Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)

Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 30.11.2023

Τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ρεκόρ στην NBA καριέρα του σε πόντους (13) και σε χρόνο συμμετοχής (24'28''), οι Κλίπερς ευτύχησαν να δουν τον Τζέιμς Χάρντεν να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό και τον Κουάι Λέοναρντ να βάζει 34 πόντους. Οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα του Λ.Α. σε σπουδαία και άνετη νίκη επί των Κινγκς στο Σακραμέντο (131-117).

Το ερώτημα δεν ήταν ρητορικό, απαιτούσε απάντηση και ήταν η πρώτη φορά που οι Κλίπερς κούνησαν με καταφατικό νεύμα το κεφάλι τους. Το project με την Big 4 που έχουν δημιουργήσει μετά την απόκτηση του Τζέιμς Χάρντεν ξεκίνησε με προβληματισμό, συνεχίστηκε με απορίες και τώρα, τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/11), η αποτελεσματικότητα της ομάδας από το Λος Άντζελες ήταν καταπληκτική. 

Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας που «κατάγονται», το Σακραμέντο και εκεί νίκησαν με άνεση, χάρη και σκορ 131-117 τους Σακραμέντο Κινγκς, παρά τους 40 πόντους του ΝτιΆρον Φοξ και την πολύ καλή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε δύο προσωπικά ρεκόρ: Έπαιξε 24'28'', τα περισσότερα λεπτά στην μέχρι τώρα πορεία του στο ΝΒΑ και είχε την καλύτερη παραγωγή πόντων στην επί αμερικάνικου εδάφους καριέρα του. Έβαλε 13 πόντους με 5/7 σουτ, εκ των οποίων τα 3/5 ήταν σουτ τριών ποντων. Είχε επίσης 5 ριμπάουντ και ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα που εμφάνισε στο παρκέ ο κόουτς Μάικ Μπράουν για το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. 

Από το πρώτο όμως, οι Κλίπερς είχαν... ξεφύγει και αυτό γιατί ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τη μέρα που πάτησε τα δυο τους πόδια στο Λ.Α. Έβαλε 17 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο, τελείωσε το ματς με 26 πόντους και είχε 5/8 τρίποντα, μοίρασε έξι ασίστ και έκανε πέντε κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ βέβαια ήταν ο Κουάι Λέοναρντ με 34 πόντους και μόλις τέσσερις άστοχες προσπάθειες (14/18 σουτ). 

Οι δυο τους έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, ενώ στην άμυνα ο Ίβιτσα Ζούμπατς ανταποκρίθηκε στο απαιτητικό μαρκάρισμα του Ντομάντας Σαμπόνις. Ο Βόσνιος σέντερ περιόρισε τον Λιθουανό στους 11 πόντους, ενώ δεν του επέτρεψε να συμμετέχει ουσιαστικά στο παιχνίδι και να το επιρρεάσει ποικιλοτρόπως όπως συνηθίζει. Είχε μόλις 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, οπότε με αυτή την επίδοση έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια. 

Για τον Σάσα Βεζένκοφ πάντως, η τροχιά του αποκτά γνησίως αύξουσα πορεία και ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του με διψήφιο αριθμό πόντων. Μετά την καταλυτική του παρουσία στο νικηφόρο ματς της προηγούμενης ημέρας κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ήρθε ένα ακόμα αποτελεσματικό παιχνίδι για τον 28χρονο Βούλγαρο rookie, αλλά αυτή τη φορά δεν συνοδεύτηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα.