Οι Ουόριορς ήταν οι άρχοντες της Καλιφόρνιας - Οι Θάντερ διέλυσαν τους Λέικερς, τρομερές εμφανίσεις για Μπάτλερ, Γιανγκ και Ροζίερ (vids)

Οι Ουόριορς ήταν οι άρχοντες της Καλιφόρνιας - Οι Θάντερ διέλυσαν τους Λέικερς, τρομερές εμφανίσεις για Μπάτλερ, Γιανγκ και Ροζίερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 01.12.2023

Στο Γκόλντεν Στέιτ οι Ουόριορς νίκησαν τους Κλίπερς, ενώ την ίδια μέρα και η δεύτερη ομάδα του Λ.Α. αποχώρησε από το γήπεδο με κατεβασμένο το κεφάλι. Οι Λέικερς έχασαν στην Οκλαχόμα με 23 πόντους διαφορά - Οι Χιτ με τον Τζίμι Μπάτλερ να βάζει 36 ποντους, οι Χόρνετς με Τέρι Ροζίερ να σταματάει στους 37 και οι Χοκς με τον Τρέι Γιανγκ να «εκτινάσσεται» στους 45 νίκησαν Πέισερς, Νετς και Σπερς αντίστοιχα.

Μία ομάδα από την Καλιφόρνια κατάφερε να μπει στον τελευταίο μήνα του 2023 με νίκη. Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν έπαιξαν τα ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου, καθώς είχαν παίξει δύο σερί παιχνίδια συλλέγοντας μία νίκη και μία ήττα, με τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε διαδοχικές εμφανίσεις. Τώρα, ήταν οι σειρά των τριών άλλων ομάδων της δυτικής πολιτείας και μάλιστα οι δυο εξ αυτών συναντήθηκαν στο Γκόλντεν Στέιτ. Εκεί όπου οι Ουόριορς νίκησαν με 120-114 τους Λος Άντζελες Κλίπερς, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Κρις Πολ και τον Άντριου Ουίγκινς. 

Ο Στέφεν Κάρι είχε μία «γεμάτη» εμφάνιση με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 22. Κανείς από τους δύο δεν ήταν εύστοχος για τα δεδομένα τους. Είχαν μαζί 5/16 τρίποντα, αλλά είδαν τρεις συμπαίκτες τους να έρχονται από τον πάγκο και να κάνουν τη διαφορά. 

Πιο παραγωγικός απ' όλους ήταν ο Τζόναθαν Κουμίνγκα με τους 17 πόντους του, αλλά ο rookie Μπραντίν Ποντζιέμσκι και ο Ντάριο Σάριτς ήταν επίσης αποδωτικοί. Ο πρώτος είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κροάτης συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και αυτή τη φορά κατέγραψε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Για τους Κλίπερς, που δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Νόρμαν Πάουελ, ο Πολ Τζορτζ ήταν εκνευριστικά άστοχος (6/18 σουτ), αλλά έκανε double double με 15 πόντους και 10 ασίστ, ενώ «διπλή» παρουσία είχε και ο Ίβιτσα Ζούμπατς με 18 ποντους και 13 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Κουάι Λέοναρντ με 23, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν έβαλε 5/10 τρίποντα, συνολικά 18 πόντους και έκανε 7 ασίστ. Δεν βρήκαν όμως, τον τρόπο για να εμποδίσουν τους γηπεδούχους να πάρουν την ένατη νίκη τους σε 19 παιχνίδια, ενώ οι ίδιοι έχουν 8 στα 18. 

Έτσι, στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν χαρούμενοι, αλλά στο Λ.Α. οι φίλαθλοι απογοτεύτηκαν στο σύνολό τους. Διότι, εκτός των Κλίπερς, ηττήθηκαν και οι Λέικερς. Εμφανίστηκαν στην Οκλαχόμα και οι Θάντερ με πρωταγωνιστή για μία ακόμα φορά τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (33 πόντοι, 7 ασίστ) τους διέλυσαν. Ολοκλήρωσαν το έργο τους με σκορ στο 133-110 και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπόρεσε να τους αποτρέψει από την πορεία τους μέχρι τη νίκη. 

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών που συνεχίζει στον «μαγικό πλανήτη» για 21η σεζόν είχε 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Άντονι Ντέιβις σταμάτησε στους 31 με 14 ριμπάουντ και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ είχε 16 πόντους και 10 ασίστ. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Σάρλοτ Χόρνετς χωρίς τον τραυματία ΛαΜέλο Μπολ, αλλά με τον Τέρι Ροζίερ (37 πόντοι, 13 ασίστ) να κάνει απίστευτο ματς κατάφεραν να νικήσουν στο Μπρούκλιν τους Νετς με 129-126. Παρόμοια με του Ροζίερ ήταν και η εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ στο Μαϊάμι. Ο σούπερ σταρ των περσινών φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ, είχε 36 πόντους και 11 ριμπάουντ «διαγράφοντας» την τρομερή performance του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (44 πόντοι, 10 ασίστ), αφού οι Χιτ νίκησαν με το εντυπωσιακό 142-132. 

Τέλος οι Μπλέιζερς νίκησαν στο Κλίβελαντ τους Καβς με 103-95 και με τον νεαρό Σέιντον Σαρπ να βάζει 29 πόντους, ενώ οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επικράτησαν άνετα (101-90) των Γιούτα Τζαζ και οι Ατλάντα Χοκς... διέφυγαν με κίνδυνο αλλά αποτελεσματικά από το Σαν Αντόνιο. 

Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο την... πάτησαν στο Σικάγο από τους ελλιπείς Μπουλς (vids)
NBA

08:06 - 01.12.2023

Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο την... πάτησαν στο Σικάγο από τους ελλιπείς Μπουλς (vids)

Οι Σικάγο Μπουλς, μετά από αρκετές μέρες κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να πάρουν μία νίκη και το έκαναν τη μέρα που δεν αγωνίστηκαν οι Ζακ ΛαΒίν και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ενώ απέναντί τους ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Ντέιμ Λίλαρντ έκανε και εκείνος double double, αλλά οι Ταύροι είχαν απαντήσεις...

Ο Τρέι Γιανγκ ήταν ο άνθρωπος της βραδιάς και ο πρώτος σκόρερ όλων, καθώς έβαλε 45 πόντους σε 39'57'' με 15/29 σουτ, ενώ μοίρασε και 14 ασίστ. Για τα Σπυρούνια ο Τζέρεμι Σοτσάν έκανε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (12/14 σουτ), αλλά αυτό θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς συνοδεύθηκε με ήττα.