάση των Μιλγουόκι Μπακς στο in-season tournament αφορά την συνάντησή τους με τους Νιου Γιορκ Νικς, τους οποίους θα φιλοξενήσουν τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου και όποιος νικήσει θα προκριθεί στο Final Four που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου. Και τώρα θα διεκδικηθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς!