Υπάρχει βάση πίσω από τη φήμη για Παναθηναϊκό και Βεζένκοφ;
i

© Intime

Υπάρχει βάση πίσω από τη φήμη για Παναθηναϊκό και Βεζένκοφ;

Γιώργος Γαβριλάκης 12:29 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 30.11.2023

Ο ορισμός της «φήμης» έχει μεταφερθεί και μεταλλαχθεί μέσα στους αιώνες, αλλά πλέον είναι το... αφεντικό των κοινωνικών δικτύων. Κάνει κουμάντο στις σκέψεις των φιλάθλων και μία τέτοια δημιουργήθηκε όταν ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποκάλυψε πως το καλοκαίρι θέλει να ντύσει στα «πράσινα» δύο παίκτες με κασέ 3 εκατομμυρίων έκαστος. Και τότε πολλοί σκέφτηκαν τον Σάσα Βεζένκοφ!

Ο ορισμός της «φήμης» -αυτόν που δίνει ο καθηγητής Μπαμπινιώτης- αφορά την «ανεξακρίβωτη πληροφορία που διαδίδεται από στόμα σε στόμα». Και επειδή ακριβώς είναι ανεξακρίβωτη, άρα κάπως επιπόλαια και σίγουρα μη επιβεβαιωμένη, συνήθως κυκλοφορεί στον... αέρα και υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της πληροφορίες που μεταφέρει. 

Στην ελληνική μυθολογία πάντως, η Φήμη, ναι μεν θεωρούνταν δευτερεύουσα Θεά, αλλά ήταν απολύτως αξιόπιστη. Άλλωστε, ο βασικός της ρόλος -μεταξύ άλλων- ήταν να αναγγέλλει τους αθλητικούς αγώνες. Kαι δεν έκανε ποτέ λάθος. 

Στις μέρες μας, που η πληροφορία ταξιδεύει με ταχύτητα που προσεγγίζει αυτή του φωτός και ο δίαυλός της είναι το διαδίκτυο (γενικά) και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίζει με μία πρώτη και γρήγορη ματιά αν η φήμη έχει λογική, καλή και αγαθή πρόθεση. Σε αντίθεση με τον Όμηρο που στην Οδύσσεια αναφέρει τη φήμη ως κάτι, όχι δεδομένο, αλλά σίγουρα πιθανό, πλέον κυριαρχεί το «μην πιστεύεις τέτοια πράγματα, είναι φήμες»

Αν κάτι λοιπόν χαρακτηρίζεται ως φήμη έχει συνήθως... καφενειακό χαρακτήρα και στα social media δημιουργούνται τέτοιες κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου. Όπως μία φρέσκια που «γεννήθηκε» αμέσως μετά την πρόσφατη ανάρτηση μεγαλομέτοχου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε πως το καλοκαίρι σκοπεύει να υπογράψει με δύο παίκτες που ο καθένας αξίζει από τρία εκατομμύρια ευρώ (τουλάχιστον). Και όταν ειπώθηκε αυτό, μεταφέρθηκε στο μυαλό -κυρίως- των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να καταλάβουν ποιους ακριβώς εννοεί... 

Ναι μεν η σεζόν που «τρέχει», έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη προοπτική για τους «πράσινους», αλλά οι υποστηριχτές τους αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον καλοκαιρινό στόχο του Γιαννακόπουλου. Και η συλλογική συνείδηση εστίασε στον Σάσα Βεζένκοφ. Ίσως γιατί αυτόν θα ήθελαν ιδανικά, αλλά η φήμη δεν δημιουργεί καν ίχνη καπνού, άρα φωτιά δεν πρόκειται να ξεσπάσει. Ειδικά τέτοια περίοδο και ακόμα πιο ειδικά από τη στιγμή που ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ δεν πήγε στο Σακραμέντο για... βόλτα. Πήγε για να καθιερωθεί στους Κινγκς και στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αυτή τη διαδρομή έχει επιλέξει και την ακολουθεί πιστά, μάλιστα τα πρώτα θετικότατα δείγματα έχουν ξεκινήσει για διατυπώνονται, παρά τις δυσκολίες που κουβαλάει ένας rookie στο ΝΒΑ -ειδικά στην ηλικία του και με το δικό του εντυπωσιακό ευρωπαϊκό background. 

Ο Βεζένκοφ έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Βασιλιάδες, το οποίο προβλέπει 2+1 χρόνια, οπότε η πρώτη του σκέψη για επιστροφή στην Ευρώπη (αν αυτή υπάρξει) θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2025, τότε που θεωρητικά θα μπορεί να αποδεσμευτεί. Και αν ποτέ αποφασίσει να βαδίσει τον δρόμο της επιστροφής, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι η πρώτη του σκέψη. Αν δεν είναι και η τελευταία, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει μία ευκαιρία να εμπλακεί, αλλά η σύνδεση του αθλητή με την ομάδα του Πειραιά επιτρέπει μόνο... όνειρα!  

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε... ελληνικά και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και EuroLeague
NBA

08:48 - 30.11.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε... ελληνικά και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και EuroLeague

Μετά τη σπουδαία συνεισφορά του στη νίκη επί των Ουόριορς, ο Σάσα Βεζένκοφ με 13 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ κόντρα στους Κλίπερς, αλλά οι Κινγκς έχασαν και ο 28χρονος Βούλγαρος rookie θεωρεί πως «πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». Σε προσωπικό επίπεδο παραδέχθηκε πως «δεν είμαι ο αμυντικός του... κλειδώνει τον αντίπαλο, αλλά προσπαθώ να κάνω τα πάντα στο παρκέ», ενώ σε ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά απάντησε και μετά μετέφρασε για να καταλάβουν και οι Αμερικάνοι τι είπε...

Επειδή, όμως η ίδια ζωή είναι αυτή που έχει τη γνώση και παίρνει τις αποφάσεις, θα πρέπει κανείς να την εμπιστευτεί και να περιμένει τις επιλογές της. Αν από την άλλη, κάποιος θέλει να είναι ρεαλιστής, τότε καλά θα κάνει να σκεφτεί ποιοι άλλοι -πέραν του Σάσα Βεζένκοφ- έχουν τέτοιου επιπέδου κασέ και ποιοι πιθανότατα θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ΝΒΑ για να έρθουν στην Ελλάδα. Tότε ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο Εβάν Φουρνιέ ή ακόμα και ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος προς το παρόν τουλάχιστον, δεν βρίσκει ρόλο και θέση στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αποτελούν θεωρητικά μία «φήμη» με μεγαλύτερα ποσοστά... ευστοχίας! 

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!