Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε... ελληνικά και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και EuroLeague

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε... ελληνικά και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 08:48 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 30.11.2023

Μετά τη σπουδαία συνεισφορά του στη νίκη επί των Ουόριορς, ο Σάσα Βεζένκοφ με 13 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ κόντρα στους Κλίπερς, αλλά οι Κινγκς έχασαν και ο 28χρονος Βούλγαρος rookie θεωρεί πως «πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». Σε προσωπικό επίπεδο παραδέχθηκε πως «δεν είμαι ο αμυντικός του... κλειδώνει τον αντίπαλο, αλλά προσπαθώ να κάνω τα πάντα στο παρκέ», ενώ σε ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά απάντησε και μετά μετέφρασε για να καταλάβουν και οι Αμερικάνοι τι είπε...

H συγκιρία θα μπορούσε να ήταν ιδανική. Μετά την ανατροπή και τη νίκη στο ματς κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με την ουσιαστική συνεισφορά του Σάσα Βεζένκοφ, οι Σακραμέντο Κινγκς έπαιξαν back to back, αυτή τη φορά κόντρα στους Κλίπερς. Ο 28χρονος rookie, τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού και MVP της EuroLeague την περασμένη σεζόν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε προσωπικό επίπεδο και σε στατιστική από τη μέρα που πήγε στην Αμερική και με 13 πόντους σε 24'23΄΄ δείχνει έτοιμος για την εξέλιξη και την αναβάθμισή τους. Μόνο που η ήττα ήταν... βαριά από την ομάδα του Λ.Α. και ο Βεζένκοφ δεν μπόρεσε να χαρεί το ρεκόρ καριέρας του που διαμορφώθηκε στο 14ο ματς του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

«Δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογία», είπε για το αποτυχημένο αποτέλεσμα σε ερώτηση για το αν υπήρχε κούραση στο διαδοχικό παιχνίδι. Άλλωστε, «όλες οι ομάδες παίζουν back to back», πρόσθεσε ο Βεζένκοφ και «ναι μεν συναισθηματικά ήμασταν... άδειοι μετά το σκληρό παιχνίδι με τους Ουόριορς, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο στη συνέχεια». 

Η αλήθεια πάντως, ήταν πως «οι Κλίπερς έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι», όπως σημείωσε ο ίδιος «και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σούταραν με 50% από το τρίποντο και με 54% συνολικά στα σουτ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε είχαμε σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήταν μία άσχημη ήττα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας». 

Σε προσωπικό επίπεδο ο Βεζένκοφ εξήγησε πως «προσπαθώ να μελετήσω το παιχνίδι και τους παίκτες που αντιμετωπίζω. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν ήμουν ο παίκτη που θα κλειδώσει τον προσωπικό του αντίπαλο με την άμυνα, αλλά προσπαθώ να είμαι πλήρης στο παιχνίδι μου και να βοηθάω την ομάδα. Να μην την εκθέτω και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε σημείο του παιχνιδιού». 

Ο ρόλος του στην ομάδα ακόμα είναι στο... μεταίχμιο, αλλά δεν ανησυχεί. Ακόμα και ο προπονητής του, Μάικ Μπράουν μία μέρα νωρίτερα είχε εξηγήσει πως «κάθε rookie περνάει από μία διαδικασία εξέλιξης. Ούτε ο Τζινόμπιλι δεν έπαιξε βασικός στην πρώτη του χρονιά στο Σαν Αντόνιο». Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να εξηγήσει πως ούτε ο Βεζένκοφ πρέπει να ανησυχεί, ούτε κανείς να θεωρεί πως δεν έχει αξιόλογη θέση στην ομάδα. Μάλιστα, κόντρα στους Κλίπερς, στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τον Βούλγαρο στην πρώτη πεντάδα. 

Πριν διακριθεί κόντρα στους Πολεμιστές και επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση κόντρα στους Κλίπερς, ο Βεζένκοφ είχε περάσει μερικά παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας χωρίς να σηκωθεί καθόλου από αυτόν. «Το να μην παίζει είναι σκληρό», παραδέχθηκε ο ίδιος, «αλλά η ομάδα πήρε νίκες χωρίς εμένα και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι πάντα έτοιμος. Να πάρω τις ευκαιρίες μου και να βοηθήσω κάθε φορά που ο κόουτς μου δίνει την ευκαιρία».

Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:21 - 30.11.2023

Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)

Τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ρεκόρ στην NBA καριέρα του σε πόντους (13) και σε χρόνο συμμετοχής (24'28''), οι Κλίπερς ευτύχησαν να δουν τον Τζέιμς Χάρντεν να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό και τον Κουάι Λέοναρντ να βάζει 34 πόντους. Οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα του Λ.Α. σε σπουδαία και άνετη νίκη επί των Κινγκς στο Σακραμέντο (131-117).

Όσον αφορά στην απόδοση του ΝτιΆρον Φοξ και τους 40 πόντους του, ο Βεζένκοφ δεν εντυπωσιάστηκε, αφού «πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη. Είναι ένας All-Star και μπορεί να βάζει συνέχεια 40 πόντους ή και περισσότερους». Βέβαια, υπάρχει μία διαφορά σύμφωνα με τον ίδιο που θεωρεί πως το ίδιο νοιώθει και ο Φοξ. Συγκεκριμένα εξήγησε πως «όταν χάνεις όμως, κανεις δεν ασχολείται με τα στατιστικά σου. Ακόμα και 60 να βάλεις δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς. Το ίδιο θα σας πει και ο ίδιος αν τον ρωτήσετε». 

Επίσης, σε ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά απάντησε στη γλώσσα που είναι σαν μητρική του και μετά μετέφρασε για να καταλάβουν και οι Αμερικάνοι που ήταν στην αίθουσα. Ρωτήθηκε για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής ανάμεσα σε EuroLeague και ΝΒΑ και αυτό που σημείωσε ήταν πως «το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Οι παίκτες πολύ ταλαντούχοι. Μπορεί κάποιος να βάλει 40-50 πόντους, αλλά κάθε λίγκα έχει τις διαφορές της. Όπως από το Eurocup αν πας στην Ευρωλίγκα θα είναι δύσκολη η προσαρμογή έτσι και τώρα». 

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!