Λούκα Ντόντσιτς: «Φυσικά και θέλω το βραβείο του MVP - Ο ΛεΜπρόν είναι ο αγαπημένος μου!» (vids)
i

© photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

Λούκα Ντόντσιτς: «Φυσικά και θέλω το βραβείο του MVP - Ο ΛεΜπρόν είναι ο αγαπημένος μου!» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:46 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 13.12.2023

Τη μέρα που έβαλε 33 πόντους και έκανε 17 ασίστ ο Λούκα Ντόντιτς εξήγησε πως «στο Ντάλας έχουμε ένα σπουδαίο γκρουπ παικτών», ενώ δεν δίστασε να εκφράσει και τον δεύτερο στόχο του, εκτός από την είσοδο των Μάβερικς στα Play Offs.

Το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Λούκα Ντόντσιτς είναι, κατ' αρχάς, να τοποθετήσει τους Ντάλας Μάβερικς με ασφάλεια στις ομάδες που θα προαχθούν στα Play Offs. Η περσινή απογοητευτική πορεία και ο αποκλεισμός, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί και προς το παρόν, με τις εντυπωσιακές του πράξεις, έχει βάλει τους Καουμπόηδες σε μία θετική τροχιά. 

Αυτή τη στιγμή, με ρεκόρ 15-8 βρίσκονται πίσω, μόνο από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς (17-5) και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (15-7) στη Δύση, ενώ ο Σλοβένος σούπερ σταρ καταγράφει στην στατιστική του 32 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 8,5 ασίστ μέσο όρο. Είναι δηλαδή, δεύτερος σκόρερ (πίσω από τον Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς: 33,4), τέταρτος στις τελικές πάσες, καθώς οι Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (12,3), Τράι Γιανγκ (10,5) και Νίκολα Γιόκιτς (9,4) έχουν περισσότερες, αλλά και δεύτερος στα εύστοχα τρίποντα. Μόνο ο Στέφεν Κάτι έχει βάλει περισσότερα από αυτόν: 106 έναντι 86. 

Μοιραία λοιπόν, ο Luka Magic μπαίνει από τώρα, στις πρωταρχικές σκέψεις για τον MVP της κανονικής περιόδου. Κάτι που ο ίδιος ο 24χρονος γκαρντ αποκάλυψε πως πρόκειται για μία διάκριση που σκοπεύει να την κυνηγήσει. Άλλωστε, «ποιος δεν θα ήθελε να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος;», αναρωτήθηκε απαντώντας ταυτόχρονα και σε σχετική ερώτηση που του έγινε. 

Μάλιστα, κλήθηκε να την απαντήσει λίγο μετά τη συνάντησή του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λέικερς, τους οποίους ο Ντόντσιτς και η παρέα του τους νίκησαν και ο ίδιος κατέγραψε 33 πόντους (όσους είχε και ο ΛεΜπρόν), αλλά και 17 ασίστ. Ανάμεσά τους και μία τρομερής έμπνευσης

Πρώτα απ' όλα όμως, θεωρεί πως το σημαντικό είναι πως «έχουμε φτιάξει ένα σπουδαίο γκρουπ παικτών και η πρώτη μου σκέψη είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Από εκεί και πέρα, φυσικά και θέλω να πάρω το βραβείο του MVP». 

Αν θα τα καταφέρει τότε εκτός του ότι θα πάρει την πρώτη του σπουδαία διάκριση, θα γίνει ταυτόχρονα και ο έκτος σερί μη Αμερικανός που φθάνει στην κορυφαία προσωπική διάκριση. Διότι, έχουν προηγηθεί οι βραβεύσεις του Ελληνονιγηριανού, Γιάννη Αντετοκούνμπο (2019, 2020), του Σέρβου, Νίκολα Γιόκιτς (2021, 2022) και του Καμερουνέζους, Τζοέλ Εμπίντ (2023).  

Πάντως, ο Λούκα Ντόντσιτς πέραν από την αγωνιστική του συνάντηση με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για λίγο στα... όρθια όταν το παιχνίδι τελείωσε και ο Σλοβένος εξήγησε πως «είναι ο αγαπημένος μου. Ένας εκπληκτικός τύπος και ένας από τους καλύτερους. Έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας και νοιώθω απίστευτα που εγώ, ένας τύπος από τη Σλοβενία, μπορεί να παίζω στο ίδιο πρωτάθλημα με αυτόν».