Τα τρίποντα, οι τάπες και η προοπτική του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς (vids)

Τα τρίποντα, οι τάπες και η προοπτική του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:17 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 29.11.2023

Η συμμετοχή του στα ματς δεν είναι καν δεδομένη, στο προηγούμενο δεν έπαιξε καθόλου, αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου του in-season tournament εξήγησε με τον τρόπο του στον κόουτς Μάικ Μπράουν, πως ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Σακραμέντο Κινγκς, ίσως αυτός να είναι η λύση στα προβλήματά του...

Τα θαυμαστά έργα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ συνεχίζονται με γνησίως αύξουσα πορεία και αμείωτο ρυθμό. Αν δεν βάλει 50 πόντους ή και 60 τότε κανένας δεν εντυπωσιάζεται πλέον. Οι 30 πόντοι και για διαδοχικά double double είναι άλλη μία μέρα στη δουλειά για τον 29χρονο Ελληνονιγηριανό σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. 

Η διαδρομή του προς την καθιέρωση στην ομάδα, στο All-Star επίπεδο της λίγκας και από εκεί μέχρι την δεδομένη θεώρηση πως στο μέλλον θα γίνει Hall of Famer, έχει προκύψει από τη δεκαετή παρουσία του στον «μαγικό πλανήτη». Για τον Σάσα Βεζένκοφ θα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Αντετοκούνμπο πήγε... αμούστακο αγόρι στις ΗΠΑ, ενώ ο τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού και MVP της EuroLeague (2022-23) έγινε rookie στα 28 του χρόνια και το Σακραμέντο έγινε το νέο του σπίτι. 

Η συμμετοχή του στους αγώνες του Κινγκς μετά τον πρώτο μήνα της regular season δεν είναι καν δεδομένη και στην πραγματικότητα ο Βεζένκοφ προσπαθεί με τις πράξεις του, τη διάθεσή του και τα αγωνιστικά του χαρίσματα να πείσει -με τον τρόπο του- τον κόουτς Μάικ Μπράουν να του αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής. Μόνο μία φορά φέτος, στα 13 ματς που έχει αγωνιστεί, έχει πατήσει το παρκέ για περισσότερα από 18 λεπτά, ενώ ο μέσος όρος του είναι στα 15'30''

Το ρεκόρ του είναι τα 18'21'' που αγωνίστηκε στις 30 Οκτωβρίου, όταν οι Κινγκς είχαν νικήσει τους Λέικερς στο Σακραμέντο. Τότε που σημείωσε και τους περισσότερους πόντους του, 11 στον αριθμό, επίδοση που επανέλαβε μερικές μέρες αργότερα (14 Νοεμβρίου) στη νίκη επί των Καβαλίερς. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/11), κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θεωρητικά είχε ελπίδες να αυξήσει αρκούντως ικανοποιητικά τον χρόνο συμμετοχής του, καθώς ο Κίγκαν Μάρεϊ, ο οποίος είναι ο βασικός φόργουορντ, δεν αγωνίστηκε. Παρόλα αυτά, ο προπονητής του τον κράτησε στον πάγκο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και τον ενεργοποίησε ξαφνικά στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Βεζένκοφ δεν... ξαφνιάστηκε καθόλου και μπήκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Στέφεν Κάρι και την παρέα του. 

Το έκανε και μάλιστα εντυπωσιακά, έβαλε 8 πόντους με 2/6 τρίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ, ενώ έκανε 2 μπλοκ. Μάλιστα, το ένα το έκανε στον Κάρι, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά και εν τέλει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης παρακολουθώντας εξ αποστάσεως την προσπάθεια του τέως συμπαίκτη του του θύμισε πως «άλλο Κάρι και άλλο Λάρυ», θέλοντας να τον πειράξει, αλλά ταυτόχρονα να υποκλιθεί στην εμφάνισή του. 

Και η αλήθεια είναι πως οι Σακραμέντο Κινγκς ναι μεν νίκησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τον Μαλίκ Μονκ να βάζει το κρίσιμο καλάθι, 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ακολούθως ο Στέφεν Κάρι να βρίσκει σίδερο, αλλά ούτε αυτός, ούτε ο ΝτιΆρον Φοξ με τον Κέβιν Χέρτερ ίσως να μην ήταν... αρκετοί, αν ο Βεζένκοφ δεν έφερνα φρεσκάδα στο παρκέ. 

Οι Μπακς με «τριαντάρες» των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ νίκησαν στο Μαϊάμι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (vids)
NBA

07:58 - 29.11.2023

Οι Μπακς με «τριαντάρες» των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ νίκησαν στο Μαϊάμι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (vids)

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να βάζουν μαζί 63 πόντους, οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν στο Μαϊάμι τους Χιτ με 131-124 και πέραν του ότι βελτίωσαν το συνολικό ρεκόρ τους στη σεζόν (13-5) προκρίθηκαν και στα προημιτελικά του In-Season tournament. Εκεί όπου θα συναντήσουν τους Νιου Γιορκ Νικς και θα διεκδικήσουν σε μονό αγώνα την πρόκριση για το Final Four του Λας Βέγκας.

Έπαιξε άμυνα, πήρε τα σουτ που του αναλογούσαν, έβαλε δύο τρίποντα και γενικά όσο ήταν αυτός στο παρκέ (κυρίως αντί του Χάρισον Μπαρνς) όλα λειτούργησαν πιο αρμονικά και ο Σάσα Βεζένκοφ συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή από το -24 στη νίκη με ένα πόντο διαφορά. Πάνω σε αυτή την εμφάνιση θέλει να δημιουργήσει τις συνθήκες έτσι ώστε να είναι μία από τις πρώτες επιλογές, ερχόμενος από τον πάγκο και τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/11) στο πρόγραμμα υπάρχει back-to-back εντός έδρας αγώνας. Κόντρα στους Κλίπερς των Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ, Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ.