Ο Μάικ Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Θα έρθει και η σειρά του, όπως ήρθε και του... Τζινόμπιλι» (vids)

Μάικ Μπράουν

i

printscreen

Ο Μάικ Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Θα έρθει και η σειρά του, όπως ήρθε και του... Τζινόμπιλι» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:49 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 29.11.2023

Αν κάποιοι απορούν γιατί ο Σάσα Βεζένκοφ στην πρώτη πεντάδα ή έστω περισσότερο στα παιχνίδια των Σακραμέντο Κινγκς, ο κόουτς Μάικ Μπράουν εξήγησε πως «είναι μέρος της διαδικασίας ενσωμάτωσής του στο ΝΒΑ» και θύμισε πως «ο Μανού Τζινόμπιλι δεν έπαιξε βασικός καθόλου την πρώτη του χρονιά στο Σαν Αντόνιο».

Πριν καν ο Σάσα Βεζένκοφ αποφασίσει να πάει στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς, ο κόουτς Μάικ Μπράουν ήταν ενθουσιασμένος μαζί του. Προσπάθησε όμως, εξ αρχής να είναι και ειλικρινής ταυτόχρονα. Γι' αυτό και είχε εξηγήσει πριν αρχίσει η αγωνιστική δράση πως «δεν ξέρω αν για αρχή ο Σάσα θα είναι μέρος του rotation της ομάδας»

Δεν ήθελε ούτε να τον υποτιμήσει, ούτε να του δημιουργήσει φρούδες ελπίδες, αλλά ήξερε πως «είναι ένας μέρος της διαδικασίας», όπως είπε τώρα που είδε τον Βεζένκοφ να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του και να προσφέρει πολλές βοήθειες στους Βασιλιάδες σε μία πορεία από το -24 κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μέχρι τη νίκη

Αν και δεν είχε στη διάθεσή του τον βασικό φόργουορντ, Κίγκαν Μάρεϊ, ο Μπράουν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δεν σήκωσε από τον πάγκο τον τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού και MVP της EuroLeague για την περσινή περίοδο. Το έκανε όμως, στην τρίτη περίοδο και συνολικά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, όταν και οι Κινγκς κυριάρχησαν, ο 28χρονος Βούλγαρος ήταν πολύ αποτελεσματικός

Αν «κάποιοι» θεώρησαν πως ο κόουτς τον αδικεί, αυτός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στην οποία κατακτήθηκε και η πρόκριση στα προημιτελικά του in-season tournament θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αλλά και το τοπίο συνολικά. 

Κατ' αρχάς, παραδέχθηκε πως για να πάρουν τη νίκη οι Βασιλιάδες «αρκετοί παίκτες πήραν πρωτοβουλίες και βοήθησαν». Και ένας από αυτούς ήταν ο Μαλίκ Μονκ, ο οποίος έβαλε το νικητήριο καλάθι, αλλά κυρίως ο Σάσα Βεζένκοφ. Διότι, ο Μονκ έχει ισχυρή θέση στην ομάδα κάθε βράδυ, οπότε επικεντρώθηκε στην παραγωγή και την παρουσία του rookie. 

«Έχω μιλήσει μαζί του για τον ρόλο του. Είναι μία κατάσταση που ειδικά οι ευρωπαίοι παίκτες ίσως αρχικά παραξενεύονται, αλλά είναι απαραίτητη διαδικασία», είπε ο Μάικ Μπράουν και στη συνέχεια έδωσε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. «Είχα την τύχη να έχω τη δυνατότητα να προπονήσω τον Mάνου Τζινόμπιλι, ο οποίος ήρθε στο ΝΒΑ, περίπου στην ίδια ηλικία με τον Σάσα, 26-27 χρόνων και στην Ευρώπη είχε κάνει σπουδαία πράγματα», είπε και κατέληξε πως «όταν ήρθε εδώ, αρχικά προσπαθήσαμε να τον ξεκινήσουμε πεντάδα, αλλά δεν δούλεψε αυτή η λογική. Μετά τον πήγαμε στον πάγκο, έπειτα είχε και κάποια ματς που δεν αγωνίστηκε καθόλου και σιγά σιγά καθιερώθηκε σε έναν ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο. Ολόκληρο τον πρώτο χρόνο δεν έπαιζε στην πρώτη πεντάδα των Σαν Αντόνιο Σπερς». 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του in-season tournament - Οι προκρίσεις και τα... σταυρώματα μέχρι τον τελικό του Λας Βέγκας (vids)
NBA

09:03 - 29.11.2023

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του in-season tournament - Οι προκρίσεις και τα... σταυρώματα μέχρι τον τελικό του Λας Βέγκας (vids)

Οι Νιου Γιορκ Νικς νίκησαν με άνεση τους Σάρλοτ Μπομπκατς, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (NBA in-season tournament) εκεί όπου θα συναντήσουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Σέλτικς με τη σειρά τους διέλυσαν τους Σικάγο Μπουλς και θα συναντηθούν με τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ τα ζευγάρια της Δύσης είναι αυτά των Κινγκς-Πέλικανς και Λέικερς-Σανς.

Με τον Σάσα Βεζένκοφ βλέπει μία παρόμοια προοπτική και θεωρεί πως όλοι στην ομάδα θα πρέπει «να καταλάβουν που ακριβώς βρίσκεται και πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο μέγιστο βαθμό. Εγώ απλά είπα στον Σασα ότι ξέρω πως μπορεί να παίξει, ότι έχει καλή αίσθηση του παιχνιδιού, ότι μπορεί να σουτάρει. Δεν πρόκειται να του πω ποτέ γιατί σούταρε. Αρκεί να έχει το μυαλό του στο παιχνίδι και θα έρθει η σειρά του». 

Tags: