O Ντόντσιτς... έδιωξε από το γήπεδο φίλαθλο των Σανς - «Με καταριόταν όλη την ώρα!» (vids)

O Ντόντσιτς... έδιωξε από το γήπεδο φίλαθλο των Σανς - «Με καταριόταν όλη την ώρα!» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:52 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 25.01.2024

Άκουσε τον φίλαθλο των Σανς να τον βρίζει και ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς υπέδειξε στους αρμόδιους την αποπομπή του από τις εγκαταστάσεις του American Airlines Center.

Υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός στο ΝΒΑ, κάπως... βελούδινος για τα ευρωπαϊκά γούστα, που δεν επιτρέπει στους φιλάθλους -ειδικά αυτούς που κάθονται στις πρώτες προνομιούχες και πανάκριβες σειρές των κερκίδων-, με τις πράξεις τους να αποσπούν την προσοχή των αθλητών που εκείνη την ώρα εργάζονται πάνω στο παρκέ. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι Σλοβένος, με σέρβικες ρίζες, έχει παίξει στην Ισπανία με την Ρεάλ Μαδρίτης σε ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα που βρίσκεται στις ΗΠΑ «εκμεταλλεύεται» όλες τις παροχές που του προσφέρονται. 

Έτσι, όταν άκουσε ένας συγκεκριμένο φίλαθλο των Φοίνιξ Σανς που επισκέφτηκε το γήπεδο των Μάβερικς να τον... παρενοχλεί λεκτικά, έκανε ένα νόημα στους διαιτητές και εντός ολίγων δευτερολέπτων ο ένοχος οδηγήθηκε από τους ανθρώπους ασφαλείας του American Airlines Center εκτός εγκαταστάσεων. 

Αργότερα κι ενώ δεν είχε την καλύτερη διάθεση που θα μπορούσε, καθώς οι Μάβερικς ηττήθηκαν από την ομάδα της Αριζόνα κυρίως λόγω της τρομερής εμφάνισης του Ντέβιν Μπούκερ -με τον οποίο παρεμπιπτόντως, ο Ντόντσιτς δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις και παραδοσιακά τσακώνονται στις μεταξύ τους συναντήσεις- εξήγησε πως «ήταν εκνευριστικό. Οκ! Είχε πληρώσει εισιτήριο, αλλά... αρκετά». Και πρόσθεσε πως «με καταριόταν από την αρχή του παιχνιδιού, δεν μπορούσα να τον ακούω άλλο». 

Εκτός δράσης ο Σάσα Βεζένκοφ των Κινγκς, για περίπου δέκα μέρες (vids)
NBA

11:39 - 25.01.2024

Εκτός δράσης ο Σάσα Βεζένκοφ των Κινγκς, για περίπου δέκα μέρες (vids)

Το πρόβλημα του Σάσα Βεζένκοφ στον αστράγαλο, που προέκυψε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Χοκς, θα χρειαστεί να τον αφήσει εκτός για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια των Σακραμέντο Κινγκς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που φίλαθλοι άλλων ομάδων έχουν στοχοποιήσει παίκτη των Μάβερικς (για τους λόγους τους). Πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Καουμπόηδων στην Γιούτα, τρεις ραβίνοι, φίλαθλοι των Τζαζ, είχαν σηκώσει πλακάτ για να υποδηλώσουν την υπερηφάνεια τους (;) και κυρίως να προκαλέσουν τον Κάιρι Ίρβινγκ που έχει... προϊστορία με τους Εβραίους.