Σκάνδαλο: Ο business μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς παραδέχτηκε ότι στοιχηματίζει παράνομα σε αγώνες του ΝΒΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Σκάνδαλο: Ο business μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς παραδέχτηκε ότι στοιχηματίζει παράνομα σε αγώνες του ΝΒΑ

Κώστας Τόπας 13:50 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 01.12.2023

Ο business μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μάβερικ Κάρτερ έκανε την ομολογία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με ομοσπονδιακούς πράκτορες, λέγοντας πως έχει στοιχηματίσει παράνομα σε αγώνες του ΝΒΑ.

Ο Μάβερικ Κάρτερ, business μάνατζερ του παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, παραδέχτηκε ότι είχε στοιχηματίσει σε αγώνες του NBA μέσω παράνομου bookmaker. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε η «Washington Post», η οποία συμβουλεύτηκε τα αρχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η ομολογία έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με πράκτορες που διεξήγαγαν έρευνα για παράνομη εταιρεία στοιχημάτων, το 2021.

Σύμφωνα με αρχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα, ο Κάρτερ είπε ότι έπαιξε 20 στοιχήματα σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ κατά τη διάρκεια ενός έτους σε ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 5.000 δολαρίων (περίπου 4.500 ευρώ) και 10.000 δολαρίων (περίπου 9.000 ευρώ). Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν να ποντάρει σε παιχνίδια των Λος Άντζελες Λέικερς και ισχυρίστηκε ότι οι δραστηριότητές του στον τζόγο δεν είχαν σχέση με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

NBA Top 10: Στην κορυφή το δυναμικό κάρφωμα του Καμ Τζόνσον - Στο Νο 5 το μπλοκ του Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

11:29 - 01.12.2023

NBA Top 10: Στην κορυφή το δυναμικό κάρφωμα του Καμ Τζόνσον - Στο Νο 5 το μπλοκ του Αντετοκούνμπο (vid)

Σε μία αγωνιστική μέρα που περιελάβανε εννέα αγώνες και σημαντικές κόντρες ο Καμ Τζόνσον στην ήττα της ομάδας του (Μπρουκλιν Νετς) κατάφερε να δημιουργήσει την πιο όμορφη στιγμή από το σύνολο της δράσης. Στο Νο 2 βρέθηκε το τρίποντο που «πλήγωσε» τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε θέση στη λίστα των highlights.

Μετά την ήττα των Λος Άντζελες Λέικερς από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (133-110) ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήρθε αντιμέτωπος με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για τον φίλο του, αλλά ο παίκτης είπε ότι δεν γνώριζε ότι είχε συνεργαστεί με την έρευνα: «Ο Κάρτερ παίρνει τις αποφάσεις του και τέλος, το παιχνίδι είναι ωραίο. Δεν έχει καμία σχέση με το NBA ή το NFL, οπότε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Ο Μάβερικ Κάρτερ συνεργάζεται με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από την παιδική τους ηλικία στο Άκρον του Οχάιο. Συνεργάστηκαν για να ιδρύσουν την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Springhill Entertainment και έγιναν μειονοτικοί ιδιοκτήτες των Boston Red Sox και της Λίβερπουλ. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ο Τζέιμς και ο Κάρτερ διατήρησαν μια φήμη απαλλαγμένη από σκάνδαλα και έχουν επαινεθεί για τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές τους.