Τρέλα Βαν Γκάντι για τον Βεζένκοφ: «Γύρισε το παιχνίδι μόνος του»

Σάσα Βεζένκοφ

i

@SacramentoKings

Τρέλα Βαν Γκάντι για τον Βεζένκοφ: «Γύρισε το παιχνίδι μόνος του»

Χρήστος Τσάλτας 23:59 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 30.11.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν καθοριστικός στη μεγάλη νίκη των Σακραμέντο Κινγκς απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αναγκάζοντας τον Σταν Βαν Γκάντι να βγάλει το καπέλο στον Βούλγαρο φόργουορντ.

Από το «who is number 7?» του Στιβ Κερ, στο ξεκίνημα της σεζόν, ως την αποθέωση του Σταν Βαν Γκάντι. Ο Σάσα Βεζένκοφ στην rookie σεζόν του στο ΝΒΑ φροντίζει να κάνει όλη τη μπασκετική κοινότητα να μάθει το όνομά του, αλλά και το πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει στο παρκέ.

Ο «Βεζέ» έκανε αισθητή την παρουσία του στην τέταρτη περίοδο, βοηθώντας τους Κινγκς να γυρίσουν από το -17 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στους επτάκις πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική, τελειώνοντας την τέταρτη περίοδο με +15 στο +/-, όντας ο παίκτης κλειδί στη μεγάλη νίκη των Κινγκς με 124-123 στο Golden 1 Center του Σακραμέντο. Κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και την αναγνώριση των -άκρως απαιτητικών- Media στις ΗΠΑ.

Ο Σταν Βαν Γκάντι μάλιστα είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού. «Ο Σάσα ήταν παντού. Στην άμυνα, στην επίθεση, στα τρίποντα, στις πάσες, στις ασίτστ, σε μάχες κοντά στο καλάθι, στα σκριν, στις παγίδες, στην άμυνα πάνω στον Στεφ Κάρι. Ήταν ο παίκτης που γύρισε το παιχνίδι μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα 15 λεπτά που έπαιξε ο Βεζένκοφ, ερχόμενος από τον πάγκο, μέτρησε 8 πόντους και 3 ριμπάουντ. Η συνεισφορά και η ενέργειά του όμως, στο παρκέ ήταν πολύ πιο σημαντική από τους αριθμούς...