Ο Γιόκιτς έκανε triple double και οι Νάγκετς επικράτησαν των Ρόκετς - Οι Μάτζικ συνεχίζουν να μαζεύουν νίκες (vids)

Ο Γιόκιτς έκανε triple double και οι Νάγκετς επικράτησαν των Ρόκετς - Οι Μάτζικ συνεχίζουν να μαζεύουν νίκες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:28 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 30.11.2023

Με την έβδομη «τριπλή» επίδοση στην τρέχουσα σεζόν ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς στη νίκη επί των Χιούστον Ρόκετς. Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Σίξερς από τους Πέλικανς, νίκησαν τους Ουίζαρντς και βρίσκονται πλέον στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας - Οι Ράπτορς νίκησαν τους Σανς στο Τορόντο, εύκολες νίκες για Λέικερς και Γκρίζλις.

Οι Νάγκετς είδαν τον Τζαμάλ Μάρεϊ να επανεμφανίζεται μετά από 11 ματς απουσίας λόγω τραυματισμού, αλλά για μία ακόμα φορά ο άνθρωπος από τον οποίο εξαρτήθηκαν τα... πάντα, ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς. Απέναντί του βρέθηκαν οι Χιούστον Ρόκετς, που την τρέχουσα περίοδο δείχνουν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και συχνά πυκνά κάνουν «ζημιές» κόντρα στις κορυφαίες ομάδες. Έβαλαν αυτή τη φορά στους πρωταθλητές από το Ντένβερ 124 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κατακτήσουν τη νίκη. 

Διότι, ο Joker άρχισε τα... κόλπα του, τελικά έκανε το έβδομο triple double της σεζόν (32 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ) και με αυτή την εμφάνιση οδήγησε την κατάσταση μέχρι το υπέρ των Σβόλων τελικό σκορ 134-124

Πέραν του Σέρβου, ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με 30 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μάρεϊ έπαιξε 22 λεπτά και είχε 16 πόντους και από 6 ριμπάουντ και ασίστ. Για τους Ρόκετς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέιλεν Γκριν με 26 πόντους, ενώ ο νεαρός Τούρκος σέντερ, Αλπερέν Σενγκούν, ναι μεν ταλαιπωρήθηκε από τον Γιόκιτς, αλλά από την πλευρά του κατέγραψε 22 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Στο Τορόντο, οι Ράπτορς πήραν σπουδαία νίκη (112-105) επί των Φοίνιξ Σανς παρά την επιστροφή του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος είχε 30 πόντους. Λειτούργησε ανενόχλητος, καθώς οι Καναδοί με τους ταλαντούχος αμυντικούς τους επέλεξαν να επικεντροθούν στο μαρκάρισμα του Ντέβιν Μπούκερ. Και το σύστημά τους ήταν αποτελεσματικό. Ο τελευταίος περιορίστηκε στους 8 πόντους, αν και έχει μέσο όρο 29,4 και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Την ίδια ώρα, ο Σκότι Μπαρνς είχε 23 πόντους και ο Πασκάλ Σιάκαμ έναν λιγότερο. 

Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:21 - 30.11.2023

Οι Κλίπερς έλαμψαν στο Σακραμέντο και χάλασαν τη... διάθεση του Βεζένκοφ (vids)

Τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ρεκόρ στην NBA καριέρα του σε πόντους (13) και σε χρόνο συμμετοχής (24'28''), οι Κλίπερς ευτύχησαν να δουν τον Τζέιμς Χάρντεν να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό και τον Κουάι Λέοναρντ να βάζει 34 πόντους. Οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα του Λ.Α. σε σπουδαία και άνετη νίκη επί των Κινγκς στο Σακραμέντο (131-117).

Στο Ορλάντο, οι Μάτζικ υποδέχθηκαν τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και δεν έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν κι άλλο το ρεκόρ τους. Πήραν την 13η νίκη τους σε 18 αγώνες και αυτή τη στιγμή αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Βρίσκονται ακριβώς πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς στην κατάταξη της Ανατολής και προσπέρασαν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς που χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ ηττήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη από τους Πέλικανς.