Νίκολα Γιόκιτς: «Ευτυχώς παίζαμε στο Σικάγο και όχι στην Σερβία»
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Νίκολα Γιόκιτς: «Ευτυχώς παίζαμε στο Σικάγο και όχι στην Σερβία»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:43 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 13.12.2023

Η αποβολή του Νίκολα Γιόκιτς δημιούργησε απορίες για την αυστηρότητα των διαιτητών στο ματς των Νάγκετς με τους Μπουλς, και ο Joker μετά τη νίκη της ομάδας του κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση...

Σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι διαιτητές απέβαλαν τον Νίκολα Γιόκιτς. Το μόνο που αντιλήφθηκαν όλοι ήταν το χρονικό σημείο που συνέβη αυτό και όχι την αιτία. 

Λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και συγκεκριμένα 1'08'' πριν την ολοκλήρωση αυτής, στο ματς του Σικάγο με αντίπαλους τους γηπεδούχους Μπουλς και τους πρωταθλητές Νάγκετς, ο Σέρβος σέντερ πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Είχε προηγηθεί βέβαια η εντολή του διαιτητή, ο οποίος απέβαλε τον Joker, αφού πρώτα εκείνος είχε διαμαρτυρηθεί για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε. 

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς έπαιξε δυναμική άμυνα πάνω του και απέτρεψε ένα καλάθι του Γιόκιτς, αφού πρώτα του χτύπησε το χέρι. Σφύριγμα δεν υπήρξε, γεγονός που δημιούργησε παράπονα στον σούπερ σταρ της ομάδας από το Ντένβερ. Ένα... άγριο κοίταγμα και μία κουβέντα -εν είδει παραπόνου- ήταν αρκετά για να οδηγήσουν εκτός αγώνα τον 29χρονο. 

Ο απαράδεκτος Ντρέιμοντ Γκριν... χτύπησε ξανά - Έριξε μπουνιά στον Νούρκιτς, που θεωρεί πως «ο άνθρωπος έχει πρόβλημα»! (vids)
NBA

09:18 - 13.12.2023

Ο απαράδεκτος Ντρέιμοντ Γκριν... χτύπησε ξανά - Έριξε μπουνιά στον Νούρκιτς, που θεωρεί πως «ο άνθρωπος έχει πρόβλημα»! (vids)

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς των Σανς δέχθηκε αντιαθλητικό χτύπημα από τον Ντρέιμοντ Γκριν στο πρόσωπο, ο οποίος αποβλήθηκε για τρίτη φορά την τρέχουσα περίοδο, ενώ ο Βόσνιος σέντερ πιστεύει πως «έχει πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια. Πάλι καλά που δεν με σακάτεψε...».

Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ οι Νάγκετς κατάφεραν να... επιβιώσουν χωρίς τον MVP τους και να πάρουν τη νίκη, ο Γιόκιτς το μόνο που είχε να πει ήταν πως «χαίρομαι που αυτό το παιχνίδι έγινε στο Σικάγο και όχι στη Σερβία. Αν γινόταν στην πατρίδα μου θα είχε πλάκα δούμε πως θα το χειρίζονταν». Πάντως, το ξεπέρασε ήδη. «Ό,τι έγινε έγινε» είπε και κατέληξε πως «όλοι είδαν τι έγινε και ότι δεν έκανα τίποτα»...