Επική μονομαχία Ντόντσιτς με ΛεΜπρόν στη νίκη των Μάβερικς - Οι Σανς χωρίς τον Ντουράντ επικράτησαν των Ουόριορς (vids)
i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Επική μονομαχία Ντόντσιτς με ΛεΜπρόν στη νίκη των Μάβερικς - Οι Σανς χωρίς τον Ντουράντ επικράτησαν των Ουόριορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:54 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 13.12.2023

Στο Ντάλας, οι Μάβερικς είδαν τους Τιμ Χάρνταγουεϊ και Ντάντε Έξουμ να κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά τα πάντα περιστράφηκαν γύρω από την κόντρα του Λούκα Ντόντσιτς με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Και οι δύο έβαλαν από 33 πόντους, αλλά ο Σλοβένος είχε και 17 ασίστ μέχρι το νικηφόρο 127-125. Μεγάλη νίκη και τον Σανς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τα κατάφεραν οι Νάγκετς στο Σικάγο παρά την αποβολή του Νίκολα Γιόκιτς, νίκη και για τους Σέλτικς.

O Μπράντλεϊ Μπιλ επέστρεψε για τους Φοίνιξ Σανς, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ πήρε ρεπό. Οι Ήλιοι πάντως, με τον πρώτο να βάζει 16 πόντους, αλλά τον Ντέβιν Μπούκερ (32 πόντοι, 7 ασίστ) πρωταγωνιστή και τον Γιουσούφ Νούρκιτς να κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση (17 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ) πήραν σπουδαία νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 119-116. Ήταν η 13η τους στη σεζόν, όσες είναι πλέον και οι ήττες των Πολεμιστών, με τις δύο ομάδες να έχουν από 23 αγώνες στην regular season.

Για τους Ουόριορς, ο Στέφεν Κάρι είχε 24 ποντους, ενώ οι υπόλοιποι... βασικοί ήταν απαράδεκτοι. Κάποιοι αγωνιστικά (Κλέι Τόμπσον 7 ποντοι, Άντριου Ουίγκινς 3 πόντοι) και κάποιοι συμπεριφορικά. Συγκεκριμένα, ο Ντρέιμον Γκριν, έκανε άλλη μία... κακοήθεια. Ήταν η τρίτη φορά που αποβάλλεται φέτος και τώρα ήταν η σειρά του Γιουσούφ Νούρκιτς να δεχθεί ένα αντιαθλητικό χτύπημα. 

Ο Γκριν του έριξε μπουνιά με τρόπο που αυτοί που τον αντιπαθούν πολλαπλασιάστηκαν και ο Βόσνιος σέντερ ξάπλωσε στο παρκέ κρατώντας το πρόσωπό του. Ο πρώτος έφυγε για τα αποδυτήρια κατ' εντολή διαιτητών και περιμένει να ακούσει τη νέα του τιμωρία από το ΝΒΑ και ο δεύτερος, αφού βρήκε ξανά το φως του, έμεινε στο παρκέ και έκανε τη διαφορά. 

Στο Ντάλας, οι Λέικερς είχαν τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις σε εξωφρενικά παραγωγική βραδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νίκησαν τους Μάβερικς. Οι δύο σούπερ σταρς της ομάδας από το Λ.Α. έβαλαν μαζί 70 πόντους, εκ των οποίων οι 37 ήρθαν από τα χέρια του Ντέβις, αλλά οι Καουμπόηδες που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Καϊρί Ίρβινγκ είχαν απάντηση. 

Και αυτή ήρθε ομόφωνα από το... παιχνίδι των Λούκα Ντόντσιτς, Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, αλλά και από τον τέως γκαρντ της Παρτίζαν, Ντάντε Έξουμ, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην πρώτη πεντάδα της ομάδας στα τελευταία ματς. Ο Σλοβένος είχε 33 πόντους και 17 ασίστ, ο Αμερικανός πρόσθεσε 32 (στο καλύτερο φετινό του ματς) και ο Αυστραλός είχε 26 πόντους σε 35'53''. 

Αυτοί οδήγησαν τους Μάβερικς στο υπέρ τους 127-125 και ήταν η 15η νίκη των Τεξανών σε 23 αγώνες, την ίδια στιγμή που οι Λιμνάνθρωποι πλέον έχουν ρεκόρ 14-10. 

Στο Σικάγο, οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς δυσκολεύτηκαν, κυρίως γιατί ο Νίκολα Γιόκιτς στο πρώτο ημίχρονο αποβλήθηκε, σε μία στιγμή που θεώρησε ο ίδιος (και αρκετοί ακόμα) υπερβολική την απόφαση των διαιτητών. Πρόλαβε να βάλει μόνος 4 πόντους (είχε βέβαια ήδη 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ), αλλά τον ρόλο του ηγέτη ανέλαβε ο Ρέτζι Τζάκσον, μιας και ο Τζαμάλ Μάρεϊ ξεκουράστηκε. 

Αυτός ήταν που με 25 πόντους και 6 ασίστ ανέλαβε δράση και παρέα με τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, αλλά και με τον φορμαρισμένο rookie Τζούλιαν Στρόθερ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) κατάφεραν να οδηγήσουν τους Σβόλους στη νίκη με 114-106. 

Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Κινγκς στο Λ.Α. - Το εικοσάλεπτο του Σάσα Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:20 - 13.12.2023

Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Κινγκς στο Λ.Α. - Το εικοσάλεπτο του Σάσα Βεζένκοφ (vids)

Στο Λ.Α. οι Κλίπερς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Σακραμέντο Κινγκς και με πρωταγωνιστή τον Κουάι Λέοναρντ (31 πόντοι) έφθασαν στο εντυπωσιακό 119-99. Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 20 λεπτά και είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, ενώ έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (3).

Τέλος, στη Βοστώνη, οι Σέλτικς επικράτησαν των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 120-113. Ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν έβαλαν από 25 πόντους και είχαν μαζί τους τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος σταμάτησε στους 21. Για τους Ιππότες από το Οχάιο οι Ντόνοβαν Μίτσελ και Ντάριους Γκάρλαντ έπαιξαν σε υψηλά στάνταρ, αλλά κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας του έλειψε ο τραυματίας Ίβαν Μόμπλεϊ.