Ο καλλιτέχνης Λούκα Ντόντσιτς και η τρομερή πάσα που έπιασε στον... ύπνο τους Λέικερς (vids)

Ο καλλιτέχνης Λούκα Ντόντσιτς και η τρομερή πάσα που έπιασε στον... ύπνο τους Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:58 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 13.12.2023

Στη νίκη των Μάβερικς επί των Λέικερς, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 33 πόντους, αλλά και 17 ασίστ. Μία εξ αυτών, ήρθε με τρόπο μοναδικό που έκανε τους Λέικερς να... ζαλιστούν από την έμπνευση του Σλοβένου σούπερ σταρ.

Η οξυδέρκεια είναι το μεγάλο του προσόν. Ο Λούκα Ντόντσιτς με το απεριόριστο ταλέντο στην επίθεση, καταφέρνει να προβληματίζει σε κάθε φάση τους αντιπάλους. Καμιά φορά όμως, καταφέρνει να τους... κοροϊδεύει κιόλας -με τον τρόπο του. 

Έτσι, οι Λέικερς ένοιωσαν πως τον είχαν στριμώξει με τον Τζάκσον Χέις πάνω του, τον Όστιν Ρίβερς να τον παρακολουθεί και τον Ρούι Χατσιμούρα να ετοιμάζεται για... βοήθεια σε περίπτωση που τους ξέφευγε. Ο Σλοβένος σταρ των Ντάλας Μάβερικς όμως, προσποιήθηκε πως θα σουτάρει και ξαφνικά έκανε μία πάσα πίσω από την πλάτη του πρώτου και ανάμεσα από τα χέρια του τρίτου! 

Η μπάλα έφθασε τελικά στον αμαρκάριστο Ντάντε Έξουμ, ο οποίος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στους Μάβερικς με 102-101 κι ενώ απέμεναν εννέα λεπτά για το τέλος της τέταρτης περιόδου. Οι Μάβερικς τελικά νίκησαν, παρά το γεγονός ότι ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά ο Ντόντσιτς είχε 33 πόντους. Όσους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ ο Άντονι Ντέιβις, για τους Λέικερς, είχε τέσσερις περισσότερους. 

Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Κινγκς στο Λ.Α. - Το εικοσάλεπτο του Σάσα Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:20 - 13.12.2023

Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Κινγκς στο Λ.Α. - Το εικοσάλεπτο του Σάσα Βεζένκοφ (vids)

Στο Λ.Α. οι Κλίπερς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Σακραμέντο Κινγκς και με πρωταγωνιστή τον Κουάι Λέοναρντ (31 πόντοι) έφθασαν στο εντυπωσιακό 119-99. Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 20 λεπτά και είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, ενώ έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (3).

Ο Luka Magic όμως, έκανε και 17 ασίστ. Πολλές κατέληξαν στα χέρια του Τιμ Χάρνταγουεϊ, ο οποίος είχε 32 πόντους στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι και αρκετές σε αυτά του Ντάντε Έξουμ, ο οποίος σταμάτησε στους 26. Η πιο όμορφη πάσα όμως, έγινε στον Αυστραλό, ο οποίος δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.